Startup center του 2ου αιώνα: BTM

Ενώ η BTM ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, σχεδιάστηκε ως κέντρο startup νέας γενιάς.

Στόχος του ήταν να ενισχύσει το επιχειρηματικό δυναμικό και να συμβάλει στην υλοποίηση εμπορικά αξιοποιήσιμων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Κατά τη διάρκεια της εξαετίας, στήριξε περισσότερους από 8.500 επιχειρηματίες και σχεδόν 5.000 πρωτοβουλίες. Τον δεύτερο αιώνα της δημοκρατίας, το καλύτερο στον κόσμο Επιλέχθηκε ένα από τα 5 startup κέντρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: TUĞÇE ÖZKUŞ

Ακριβώς πριν από 6 χρόνια, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης εγκαινίασε έναν πολύ σημαντικό σχηματισμό για την υποστήριξη των επιχειρηματιών: το Κέντρο Εμπορευματοποίησης Πληροφοριών (BTM). Το ταξίδι της BTM, της οποίας ο κύριος στόχος είναι να συμβάλει στην υλοποίηση των ιδεών των επιχειρηματιών με εμπορικά βιώσιμες ιδέες, ξεκίνησε λίγο πριν την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου İTO στο Eminönü. Η ιστορία της BTM, η οποία ξεκίνησε με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων και απεριόριστη υποστήριξη από την ITO, συνεχίζεται σήμερα ως «κέντρο εκκίνησης επόμενης γενιάς» στην πανεπιστημιούπολη 3.000 τετραγωνικών μέτρων στη Fulya. Προκειμένου να συμβάλει άμεσα στην οικονομία της Κωνσταντινούπολης με το πλεονέκτημα του επιχειρηματικού και βιομηχανικού δικτύου της ITO, με την πάροδο του χρόνου η BTM άρχισε να προσπαθεί να εμπορευματοποιεί τις πληροφορίες όχι μόνο σε περιφερειακό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτή τη διαδικασία, παρείχε και συνεχίζει να παρέχει στους ιδιοκτήτες καινοτόμων ιδεών όλη την απαραίτητη υποστήριξη για την υλοποίηση των έργων τους στα βήματα της έρευνας, ιδέας, εφεύρεσης, εφεύρεσης και ανάπτυξης νέου προϊόντος, αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας, εγγραφής, σχεδιασμού μοντέλων εσόδων, εμπορευματοποίησης, μάρκετινγκ και διάδοσης, που αποτελούν τα στάδια της γνώσης εμπορευματοποίησης.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η BTM προσφέρει τις υπηρεσίες της εντελώς δωρεάν, χωρίς να απαιτεί ενέργειες ή συνεργασίες από τους επιχειρηματίες της. Οι επιχειρηματίες που αναπτύσσουν τα έργα τους με τις διάφορες υποστηρίξεις που λαμβάνουν στα προγράμματα BTM έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα προνόμια του επιχειρηματικού κέντρου, το οποίο είναι μοναδικό στο εύρος του και ιδρύθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο από ένα εμπορικό επιμελητήριο. Υπηρεσίες όπως εκπαίδευση, υποστήριξη καθοδήγησης, αντιστοίχιση επενδυτών, εκδηλώσεις επίδειξης, χώρος γραφείων 24/7 και ατομική καθοδήγηση για τους επιχειρηματίες ώστε να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους παρέχονται από την BTM χωρίς χρέωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το BTM, το πρώτο κέντρο startup στην Τουρκία που υποστηρίζει startups στο στάδιο της ιδέας, προσφέρει ειδική εκπαίδευση και υπηρεσίες για κάθε πρόγραμμα.

BTM Camp: Υποψήφιες επιχειρήσεις που θέλουν να είναι επιχειρηματίες και να βρίσκονται στο οικοσύστημα,

Προεπώαση: Επιχειρηματίες που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και σχετικά προϊόντα ή αποτελέσματα προϊόντων (λογισμικό, ιστότοπος κ.λπ.),

Επώαση: Επιχειρηματίες που κατέχουν εταιρείες και έχουν πραγματοποιήσει μια πώληση,

Μετά την επώαση: Υπάρχουν επιχειρηματίες που έλαβαν επένδυση και αναζητούν δεύτερο ή τρίτο γύρο επένδυσης. Ενώ το BTM Camp, Pre-Incubation and Incubation διαρκεί 6 μήνες, το Post-Incubation Πρόγραμμα αποτελείται από περίοδο 1 έτους. Οι επιχειρηματίες που λαμβάνουν επαγγελματική κατάρτιση σε πολλά θέματα ανάλογα με το επίπεδό τους σε αυτά τα προγράμματα έχουν το δικαίωμα μετάθεσης μεταξύ προγραμμάτων, εφόσον πληρούν τα κριτήρια. Οι επιχειρηματίες προεπώασης και επώασης που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις διαδικασίες συμμετέχουν στο Stage XL, τη μεγαλύτερη συνάντηση επενδυτών και επιχειρηματιών BTM, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ 81 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για τους επιχειρηματίες εντός του BTM είναι η ευκαιρία να συναντηθούν προσωπικά με τα μέλη των επιτροπών εμπειρογνωμόνων ITO. Στο ITO, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιμελητήρια στον κόσμο με 750.000 μέλη, υπάρχουν συνολικά 81 επιτροπές εμπειρογνωμόνων. Οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν απευθείας τις επιχειρηματικές ιδέες που έχουν αναπτύξει στα μέλη της επιτροπής μέσω παρουσιάσεων που κάνουν στις σχετικές συνεδριάσεις της επιτροπής. Οι επιχειρηματίες μπορούν έτσι να αναπτύξουν τα έργα τους και να αποκτήσουν πελάτες ή επενδυτές παίρνοντας σχόλια σχετικά με τα έργα τους από τους πιο ικανούς ανθρώπους του κλάδου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η BTM προσφέρει επίσης πιστοποιημένη διαδικτυακή εκπαίδευση για άτομα που θέλουν να μάθουν την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας και είναι ανοιχτή σε όλους. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα τουρκικά και τα αγγλικά στην πλατφόρμα www.btmakademi.com. Δημιουργία λιτού καμβά και επιχειρηματικού σχεδίου, νόμος πληροφορικής, χρηματοοικονομική παιδεία για μάνατζερ, παγκόσμιες τάσεις επιχειρήσεων και τεχνολογίας, μέθοδοι ανάλυσης αγοράς, δεξιότητες δικτύωσης και επικοινωνίας, επιχειρηματική ανάπτυξη και στρατηγικός σχεδιασμός, πατέντα και επωνυμία, ανάπτυξη επιχειρήσεων και προϊόντων, για νεοφυείς επιχειρήσεις Υπάρχουν σχεδόν 700 ενεργοί χρήστες στο διαδικτυακό σύστημα εκμάθησης, το οποίο αποτελείται από συνολικά 13 ενότητες, 10 εκ των οποίων είναι στα τουρκικά και 3 στα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως ο Ψηφιακός Γραμματισμός.

Μέσω των συνεργασιών της, η BTM υποστηρίζει startups σε πολλούς τομείς όπως υποστήριξη cloud, λύσεις υποδομής πληρωμών, εικονικά κεντρικά γραφεία, social media και διαχείριση διαφημίσεων με σχεδόν 100 συνεργάτες λύσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: 6 ΔΙΣ ΛΕΙΡΕΣ

Η BTM, η οποία έχει λάβει περισσότερες από 20.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής, έχει υποστηρίξει περισσότερους από 8.500 επιχειρηματίες και σχεδόν 5.000 πρωτοβουλίες. Από την ίδρυσή της, οι πρωτοβουλίες της έλαβαν επενδυτική αποτίμηση 5 δισεκατομμυρίων 868 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών. Ο συνολικός όγκος πωλήσεων των πρωτοβουλιών BTM ξεπέρασε τα 514 εκατομμύρια TL.

ΙΔΡΥΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το BTM, το οποίο περιλαμβάνει θεματικά προγράμματα καθώς και τα βασικά του προγράμματα, διασφαλίζει επίσης την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων όπως Inventor Entrepreneur, Grow Up, Winglobal, Investor Acceleration Platform για γυναίκες και νέους σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς.

ΣΤΑ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η επιτυχία της BTM, η δουλειά της οποίας εκτιμάται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Hult Award Βραβείο Student-Friendly Entrepreneurship Centre of the Year, Imagine Tomorrow Entrepreneurship Acceleration Center of the Year, 1ο βραβείο στην κατηγορία Entrepreneurship της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων Τουρκίας (TOBB) Project Competition, ICC World Chambers Federation World Chambers Διαγωνισμός Καλύτερο Έργο στην Κατηγορία ΜΜΕ και Φιναλίστ ανάπτυξης επιχειρήσεων Στέφθηκε με βραβεία όπως Medipol HR Awards, Innovation Acceleration Institution of the Year και Investment Platform of the Year. Το 2019, η σουηδική εταιρεία UBI Global εμφανίστηκε ως «ο πιο πολλά υποσχόμενος κόμβος του κόσμου». Έχοντας φτάσει στο τελικό σημείο που θέλουν να φτάσουν τα κέντρα επώασης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το BTM επιλέχθηκε από την UBI Global το 2023 ως ένα από τα 5 κορυφαία κέντρα στον κόσμο μεταξύ 1.895 κέντρων startup του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Source link

Σχολιάστε