Silver Jewelry Alchemy And The Number 7 – Part I The 7 Metals Of Antiquity

Σήμερα, αν κάποιος κληθεί να βρει ένα ασημί ή χρυσό χρώμα στη φύση, το πιθανότερο είναι ότι τα μάτια του θα ψάξουν προς τον ουρανό προς τα φώτα των αδελφών μας πλανητών, χρυσό στον ήλιο και ασήμι στο φεγγάρι. Αλλά οι πολύχρωμες σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των επίγειων μετάλλων και των ουράνιων σωμάτων κάθε άλλο παρά είναι αδύναμες ονειροπολήσεις. αποτελούν το ίδιο το πλαίσιο πάνω στο οποίο οικοδομείται ο πολιτισμός.

Όλα ξεκίνησαν στη «Χαλχολιθική» περίοδο της δυτικής Ανατολίας, που σήμερα ονομάζεται Τουρκία, μετά τις πρώτες ανακαλύψεις μιας σειράς γνωστής αργότερα ως «Seven Metals Of Antiquity». Πριν από την εποχή του σιδήρου και του χαλκού, η «Χαλχολιθική περίοδος», μεταφρασμένη στα απλά αγγλικά ως «εποχή του χαλκού», σηματοδότησε τη μετάβαση του νεολιθικού ανθρώπου και τη χρήση εργαλείων από πέτρα, οψιανό και πυριτόλιθο στις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες. Αυτό το στάδιο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας βασίζεται στη χρήση μεταλλευμάτων που μετατρέπονται σε μεταλλικά εργαλεία και κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, περιδέραια και βραχιόλια.

Για μια περίοδο άνω των 7000 ετών, από το 6000 π.Χ. έως το 1400 μ.Χ., υπήρχαν μόνο επτά γνωστά στον άνθρωπο μέταλλα. Αυτά τα μέταλλα είναι συλλογικά γνωστά ως τα «Επτά Μέταλλα της Αρχαιότητας»: Χρυσός, Ασήμι, Χαλκός, Σίδηρος, Κασσίτερος, Μόλυβδος και Υδράργυρος. Ο υδράργυρος εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι είναι ένας τύπος αργύρου και στα ελληνικά ονομαζόταν «Hydrargyrum», που σημαίνει «Υδατικός Ασήμι», αυτό μεταμορφώθηκε στο αγγλικό «Quick Silver».

Από τον αρχαϊκό έως τον μεσαιωνικό, οι πολιτισμοί και οι ηγέτες τους τιμούσαν το ασήμι και τα άλλα έξι μέταλλα πάνω από όλα. Η κοινή αντίληψη αυτών των προεπιστημονικών περιόδων ήταν ότι η Γη, και τα πάντα πάνω της, ήταν μια αντανάκλαση των ουρανών: «Όπως είναι πάνω, έτσι είναι και κάτω», αυτή είναι η θεμελιώδης πεποίθηση της αλχημείας. Έτσι, όταν οι αρχιερείς, οι χρησμοί και οι αλχημιστές κοίταξαν στους ουρανούς και είδαν επτά ουράνια σώματα, βρήκαν τον ισοδύναμο αριθμό τους στις δυνάμεις και τις ιδιότητες των πιο πολύτιμων υλικών τους: του μετάλλου.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο χρυσός με τη λάμψη του προσωποποιούσε τον Ήλιο και το ασήμι με την αστραφτερή του λάμψη ήταν η ενσάρκωση της Σελήνης. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν τώρα ήταν να αντιστοιχίσουν σε κάθε μέταλλο ένα σύμβολο. Ο κύκλος, το ζώδιο του Ήλιου της τελειότητας, δόθηκε στο παλαιότερο και πιο πολύτιμο μέταλλο: τον χρυσό. Το δεύτερο πιο πολύτιμο, ασημί, δεδομένου του μισού ημισελήνου της Σελήνης. Συνεπώς, όσο λιγότερο ευγενές είναι ένα μέταλλο, τόσο πιο ελαττωματικός ο κύκλος.

Τόσο στη Μεσοποταμία όσο και στην Αίγυπτο μερικά από αυτά τα σύμβολα ήταν ήδη σε χρήση, τα οποία ονομάζονταν θεότητες πλανητών. Ο κύκλος στην Αίγυπτο ήταν το ζώδιο του θεού Ήλιου Αμούν, στη Μεσοποταμία το ζώδιο του Σαμάς. Η ημισέληνος στην αρχαία Αίγυπτο υποδήλωνε τη «Μητέρα του Ουρανού» και τη «Θεά της Σελήνης»: την Ίσιδα. Είναι από αυτή τη συσχέτιση που το ιερογλυφικό σε σχήμα μισοφέγγαρου έγινε το αλχημικό σύμβολο για το ασήμι, και γιατί συνδέουμε το ασήμι με το φεγγάρι σήμερα. Αυτά τα σύμβολα, αν και εξελίσσονταν ελαφρώς υπερωριακά, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από αλχημιστές όπως ο Robert Boyle και ο Sir Issac Newton μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ.

Στην αρχαία Ελλάδα η θεά του φεγγαριού ονομαζόταν Σελήνη, στους Ρωμαίους ήταν γνωστή ως Λούνα. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Λούνα δεν ήταν τόσο σεβαστές όσο η Αιγύπτια ομόλογός της, η Ίσις, ήταν αρκετά ισχυρές ώστε το όνομά της δόθηκε ως στοιχείο σε μια άλλη έννοια που βασίζεται στον αριθμό 7. Μια έννοια που είχε τις ρίζες της στην αρχαία Μεσοποταμία και την Αίγυπτο, και ένα που αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο του σύγχρονου πολιτισμού: Ο χρόνος.

Το απαραίτητο ασημένιο φως των θεών της Σελήνης Λούνα απορροφήθηκε από την έννοια του χρόνου και γιορτάστηκε από το «Dies Lunae» που σημαίνει την «Ημέρα της Σελήνης». Τώρα γνωρίζουμε αυτή τη χρονική περίοδο όχι ως ημέρα Σελήνης, αλλά ως Δευτέρα μία από τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Διαβάστε Silver Jewelry The Alchemists And The Number 7 – Part II The 7 Days of the Week

Πνευματικά δικαιώματα © SilverShake Corporation. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σχολιάστε