Gold Bullion: 11 αλάνθαστοι στρατηγικοί λόγοι επένδυσης

Προφανώς, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ο χρυσός είναι τόσο σημαντικός ή πολύτιμος και τι είναι πραγματικά όλοι αυτοί οι θόρυβοι; Λοιπόν, ο εγκέφαλος πίσω από την έγγραφή μου είναι ότι δεν θέλω να αγνοείτε το οικονομικό/επενδυτικό/συνταξιοδοτικό σας μέλλον και τον προγραμματισμό. Δεν πρέπει να συνεχίσετε να φεύγετε στη σκοτεινή εποχή σε θέματα που αφορούν τον χρυσό και τα πολύτιμα μέταλλα, επομένως παρουσιάζω ενώπιόν σας αλάνθαστους λόγους για τους οποίους ο χρυσός πρέπει να αποτελεί μέρος του επενδυτικού σας συνδυασμού.

1. Διαφοροποίηση περιουσιακών στοιχείων. Όταν σκέφτεστε τα επενδυτικά οχήματα, συνήθως έρχεται στο μυαλό μια παλιά παροιμία «μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι». Αν και ορισμένοι κριτικοί λένε ότι βάλτε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι και προσέξτε το, καλή τύχη σε αυτούς. Οι λογικοί και έξυπνοι επενδυτές πρέπει να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 5% του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου είναι χρυσός και πολύτιμα μέταλλα.

2. Συνεχής ύπαρξη χρυσού. Γεγονός είναι ότι ο χρυσός ξεπέρασε την ανθρώπινη ηλικία και όσο ο κόσμος παραμένει, ο χρυσός θα είναι στο διηνεκές. Ο χρυσός είναι ανώτερος από άλλα ακίνητα, προϊόντα ή επενδύσεις (κτίρια, οχήματα, μετοχές, ομόλογα κ.λπ.) γιατί η αξία αυτών των ακινήτων μπορεί να διαβρωθεί με το πέρασμα του χρόνου και το επικρατούν οικονομικό φαινόμενο. Πάρτε για παράδειγμα, το παγκόσμιο έπος του χρηματιστηρίου του 2008. Επίσης πρέπει να επιβαρυνθείτε με κόστος συντήρησης για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Ο χρυσός από την άλλη, η αξία δεν διαβρώνεται ούτε οξειδώνεται ανεξάρτητα από τον αριθμό των ετών που εξετάζουμε.

3. Έλλειψη χρυσού. Ο χρυσός είναι πεπερασμένος σε προσφορά. Οι στατιστικές αποκάλυψαν ότι η ετήσια παγκόσμια παραγωγή χρυσού είναι περίπου 2.500 τόνοι και η αξία του χρυσού σε ολόκληρο τον κόσμο υπολογίζεται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Καλύτερα να αγοράσετε χρυσό τώρα παρά να μετανιώσετε τα επόμενα χρόνια.

4. Σύμβολο κατάστασης. Χωρίς να ψιλοκόψετε τις λέξεις, ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ανθρώπινη φύση/φυλή. Στην πραγματικότητα, η Κίνα και η Ινδία είναι γνωστές για την υψηλή αξία που έδιναν στον χρυσό ως αποθήκη πλούτου, επομένως ο πλούτος τους εκφράζεται από την ποσότητα και την ποιότητα του χρυσού που διαθέτετε.

Είναι ενσωματωμένο στην ανθρώπινη φύση να θέλεις να ανήκεις στους υψηλότερους επενδυτές/κοινωνική/πολιτική τάξη, επομένως η αξία του χρυσού που διέθετε σε κάποια κοινωνία θα υπαγορεύσει εάν ανήκετε σε αυτήν την επιδεικτική τάξη των ελίτ.

5. Κίνδυνοι αντισυμβαλλομένου. Ο χρυσός εξαιρείται απολύτως από τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Ο εν λόγω όρος σημαίνει ότι εμπιστεύεστε την ικανότητα του άλλου μέρους σε μια συμφωνία/σύμβαση να εκτελέσει την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Τα παραδείγματα αγοράς μετοχών, εργοδοτών και εργαζομένων θα εξηγήσουν καλύτερα.

Αγοράζετε μετοχές από την κεφαλαιαγορά εν αναμονή μερίσματος, ανατίμησης τιμών και μετρητών σε μετέπειτα έτος. Είναι πιθανό το χρηματιστήριο να καταρρεύσει πριν από την ημερομηνία-στόχο σας ή την περίπτωση του εργαζομένου που εργάζεται για έναν εργοδότη, αναμένεται ότι κατά τη συνταξιοδότηση ο εργοδότης θα πληρώσει φιλοδώρημα και σύνταξη, αλλά ο εργοδότης μπορεί να υποχωρήσει πριν από τη συνταξιοδότηση. Όλα αυτά τα σενάρια δεν μπορούν να συμβούν με τον χρυσό γιατί είναι απτός, στην κατοχή σας και μπορείτε εύκολα να τον μετατρέψετε σε μετρητά για να βελτιώσετε τις παρτίδες σας.

6. Υποκατάστατο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο σκοπός του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι να σας βάλει στην ακριβή οικονομική θέση που απολαμβάνετε πριν την απώλεια. Ο χρυσός μπορεί επίσης να παίξει τον ίδιο ρόλο αν έχετε τον ίδιο. Την εποχή των εθνικών κρίσεων (πολέμου) όπως αυτή που βιώνεται στην Αφρική – Λιβερία και Ρουάντα, 1 κιλό χρυσού μπορεί να επαναφέρει έναν άνθρωπο στη ζωή των ανέσεων και πάλι.

7. Ταυραγορά (χρυσός). Όταν διαβάζετε οποιονδήποτε οδηγό ή συμβουλή για εμπόρευμα ή ασφάλεια, η αποποίηση ευθυνών είναι συνήθως η αρχή και η περίληψη είναι ότι “οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα”. Επομένως, ο χρυσός εξαιρείται από αυτό το πρότυπο και από την αρχή της νέας χιλιετίας. Ο χρυσός ήταν σε ανοδική πορεία με διψήφια κέρδη.

8. Άγκυρα κατά του ξεφουσκώματος. Φυσικά, ένα ανοιχτό μυστικό ότι η οικονομική ύφεση είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο, τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη των εθνών (ΗΠΑ και ΗΒ για παράδειγμα) θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποπληθωρισμό με καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Το επακόλουθο είναι ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων θα διαβρωθεί, αλλά ο χρυσός έχει ανθεκτικότητα και αποδίδει καλύτερα στη διατήρηση της αξίας του ανεξάρτητα από τις οικονομικές προκλήσεις.

9. Γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Πόλεμοι, τρομοκρατία (ΗΠΑ – αξέχαστο 911), φυσικές καταστροφές και άλλοι συμμαχικοί κίνδυνοι χαρακτήρισαν την παγκόσμια κοινωνία σήμερα. Την ώρα του πολέμου, για παράδειγμα, η ασφάλεια και ο επιζών του ατόμου είναι το κύριο μέλημα, σίγουρα θα υπάρξει οικονομική παράλυση και ύφεση. Τα κύρια περιουσιακά στοιχεία? ακίνητα, χρηματοοικονομικά μέσα, άλλα ακίνητα και νόμισμα σε μετρητά θα είναι σχεδόν άχρηστα σε αξία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο χρυσός παρέχει ηρεμία και η αξία παραμένει σταθερή.

10. Αποθήκη αξίας. Ιστορικά, ο χρυσός έχει χιλιάδες χρόνια με εφεδρικά αρχεία ως το καλύτερο απόθεμα αξίας. Ανεξάρτητα από οικονομικές και παγκόσμιες καταστάσεις (τεχνολογικές αλλαγές, τάσεις, ανάπτυξη κ.λπ.) ο χρυσός διέθετε το χαρακτηριστικό της αποδοχής και της σταθερότητας της αξίας. Επομένως, για την ασφάλεια της επένδυσής σας, τη συνταξιοδότηση και για να περάσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία στην επόμενη γενιά, ο χρυσός είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

11. Ο χρυσός υποστηρίζει χρήματα. Η ιστορία μας λέει ότι τα πρώτα χρυσά νομίσματα κόπηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία το 550 π.Χ. Ο χρυσός ήταν η πιο μακροχρόνια και διαρκής μορφή χρήματος. Ουσιαστικά, μέχρι να ανατείλει αύριο ο ήλιος, ο χρυσός παραμένει μια μορφή υποστηρικτών χρημάτων.

Εν όψει αυτών των πράσινων φώτων, μια βελονιά στο χρόνο σώζει εννέα. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να ξεκινήσετε την επένδυσή σας σε χρυσό ή 401 χιλιάδες.

Σχολιάστε