General Electric – Toxic Asset;

Η General Electric (NYSE: GE) παραμένει για γενιές βασική μετοχή για πάρα πολλούς επενδυτές. Ως ηγετική και κινητήρια συνιστώσα του S&P 500 με μόλις 2 τοις εκατό του συντελεστή στάθμισής του και 76 συν τοις εκατό του δείκτη S&P 500 Industrial Companies, καθώς και μεγάλος μοχλός του Dow και άλλων δεικτών – από μεσίτες έως διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων – Το GE έχει γίνει απαραίτητο.

Αλλά γιατί συνεχίζει να είναι απαραίτητο – οι επενδυτές συνεχίζουν να δέχονται βαρύτητα. Από τις 12 Μαΐου, η μετοχή έχει υποχωρήσει πάνω από 16,5 τοις εκατό μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με μόλις μερικά σημάδια πτώσης για τον S&P 500 για το έτος.

Και τους τελευταίους 12 μήνες – είναι μια παρόμοια ιστορία με την GE να χάνει τον γενικό δείκτη της αγοράς κατά πάνω από 61 τοις εκατό. Και αν πάμε 5 χρόνια και 10 χρόνια πίσω – η GE συνεχίζει αυτή την τάση να χάνει δραματικά περισσότερα από τον S&P 500 κατά περίπου 247 τοις εκατό για τα τελευταία 5 χρόνια και 97 τοις εκατό για τα τελευταία 10 χρόνια.

Επομένως, δεν είναι περίεργο αν έχετε αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια από Vanguard, Dodge & Cox, T. Rowe Price, Fidelity και πολλά, πολλά άλλα, δεν χάνετε απλώς χρήματα – αλλά χάνετε περισσότερα από τη γενική αγορά.

Η GE είναι τοξική για το χαρτοφυλάκιό σας.

Αλλά ας δούμε τι έρχεται ακόμα.

Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των προσεχών μηνών – η GE πρέπει να μεταφέρει περίπου 250 δισεκατομμύρια σε δημόσια ομόλογα και τραπεζικά δάνεια. Αυτό συγκρίνεται ελάχιστα με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς στα μόλις 143 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το χειρότερο φυσικά είναι ότι το πάγιο χρέος της εταιρείας είναι σχεδόν το 500 τοις εκατό των καθαρών κοινών ιδίων κεφαλαίων της – επομένως, αν ήταν πράγματι τράπεζα – ακόμη και το stress test της Τράπεζας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα είχε εκτοξεύσει το ξέρετε τι από αυτήν την εταιρεία.

Και αν χρειάζεται να μάθετε τι είναι αυτό που κάνει αυτή τη μεγάλη, υποτιθέμενη, καλά διαφοροποιημένη βιομηχανία να έχει τόσο κακή απόδοση – ας δούμε τη σύνθεση των ροών εσόδων για τη GE.

Τα μεγαλύτερα κομμάτια εσόδων για το τελευταίο οικονομικό έτος ήταν τα κεφάλαια και η καταναλωτική χρηματοδότηση. Και προσθέστε τις μονάδες ψυχαγωγίας του – και ο συνδυασμός διογκώνεται σε πάνω από 46 τοις εκατό.

Έτσι, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να έχουν κολλήσει με χαμηλότερα έσοδα από διαφημίσεις και περιπλανώμενα αυτιά και μάτια – πέρα ​​από τις γνωστές προκλήσεις στις πιστωτικές αγορές – δεν είναι περίεργο που η GE έχει βαθύτερα ζητήματα που παραμένουν πίσω από τη βιτρίνα των βιομηχανικών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων και επιχειρηματικών γραμμών της.

Η άντληση 250 δισεκατομμυρίων για απλώς μετακύλιση του τρέχοντος χρέους θα είναι πολύ αποθαρρυντική – ειδικά δεδομένου ότι η ταμειακή του θέση έχει πέσει σε μόλις 15 συν δισεκατομμύρια. Και με τους τρεχούμενους πληρωτέους λογαριασμούς της να ξεπερνούν τα 23 δισεκατομμύρια – σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της αυτό το τρίμηνο, ακόμη και πριν προσπαθήσει να αναχρηματοδοτήσει το μακροπρόθεσμο χρέος της.

Πουλήστε το και μείνετε μακριά. Και ελέγξτε τα μετοχικά σας αμοιβαία κεφάλαια. Αν δείτε τη GE – τότε καλύτερα να υπάρχουν κάποιοι άλλοι πραγματικά αστρικοί ερμηνευτές για να αναπληρώσουν αυτές τις συμμετοχές – διαφορετικά ήρθε η ώρα να πουλήσετε και αυτά τα κεφάλαια.

Σχολιάστε