Bitcoin – Μια ασφαλής επένδυση για το μέλλον

Το Bitcoin είναι ένα διαδικτυακό ψηφιακό νόμισμα, όπως ένα δολάριο ή μια λίβρα, αλλά με μερικές εξαιρέσεις. Το Bitcoin που εισήχθη από τον Satoshi Nakamoto το 2009, εμπλέκεται σε ένα σύστημα πληρωμών peer-to-peer όπου δεν υπάρχουν μεσάζοντες και τα αγαθά μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια μεταξύ δύο ατόμων στον πλανήτη. Συνδέεται με ένα βαρύ δίκτυο υπολογιστών και η μονάδα νομίσματος για το σύστημα Bitcoin (που ονομάζεται καταλλήλως Bitcoin) μπορεί απλά να αποκτηθεί με την ένταξη στο τεράστιο δίκτυο. Το Bitcoin παρέχει μια γρήγορη, φθηνή και ασφαλή εναλλακτική λύση συναλλαγής, αλλά λίγοι είναι πρόθυμοι να το κάνουν. Επομένως, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων παραμένει, είναι το Bitcoin μια ασφαλής επένδυση;

Το Bitcoin είναι μόλις λίγα χρόνια ζωής, μια ενδιαφέρουσα δημιουργία που έχει προκαλέσει δέος σε πολλούς και για την ιστορία, έχει κατακτήσει ένα όνομα στα κορυφαία οικονομικά charts. Η δημοτικότητά του έχει εκτείνεται και έχει οδηγήσει ορισμένες από τις κορυφαίες επιχειρήσεις όπως η Virgin Galactic να το θεωρούν ως αποδεκτή πηγή πληρωμών. Οι τιμές του Bitcoin αυξάνονται με ρυθμούς έως και 10% και συνεχίζουν να κυριαρχούν ως το άλφα της αγοράς και αυτό έχει κάνει πολλούς να ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτήν.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Bitcoin είναι ότι δεν έχει κεντρική τράπεζα και ούτε το ελέγχει μια κεντρική κυβέρνηση. Είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα και η δημιουργία και η ύπαρξή του κρύβεται πίσω από έναν περίπλοκο και ειδυλλιακό μαθηματικό αλγόριθμο που του επιτρέπει να σκιάσει ατυχίες που σχετίζονται με την κυβέρνηση. Περιπτώσεις πολιτικής αστάθειας και κυβερνητικών παραλογισμών που βυθίζουν την οικονομία στην ντροπή και οδηγούν σε χαμηλά επίπεδα επενδύσεων σε ένα νόμισμα, δεν συμβαίνουν στο σύστημα κρυπτονομισμάτων. Αυτό δημιουργεί μια ασφαλή και φιλική επενδυτική ευκαιρία με χαμηλούς κινδύνους πληθωρισμού.

Το μειονέκτημα

Με μια πάντα εκπληκτική όψη, το κρυπτονόμισμα έχει επίσης τα αρνητικά του. Όπως αναφέρθηκε, αυτό το πράγμα εξακολουθεί να κάνει παιδικά βήματα. και μαζί με αυτό έρχονται μεγάλες αβεβαιότητες. Οι τιμές του Bitcoin είναι ασταθείς. επί του παρόντος αυξάνεται απότομα και μπορεί να κυμαίνεται από 30% έως 40% σε ένα μήνα. Ο κόσμος είναι ακόμα έκπληκτος με την εμφάνισή του και υπάρχουν πολύ λίγοι κάτοχοι Bitcoin και Bitcoin. Αυτό οδηγεί σε αναπάντητα ερωτήματα και ψυχρό φόβο μεταξύ των ανθρώπων, καθώς η επένδυση σε ένα νέο απρόβλεπτο «χρυσωρυχείο» μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Η καινοτομία του προκαλεί έλλειψη κανονισμών και τρομάζει τους πιθανούς επενδυτές.

Το αίνιγμα γύρω από το σύστημα Bitcoin είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και όλοι όσοι συμμετέχουν στην αγορά Bitcoin είναι σε εγρήγορση. Η Κίνα τον Δεκέμβριο του 2013 κατάργησε τη χρήση του Bitcoin και αυτό οδήγησε σε δραστική πτώση της αξίας του από 1240 $ σε 576 $ σε μόλις τρεις εβδομάδες. Οι προγραμματιστές καθορίζουν επίσης τη λειτουργικότητα αυτού του παγκόσμιου νομίσματος και πολλοί αμφισβητούν τη σκέψη να ρισκάρουν τα οικονομικά τους για κάποια ομάδα geeks. Αυτό αποτρέπει πολλούς από το να μπουν στο σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο επένδυσης σε Bitcoin τόσο πολύ.

Σχολιάστε