9 Επαγγελματικές συμβουλές για να ξεκινήσετε τις επενδύσεις σε ακίνητα

1. Γνωρίστε τον προϋπολογισμό σας

Πριν κάνετε μια βουτιά στις επενδύσεις σε ακίνητα, είναι σημαντικό να έχετε μια εις βάθος κατανόηση της ταμειακής ροής σας. Επιπλέον, ζητήστε από την τράπεζά σας την προέγκριση του επενδυτικού σας δανείου, ώστε να γνωρίζετε πόσα μπορείτε να δανειστείτε πριν κυνηγήσετε τα ακίνητά σας.

2. Μην παραλείπετε τα τρέχοντα κόστη

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή προϋπολογισμό για την ασφάλιση, τις τιμές και τις γενικές επισκευές. Όταν αγοράσετε το τέλειο επενδυτικό σας ακίνητο, ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τα δαπανηρά προβλήματα συντήρησης, όπως η αντικατάσταση παλαιών βρυσών.

3. Αγορά στην περιοχή ανάπτυξης

Επιλέξτε ένα επενδυτικό ακίνητο στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ενοικιαζόμενα καταλύματα. Έτσι, η αγορά ενός περιουσιακού στοιχείου για μεταφορές, σχολεία ή πανεπιστήμια θα το κάνει πιο δελεαστικό για τους ενοικιαστές.

4. Να είστε πρακτικοί σχετικά με τους επενδυτικούς σας στόχους

Εάν ψάχνετε για το μακροπρόθεσμο ακίνητο για γρήγορη αύξηση κεφαλαίου, τότε είναι εύκολο να ανακαινίσετε ακίνητα και να τα μετατρέψετε για γρήγορο κέρδος. Σε αργούς οικονομικούς καιρούς, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιτευχθεί η ίδια ανάπτυξη.

5. Δημιουργήστε Sweat Equity

Το να πληρώσετε έμπορο για την ανακαίνιση της επένδυσης σας είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Αλλά αν είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ενισχύσετε το περιθώριο κέρδους σας και να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας τη δουλειά μόνοι σας.

6. Κυνήγι για το Liveable Αλλά αποφύγετε το Grand One

Σημειώστε ότι το ενοικιαζόμενο ακίνητο πρέπει μόνο να είναι προσεγμένο, καθαρό και λειτουργικό. Μην μπείτε στην αγορά ενός πολυτελούς περιουσιακού στοιχείου, καθώς έχει κομψή διακόσμηση και εσωτερικό.

7. Μην γίνετε συναισθηματικοί όταν αγοράζετε

Όταν κυνηγάτε για το σπίτι, πρέπει να αγοράζετε με το κεφάλι σας και όχι με την καρδιά σας, καθώς μερικοί άνθρωποι μπορεί να παγιδευτούν εύκολα στα συναισθήματα. Ενώ το σπίτι στο απότομο τετράγωνο μπορεί να σας προσφέρει μαγευτική θέα, αλλά θα μπορούσε να είναι εφιάλτης για εσάς να ανακαινίσετε λόγω του κόστους εκσκαφής ή συντήρησης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους του.

8. Σκεφτείτε πριν από την αρνητική συμμετοχή

Το περιουσιακό σας στοιχείο μπορεί να προσανατολιστεί αρνητικά εάν οι αποπληρωμές σας για το επενδυτικό δάνειο δεν καλύπτονται πλήρως από το ενοίκιο. Αν και αυτό μπορεί να προσφέρει φορολογικά οφέλη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία εάν δεν έχετε επαρκείς ταμειακές ροές για να καλύψετε τις αποπληρωμές του δανείου. Επομένως, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον προϋπολογισμό σας πριν από την αγορά.

9. Επιθεωρήστε το κτήριο σας

Πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο αγοραστή, αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε καλά την αναφορά κτιρίου για να αποφύγετε τυχόν επισκευές υψηλού κόστους. Επίσης, οι τερμίτες είναι ένα από τα κύρια θέματα που πρέπει να προσέξετε.

Σχολιάστε