7 Λόγοι Επένδυσης σε Αμοιβαία Κεφάλαια

Γιατί πρέπει να σκεφτούμε ποτέ να κάνουμε μια επένδυση; Είναι έστω ανάγκη ή είναι απλώς θέμα επιλογής κάποιου; Ακόμη και όταν πρόκειται για επένδυση, γιατί τα αμοιβαία κεφάλαια είναι προτιμώμενη επιλογή από οποιοδήποτε άλλο μέσο;

Ναι, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ούτως ή άλλως η καλύτερη επενδυτική λύση όπου κάποιος θα μπορούσε να έχει καλύτερες αποδόσεις αντί για μικρότερους κινδύνους. Επιπλέον, το κεφάλαιό σας διαχειρίζεται ένας διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων που είναι ειδικός σε κάθε χρηματοοικονομικό θέμα και έχει εμπειρία άνω των 10 ετών, η οποία τον παρέχει τα προσόντα για να παρακολουθήσει και να επιλύσει κάθε θέμα που σας απασχολεί σχετικά με την επένδυσή σας. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο σάς προσφέρει μια επιλογή επενδύσεων και ευέλικτων αναλήψεων, όπου τα χρήματά σας προγραμματίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Έξυπνα Διαχείριση

Τα διαχειρίζεται ο διαχειριστής κεφαλαίων που είναι έμπειρος στην παρακολούθηση των αγορών και στη διαχείριση των επενδύσεων. Σας καθοδηγούν σε κάθε σημείο από το πότε να αγοράσετε και ποιο να αγοράσετε έως πότε να πουλήσετε τις μετοχές. Διαχειρίζονται τα χρήματά σας πολύ καλύτερα από εσάς. Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν τεράστια εμπειρία σε όλα τα οικονομικά θέματα και αποτελούν εγγύηση ότι η επένδυσή σας είναι ασφαλής και θα ανθίσει με τον καιρό. Αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη από το στάδιο που επενδύετε τα χρήματά σας μέχρι τη φάση που θέλετε να αποσύρετε την επένδυσή σας με υψηλές αποδόσεις. Αυτός είναι ο λόγος που σας εξασφαλίζει καλύτερη ασφάλεια και διαχείριση των κεφαλαίων σας.

Καλύτερες Επιστροφές

Τα αμοιβαία κεφάλαια προσφέρουν υψηλότερες και καλύτερες αποδόσεις από οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό επενδυτικό σχέδιο. Προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές στους επενδυτές που επιθυμούν να αναλάβουν μικρότερους κινδύνους αντί των επενδύσεων. Κάποιος πρέπει να ξεκινήσει με ένα σχέδιο αποταμίευσης επενδύοντας στα σωστά αμοιβαία κεφάλαια σήμερα. Μερικοί επενδυτές ανησυχούν συχνά για την ασταθή φάση της αγοράς, αλλά τα δεδομένα των ετών δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επενδυτές μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα εάν συνεχίσουν να στοιχηματίζουν στην αγορά κατά τη διάρκεια της ασταθούς φάσης. Επιπλέον, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους με την έννοια ότι οι επενδυτές προστατεύονται από κάθε είδους απάτη.

Εύκολη επένδυση

Είναι ένας από τους ευκολότερους και ασφαλέστερους τρόπους για να επενδύσετε τα χρήματά σας σε μετοχές. Ολόκληρο το σχέδιο προσφέρεται επίσης διαδικτυακά και γίνεται απλώς θέμα μερικών κλικ. Ακόμη και η παρακολούθηση της απόδοσης θα μπορούσε να γίνει εύκολα. Το εφάπαξ είναι μια εφάπαξ επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια, ενώ υπάρχει το SIP, στο οποίο ένα μικρό ποσό κατοχυρώνεται περιοδικά. Το ποσό SIP χρεώνεται αυτόματα από τον λογαριασμό του επενδυτή κάθε μήνα. Έτσι, είναι μια εύκολη διαδικασία που προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις.

Επιλογή επένδυσης

Ενώ τα περισσότερα από τα άλλα σχέδια αφορούν περισσότερο στο να σας υπαγορεύουν τα ήδη καθορισμένα σχέδιά τους, τα αμοιβαία κεφάλαια σάς δίνουν πολλαπλές επιλογές. Από την ίδια την επιλογή του είδους του αμοιβαίου κεφαλαίου που θέλετε και για πόσο χρονικό διάστημα μέχρι το ποσό που θέλετε να επενδύσετε, όλες αυτές οι επιλογές ανήκουν σε εσάς και έχετε όλο το δικαίωμα να επιλέξετε ή να επιλέξετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Συνολικά, προσφέρουν ένα προσαρμοσμένο επενδυτικό σχέδιο που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Διαφοροποιημένη επένδυση

Στα αμοιβαία κεφάλαια, τα κεφάλαιά σας διαφοροποιούνται και επενδύονται σε μια μεγάλη ποικιλία μετοχών. Εάν μια μετοχή αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αλλαγή, θα εξισορροπηθεί από την απόδοση της άλλης μετοχής. Συνιστάται επίσης, να μην επενδύετε τα χρήματά σας σε μία κατηγορία αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά να τα διαφοροποιείτε σε διαφορετικές για να μειώσετε τον κίνδυνο.

Εξασφαλισμένο μέλλον

Ενώ επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια, στην πραγματικότητα δεσμεύεστε να επενδύσετε ένα ορισμένο ποσό από τα κέρδη ή τις αποταμιεύσεις σας σε ένα Συστηματικό Επενδυτικό Σχέδιο, όπου καταθέτετε τα χρήματά σας με συνέπεια για ορισμένα χρόνια. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση του μέλλοντός σας, όπου είστε πειθαρχημένοι να προσθέτετε μια συγκεκριμένη αξία στο σχέδιό σας κάθε μήνα. Αυτό γίνεται η σταθερή μηνιαία δαπάνη σας, ενώ τα άλλα σας έξοδα γίνονται από το υπόλοιπο ποσό που σας απομένει. Εξασφαλίζει ότι θα εξοικονομήσετε ένα ποσό από τα κέρδη σας που θα συμβάλει στο να σας προσφέρουμε ένα ασφαλές μέλλον, ανεξάρτητα από όλα τα διάφορα έξοδα που κάνετε. Το ποσό σας παραμένει άθικτο και συνεχίζει να αυξάνεται για ένα καλύτερο αύριο.

Ευέλικτη Ανάληψη

Ενώ σχεδόν όλα τα επενδυτικά μέσα διατηρούν τα χρήματά σας για συγκεκριμένο αριθμό ετών, αυτό σας δυσκολεύει πραγματικά την ανάληψη του ποσού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα αμοιβαία κεφάλαια παρέχουν το όφελος της ρευστότητας στα επενδυμένα χρήματά σας. Ωστόσο, μπορείτε να παρακρατήσετε τα χρήματά σας στο πρόγραμμα για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμείτε. Ωστόσο, συνιστάται να μην αποσύρετε τα κεφάλαια πριν ωριμάσουν, σύμφωνα με τους όρους του επενδυτικού σχεδίου.

Ελπίζουμε τώρα να γνωρίζετε καλά τα οφέλη των αμοιβαίων κεφαλαίων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την επενδυτική επιλογή, επικοινωνήστε με έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάστε