7 λάθη που κάνουν οι επενδυτές

7 δαπανηρά λάθη που έγιναν από επενδυτές

Λάθος νούμερο ένα: Το να είσαι πολύ συντηρητικός

Η υπερβολική ασφάλεια θα σας κοστίσει μακροπρόθεσμα. Εάν τα συνταξιοδοτικά σας ταμεία επενδύονται σε συντηρητικά ταμεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας ζωής, τότε δεν αλλάζετε τον εαυτό σας και τη μελλοντική σας σύνταξη. Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι αυτό θα σας αφήσει περισσότερα από 100.000 $ λιγότερο από αυτά που θα μπορούσατε να είχατε. Είναι σημαντικό τα χρήματά σας να λειτουργούν τόσο σκληρά για εσάς όσο εργάζεστε σκληρά για τα χρήματά σας.

Λάθος δεύτερο: Το να είσαι πολύ άπληστος

Μερικοί επενδυτές βρίσκονται στο άλλο άκρο και είναι πολύ άπληστοι σε σημείο να είναι απερίσκεπτοι. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που επενδύουν στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο, αλλά σε εκείνους που έχουν επενδύσει όλες τις αποταμιεύσεις τους σε εταιρείες χρηματοδότησης που προσελκύουν τους επενδυτές με επιτόκια της αγοράς. Η απληστία εμφανίζεται όπως συνέβη όταν οι επενδυτές κάηκαν τα δάχτυλά τους κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης του 2007-2008 με την κατάρρευση πολλών χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Λάθος νούμερο τρία: Έλλειψη διαφορετικότητας

Το ένα σημαντικό λάθος που έκαναν πολλοί από αυτούς που έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης είναι η έλλειψη διαφορετικότητας. δηλαδή βάζουν πάρα πολλά αυγά στο ένα καλάθι και όταν πέφτει ένα καλάθι, το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες χάος όσον αφορά τα οικονομικά τους.

Λάθος νούμερο τέσσερα: να ακούς τις λάθος συμβουλές

Η συναναστροφή με το λάθος πλήθος θα επηρεάσει τα οικονομικά σας επειδή καταλήγετε να ακούτε τη συνομιλία τους, κάτι που θα επηρεάσει τη νοοτροπία σας. Είναι ακριβώς όπως οι μη καπνιστές εισπνέουν τις αναθυμιάσεις των λεγόμενων φίλων τους που είναι εθισμένοι στη συνήθεια. Αν τριγυρνάτε αρκετή ώρα γύρω τους θα επηρεαστεί η υγεία σας.

Λάθος νούμερο πέντε: Δεν κάνεις τα μαθήματά σου

Πρέπει να κάνετε την εργασία σας σε ό,τι επενδύετε τα χρήματά σας και να μην επενδύετε απλώς στα τυφλά. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο, επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για άγνοια σε αυτόν τον τομέα. Η δημόσια βιβλιοθήκη έχει πολλά οικονομικά βιβλία, επομένως δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για βιβλία.

Λάθος νούμερο πέντε: Γίνεστε πολύ συναισθηματικοί με τις επενδύσεις σας

Δεν μπορείτε να είστε συναισθηματικοί με τις επενδύσεις σας. Χρησιμοποιήστε ψυχρή σκληρή λογική κατά την αξιολόγηση των επενδύσεών σας. Η επένδυση σε αμοιβαία/διαχειριζόμενα κεφάλαια αφαιρεί τα συναισθήματά σας από την επένδυση, καθώς ο διαχειριστής κεφαλαίων είναι αυτός που επιλέγει τις επενδύσεις.

Λάθος έκτο: Έλλειψη υπομονής

Ανάλογα με τη στρατηγική σας, ορισμένες επενδύσεις είναι μακροπρόθεσμες και απαιτούν υπομονή, αλλά όλα εξαρτώνται από την ηλικία και τις προσωπικές σας συνθήκες. Ωστόσο, αν είστε νέοι έχετε το πλεονέκτημα του χρόνου με το μέρος σας, οπότε η υπομονή θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τους οικονομικούς σας στόχους.

Λάθος νούμερο επτά: Έλλειψη προγραμματισμού.

Όλα τα επιτυχημένα εγχειρήματα είναι καλά σχεδιασμένα! Επομένως, είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο είδος στρατηγικής για το οικονομικό σας μέλλον. Πρέπει να αποφασίσετε ποιος είναι ο σκοπός αυτών των χρημάτων. είναι για τη συνταξιοδότησή σας, ένα καινούργιο αυτοκίνητο, μια προκαταβολή σπιτιού, την εκπαίδευσή σας; Πρέπει να είσαι συγκεκριμένος.

Διαβάστε ό,τι μπορείτε για τις διάφορες επενδυτικές επιλογές και ποιες ταιριάζουν στις ιδιαίτερες περιστάσεις σας. Ο καθένας έχει διαφορετικούς στόχους, επομένως η στρατηγική σας πρέπει να είναι αυτή που ταιριάζει στις προσωπικές σας επιθυμίες.

Σχολιάστε