6 έξυπνες συμβουλές για να επιλέξετε τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε μια επένδυση αμοιβαίων κεφαλαίων, τότε οι εναλλακτικές λύσεις μπορεί να φαίνονται τρομακτικές στην αρχή, αλλά αν λάβετε υπόψη κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους, θα μπορέσετε να επενδύσετε σε ένα αξιόλογο επενδυτικό πρόγραμμα. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο είναι αναμφισβήτητα η πιο αποτελεσματική πηγή για τη δημιουργία μακροπρόθεσμου πλούτου και, ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί η δέουσα προσοχή πριν βάλει τα κεφάλαια στα σχέδιά του. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξει κανείς τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια για το χαρτοφυλάκιό του για να κερδίσει τα μέγιστα οφέλη στο μέλλον.

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην επιλογή του σωστού επενδυτικού σχεδίου και έτσι καταλήγουμε να παίρνουμε μια λάθος ή ανεπαρκή απόφαση. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σε βάθος έρευνα αγοράς και να αναλύσετε διάφορες παραμέτρους πριν από την επένδυση. Αλλά πριν πάμε για έρευνα, πρέπει να γνωρίζουμε τους διάφορους παράγοντες που πρέπει να μελετήσουμε και να αναλύσουμε. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη μιας επενδυτικής απόφασης στα αμοιβαία κεφάλαια:

Συμβουλή #1: Γνωρίστε τους στόχους σας

Διαφορετικοί επενδυτές έχουν διαφορετικούς επενδυτικούς στόχους που είναι είτε βραχυπρόθεσμοι είτε μακροπρόθεσμοι. Αρχικά, λοιπόν, κάθε επενδυτής πρέπει να γνωρίζει γιατί θέλει να επενδύσει σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Ένας καθορισμένος στόχος βοηθά κάποιον να επιλέξει την πιο κατάλληλη επενδυτική στρατηγική. Επιπλέον, όταν γνωρίζετε τους στόχους σας και την όρεξη για ρίσκο, παίρνετε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή που οδηγεί σε μεγαλύτερα οφέλη και υψηλότερες αποδόσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τους καθορισμένους στόχους, μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια που είτε εμπίπτουν στην κατηγορία μετοχών, χρεωστικών ή υβριδικών αμοιβαίων κεφαλαίων.

Συμβουλή #2: Αξιολογήστε διάφορα Fund Houses

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του επενδυτικού σας στόχου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογήσετε τις εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (AMC) που παρέχουν τα προγράμματα αμοιβαίων κεφαλαίων με τις κορυφαίες επιδόσεις. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αμοιβαίων κεφαλαίων που επιδίδονται στη διαδικασία σχεδιασμού των καλύτερων αμοιβαίων κεφαλαίων για τους επενδυτές με βάση την ανάλυση της αγοράς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ενώ επενδύουμε σε αυτά τα προγράμματα, δίνουμε εντολή στα ταμεία να διαχειρίζονται τα χρήματά μας για λογαριασμό μας και να επενδύουν το ίδιο στο πιο αποτελεσματικό σχέδιο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε μια εικόνα για το AMC πριν από τη διαχείριση των χρημάτων σε αυτά.

Συμβουλή #3: Ρίξτε μια ματιά στις επιδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων

Κάθε επενδυτής έχει έναν κοινό στόχο που επιθυμεί να επιτύχει από την επένδυση, δηλαδή τις αποδόσεις. Κατά συνέπεια, πρέπει να γνωρίζει κανείς την ικανότητα του συστήματος να αποφέρει επιθυμητά κέρδη στη σημαντική χρονική περίοδο. Αν και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν μπορούν να καθορίσουν τις μελλοντικές αποδόσεις ενός προγράμματος, δίνει μια ακαθάριστη ιδέα για την ικανότητα προσφοράς υψηλότερων κερδών. Μόλις αναλύσετε το ιστορικό, νιώθετε σίγουροι ότι θα επενδύσετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε αυτά.

Συμβουλή #4: Λάβετε υπόψη τα φορτία και τα άλλα έξοδα

Για να λάβει κανείς μια αξιοσημείωτη επενδυτική απόφαση, πρέπει να ελέγξει όλες τις σχετικές παραμέτρους που μπορεί να την επηρεάσουν, όπου το κόστος είναι ένα από τα κύρια προβλήματα. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά φορτία που σχετίζονται με τις επενδύσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την επένδυση. Κάποιος πρέπει να αξιολογήσει το ίδιο και να επιβεβαιώσει ότι είναι προσιτές και αξίζει να γίνουν. Τα φορτία εξόδου ή εισόδου ενδέχεται να αυξήσουν το συνολικό κόστος της επένδυσης, γεγονός που προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο και στη μελλοντική αξία του επενδυμένου κεφαλαίου.

Συμβουλή #5: Αξιολογήστε τη διαφοροποίηση του Ταμείου

Προτείνεται πάντα να τοποθετούνται τα χρήματα σε αποκλίνοντα προγράμματα για τη μείωση της έκθεσης σε κίνδυνο. Κάποιος πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα επενδυμένα χρήματά του/της είναι πλήρως διαφοροποιημένα για να προσφέρουν μέγιστες αποδόσεις με ελαχιστοποιημένο κίνδυνο. Τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια εξετάζουν επίσης το ίδιο πράγμα και κάνουν ευρεία διαφοροποίηση του κεφαλαίου των επενδυτών. Μπορεί κανείς να επενδύσει το κεφάλαιο σε τέτοια προγράμματα για να αποφέρει επίδοξα κέρδη για ένα οικονομικά σταθερό μέλλον.

Συμβουλή #6: Παραμείνετε Συνεπής Επενδυτής

Είναι πάντα εύκολο να επενδύσεις σε κεφάλαια, αλλά είναι δύσκολο να συνεχίσεις. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι για να κερδίσετε γόνιμες αποδόσεις από τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια, πρέπει να παραμείνετε τακτικοί. Για αυτό, το Συστηματικό Επενδυτικό Σχέδιο (SIP) είναι η πιο κατάλληλη εναλλακτική λύση, καθώς παρέχει μια βολική μέθοδο για να είσαι πειθαρχημένος επενδυτής κάνοντας πληρωμή μικρού ποσού σε επαναλαμβανόμενη βάση. Με αυτό, κάποιος πρέπει να είναι συνεπής στην επένδυση και να κερδίζει σημαντικές αποδόσεις από αυτές.

Συμπέρασμα:

Οι επενδυτικές αποφάσεις είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να λαμβάνονται με αποτελεσματικότητα. Τα κορυφαία αμοιβαία κεφάλαια αποφέρουν τα υψηλότερα κέρδη και, ως εκ τούτου, πρέπει να επιλέγονται από κάθε επενδυτή για το χαρτοφυλάκιό του. Οι παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω θα σας βοηθήσουν στην επιλογή των καλύτερων αμοιβαίων κεφαλαίων για να το κάνετε αυτό που αξίζει τον κόπο.

Σχολιάστε