5 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε κοσμήματα

Η αγορά κοσμημάτων δεν μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, εάν είστε προετοιμασμένοι, η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη. Εάν πρόκειται να κάνετε αυτήν την επένδυση για πρώτη φορά, η διαδικασία μπορεί να σας φανεί πολύ περίπλοκη. Ίσως αναρωτιέστε από πού πρέπει να ξεκινήσετε. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές που δίνονται παρακάτω.

1. Αποφύγετε τα μεγάλα ονόματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δελεαστικό να επιλέγουν μεγάλα ονόματα όταν αγοράζουν κάτι πολύτιμο. Ξέρετε όμως πόσο αξίζει η ετικέτα; Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το κόστος ενός κοσμήματος είναι πολύ υψηλότερο αν το αγοράσετε από μια δημοφιλή μάρκα αντί για μια μη δημοφιλή. Αλλά η επιλογή είναι δική σας, ειδικά αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το επιπλέον κόστος. Διαφορετικά, μπορείτε να κατευθυνθείτε σε ένα τοπικό κατάστημα.

2. Δώστε μια ευκαιρία στο Silver

Αν και ο χρυσός είναι στην κορυφή, το ασήμι είναι επίσης αρκετά δημοφιλές. Στην ιδανική περίπτωση, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τα προϊόντα ασήμι στερλίνας, καθώς είναι περίπου 92% ασήμι. Εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το “γερμανικό ασήμι” και το “ασήμι νικελίου” δεν είναι πραγματικό ασήμι.

Με τον ίδιο τρόπο, αν θέλετε να πάτε για χρυσό, επιλέξτε 24k καθώς είναι 100% χρυσός. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να εξετάσετε 18k, που είναι 75% χρυσός. Και υπάρχει η επιλογή 10k, που είναι 42% χρυσός.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα καθώς και τις πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή. Φυσικά, συνιστάται πάντα η αγορά από έναν αξιόπιστο κοσμηματοπώλη.

3. Δοκιμάστε μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια είναι μια άλλη προσιτή επιλογή. Μπορείτε να τα βρείτε σε τρεις τύπους: απομίμηση, καλλιεργημένη και φυσική. Τα φυσικά μαργαριτάρια δεν υπάρχουν πια. Υπάρχουν, αλλά δεν είναι δυνατό να τα βρούμε στην αγορά αυτές τις μέρες. Ακόμα κι αν κάποιος τα πουλά, μπορεί να μην μπορείτε να πληρώσετε το υπέρογκο κόστος.

Η επιλογή απομιμήσεων είναι καλή, ειδικά για όσους έχουν προϋπολογισμό. Όσον αφορά το κόστος, να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

4. Σκεφτείτε πολύτιμους λίθους

Να ξέρετε ότι οι πολύτιμοι λίθοι είναι πάντα μέσα, αλλά φροντίστε να επιλέξετε το σωστό. Όπως και τα μαργαριτάρια, μπορείτε να τα βρείτε σε τρεις κατηγορίες: απομίμηση, συνθετική και φυσική.

Όσον αφορά την προσιτή τιμή, τα συνθετικά πρέπει να είναι η επιλογή σας. Αυτά τα πετράδια καλλιεργούνται σε εργαστήριο.

Εάν δεν έχετε ιδέα για το είδος του πολύτιμου λίθου που πρέπει να αγοράσετε, σας προτείνουμε να επιλέξετε τη γενέθλια πέτρα του παραλήπτη. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε μια μεγάλη πέτρα, όπως ένα σμαράγδι, ζαφείρι ή ρουμπίνι. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιλέξετε μια καλή εναλλακτική λύση όπως το περίδοτο, ο μπλε τανζανίτης ή η κόκκινη σπονδυλική στήλη.

5. Λάβετε βοήθεια

Εάν δεν έχετε ιδέα τι πρέπει να κάνετε, ζητήστε βοήθεια. Είναι καλύτερα να αγοράσετε από έναν αξιόπιστο πωλητή. Μια άλλη ιδέα είναι να λάβετε βοήθεια από κάποιον που εμπιστεύεστε, όπως ένα μέλος της οικογένειας, φίλο ή συνάδελφο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας.

Έτσι, εάν πρόκειται να αγοράσετε κοσμήματα για πρώτη φορά στη ζωή, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές που δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Σχολιάστε