5 σημαντικές ερωτήσεις που απαντήθηκαν για πρώτη φορά επενδυτή σε αμοιβαία κεφάλαια

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συχνές ερωτήσεις για τον πρώτο επενδυτή αμοιβαίων κεφαλαίων.

Πόσο πρέπει να επενδύσω;

Προσδιορίστε πρώτα τους στόχους σας. αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε το ποσό που πρέπει να επενδύσετε για να πετύχετε κάθε στόχο.

Πρέπει να επενδύσω σε μετοχές ή σε προγράμματα χρέους;

Εξαρτάται κυρίως από τον επενδυτικό σας στόχο, τον επενδυτικό σας ορίζοντα και το προφίλ κινδύνου. Εάν επενδύετε για να επιτύχετε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο που πρέπει να επιτευχθεί σε μερικά χρόνια, τα προγράμματα χρέους είναι ιδανικά για εσάς, καθώς αυτά τα προγράμματα είναι ως επί το πλείστον απόδειξη κινδύνου.

Ωστόσο, εάν έχετε έναν μακροπρόθεσμο οικονομικό στόχο που πρέπει να επιτευχθεί μετά από πέντε περίπου χρόνια, μπορείτε να επενδύσετε σε προγράμματα μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ανώτερες αποδόσεις από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια;

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να επενδύετε και την ομορφιά του αμοιβαία κεφάλαια είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με μόλις 100 Rs το μήνα. Το μάντρα είναι να “ξεκινήσετε και να παραμείνετε επενδύσεις μακροπρόθεσμα”.

Εάν ξεκινήσω με 100 Rs το μήνα, μπορώ να συνεχίσω να προσθέτω καθώς το εισόδημά μου αυξάνεται;

Ναι μπορείς. Σε ένα σύστημα αμοιβαίων κεφαλαίων, μπορείτε να κάνετε πρόσθετες αγορές στο ίδιο ταμείο.

Είναι το Συστηματικό Επενδυτικό Σχέδιο ο μόνος τρόπος ή μπορώ να επενδύσω και εγώ σε εφάπαξ;

Εξαρτάται από το ποσό των χρημάτων που πρέπει να επενδύσετε. Μια εφάπαξ επένδυση δίνει περισσότερο χρόνο στην επένδυση και έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες αποδόσεις καθώς η ισχύς του σύνθετου (βασικά απόκτησης τόκων από τόκους) αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, ένα SIP (το προκαθορισμένο ποσό που επενδύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα) σας προσφέρει το όφελος του μέσου όρου κόστους ρουπίας (RCA), το οποίο ουσιαστικά εξισορροπεί τη μεταβλητότητα της αγοράς μακροπρόθεσμα. Δεδομένου ότι ένα σταθερό ποσό επενδύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερες μονάδες όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες και το αντίστροφο.

Σημαντική συμβουλή!/

Εφόσον είστε νέος στις επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια, πρέπει να επενδύσετε με τη βοήθεια ενός συμβούλου αμοιβαίων κεφαλαίων για ομαλή ενσωμάτωση, γνώμη ειδικού και προσεκτική επιλογή σχεδίου.

Σχετικά με εμάς!

Το Nivesh.com είναι μια εμπειρία χωρίς χαρτί για τους επενδυτές. Η πλατφόρμα απλοποιεί τη διαδικασία κατηγοριοποιώντας τα κεφάλαια σύμφωνα με τους γενικούς επενδυτικούς στόχους και επιμελείται περαιτέρω προγράμματα για να παράσχει μια σύντομη λίστα. Στόχος είναι να αφαιρεθεί η πολυπλοκότητα διασφαλίζοντας παράλληλα αντικειμενική επενδυτική διαδικασία. Μετά την αρχική δημιουργία λογαριασμού, οι επενδυτές μπορούν να συναλλάσσονται σε αμοιβαία κεφάλαια με λίγα απλά βήματα. Μετά τη συναλλαγή, η πλατφόρμα βοηθά στην παρακολούθηση της απόδοσης του χαρτοφυλακίου με έγκαιρες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις.

Σχολιάστε