5 καλύτερες επενδύσεις για αρχάριους

Το ρητό λέει «η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να επενδύετε είναι τώρα». Για ορισμένους αρχάριους, αυτό μπορεί να είναι επίπονο, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο των πληροφοριών σχετικά με την καλύτερη επένδυση με εγγυημένες αποδόσεις. Άλλοι αρχάριοι θα πιστέψουν ότι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσετε γρήγορα και να βυθίσετε το κεφάλι πρώτα στις αγορές.

Αυτή η θέση είναι για τον ερασιτέχνη επενδυτή που είναι έτοιμος να λάβει μια στρατηγική απόφαση για να προστατεύσει την επένδυσή του από την έκθεση σε μη βιώσιμο κίνδυνο, αλλά με αρκετό περιθώριο για να επιδιώξει συντηρητικές ευκαιρίες που αποφέρουν κέρδη κεφαλαίου και να μάθει τα σχοινιά του εμπορίου ενώ βρίσκεται σε αυτό.

Εκτός από τη θεωρητική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, είναι επιτακτική ανάγκη ένας αρχάριος να έχει μια ρεαλιστική αίσθηση των διαφορετικών στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για την αναζήτηση ευκαιριών στις αγορές.

Ακολουθεί μια λεπτομερής εξήγηση των πέντε καλύτερων επενδυτικών προσεγγίσεων κατάλληλων για αρχάριους:

  1. ETF

Τα χρηματιστήρια διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) προσφέρουν μια λιγότερο αυστηρή ευκαιρία για συμμετοχή στο χρηματιστήριο. Ως αρχάριος, η επένδυση σε ETF είναι ιδανική επειδή ένα ETF συγκεντρώνει πολλά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων μετοχών, εμπορευμάτων και ομολόγων, και την απόδοση που παρακολουθείται σε σχέση με έναν δείκτη. Τα ETF σας επιτρέπουν ως επενδυτή να διαπραγματεύεστε πολλά περιουσιακά στοιχεία συνήθως σαν να ήταν μια ενιαία μετοχή. Η διαφοροποίηση του ETF δίνει τη δυνατότητα στους αρχάριους να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων παρέχοντας την ευκολία και τον μειωμένο κίνδυνο. Κατά συνέπεια, η ευέλικτη φύση των ETF επιτρέπει σε έναν επενδυτή να συναλλάσσεται με ευελιξία, με την επιλογή αγοράς και πώλησης ανά πάσα στιγμή κατά τις κανονικές ώρες συναλλαγών.

  1. Αμοιβαία κεφάλαια

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ομαδοποιημένα επενδυτικά οχήματα ιδανικά για αρχάριους λόγω των δύο βασικών χαρακτηριστικών τους. Πρώτον, ένας αρχάριος είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός επαγγελματία εμπόρου στο όνομα του διαχειριστή κεφαλαίων παρά το ήπιο ποσό κεφαλαίου, μερικά έως και $25. Δεύτερον, ο επενδυτής εκτίθεται σε ελάχιστο κίνδυνο επειδή τα αμοιβαία κεφάλαια, όπως τα ETF, επενδύουν σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων με μετοχές, εμπορεύματα και ομόλογα σε διαφορετικές αγορές και κλάδους.

  1. Μεμονωμένο απόθεμα

Μετά από μια λεπτομερή ανάλυση της προηγούμενης απόδοσης μιας μεμονωμένης μετοχής και των γεγονότων που επικρατούν, οι μεμονωμένες μετοχές μπορούν να προσφέρουν μια σταθερή επενδυτική ευκαιρία κατάλληλη για αρχάριους. Θα πρέπει, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί για να διασφαλίσετε ότι η επένδυση στη συγκεκριμένη μετοχή δεν θα διαταράξει το επίπεδο ανοχής κινδύνου του χαρτοφυλακίου σας σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης των γεγονότων. Οι αγορές δεν είναι πάντα προβλέψιμες.

  1. Πιστοποιητικό κατάθεσης

Η κατάθεση χρημάτων σε μια τράπεζα για μια καθορισμένη διάρκεια περιόδου με σταθερή και εγγυημένη απόδοση κεφαλαίου συν τόκους είναι μια καλή επενδυτική ευκαιρία για έναν αρχάριο. Το πιστοποιητικό καταθέσεων είναι ασφαλισμένο και ως εκ τούτου το κεφάλαιο συν τους τόκους είναι εγγυημένα στον επενδυτή κατά τη λήξη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα είναι περιορισμένη κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου επένδυσης και μπορεί να επιφέρει αμοιβές ή απώλεια ενδιαφέροντος σε περίπτωση απόσυρσης.

  1. Λογαριασμός Ταμιευτηρίου Υψηλής Απόδοσης

Αυτή η επένδυση συνεπάγεται επίσης αποταμίευση με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση κεφαλαιακών κερδών από τόκους για μια καθορισμένη διάρκεια περιόδου. Ωστόσο, σε αντίθεση με το πιστοποιητικό κατάθεσης, οι τόκοι δεν είναι σταθεροί και ως εκ τούτου οι τόκοι είναι σύμφωνα με τα επιτόκια της αγοράς. Ωστόσο, τα κεφάλαια σε αυτόν τον λογαριασμό είναι πιο ρευστά, επομένως είναι εύκολα προσβάσιμα.

Σχολιάστε