15 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πουλάτε χρυσό και ασήμι

Σήμερα ο χρυσός είναι πάνω από $1600 ανά ουγγιά και το ασήμι είναι σχεδόν $16 ανά ουγγιά. Δεν χρειάζονται πολλές ουγγιές ασήμι για να φτάσει κανείς σε εκατοντάδες δολάρια και δεν χρειάζεται πολύ χρυσό για να φτάσει στα χιλιάδες δολάρια. Αλλά σας προειδοποιώ: υπάρχουν πολλά “Καπνός και καθρέφτες” θα αντιμετωπίσετε όταν πουλάτε τα πολύτιμα μέταλλα σας και όλα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν Αγοραστής και όχι το Πωλητής.

Αν δεν ξέρετε πώς παίζεται το παιχνίδι, αν δεν ξέρετε ακριβώς τι έχετε… πριν το πουλήσεις… τότε είστε ο κύριος υποψήφιος που πρέπει να εκμεταλλευτείτε κατά την πώληση. Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε, πριν επιχειρήσετε να πουλήσετε τους θησαυρούς σας από πολύτιμα μέταλλα.

 • Avoirdupois εναντίον Troy Ounces: Αν δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ των δύο και αν δεν ξέρετε πώς να μετατρέψετε το ένα στο άλλο, τότε πιθανότατα θα εκμεταλλευτείτε. Ουγιές Avoirdupois είναι ζυγαριά μπάνιου ή ζυγαριά delicatessen. Τα πολύτιμα μέταλλα ζυγίζονται χρησιμοποιώντας Ουγιές Τροίας, που είναι μια εντελώς διαφορετική μέτρηση βάρους. Καλύτερα να μάθεις τη διαφορά.
 • Ουγιές εναντίον Pennyweights εναντίον γραμμαρίων: Καθε Ουγγιά Τροίας περιέχει 20 βαρίδια πένας (dwt.) ή 31.1 γραμμάρια (σολ). Κάποιοι αγοραστές χρησιμοποιούν γραμμάρια για τον υπολογισμό της αξίας, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν βαρίδια πένας. Θα διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Και αν δεν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν αυτά και αν δεν μπορείτε να μετατρέψετε το ένα στο άλλο, πιθανότατα κάποια στιγμή θα εκμεταλλευτείτε.
 • Ασημένια φινέτσα: Πρέπει να καταλάβετε το Ασημί στερλίνα είναι πάντα 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% βασικό μέταλλο. Ποτέ περισσότερο ή λιγότερο.
 • Άλλες ασημένιες λεπτότητες: Πρέπει να καταλάβετε ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούσαν ένα ασημένιο πρότυπο διαφορετικό από Αγνός, όπως 95%, 90%, 90%, 83,5% ή 80%. Το καθένα επισημαίνεται διαφορετικά και πρέπει να κατανοήσετε πώς να αναγνωρίζετε τις διάφορες σημάνσεις και να διαφοροποιείτε το ένα από το άλλο.
 • Στερεά έναντι βαριάς στερλίνας: Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους Στερεά στερλίνα και Ζυγισμένη στερλίνα. Και τα δύο μέταλλα περιέχουν 92,5% καθαρό ασήμι, αλλά Ζυγισμένη στερλίνα περιέχει ένα βαρύ τσιμέντο για να αποτρέψει την ανατροπή του τεμαχίου. Και κανείς δεν πρόκειται να σε πληρώσει για τσιμέντο.
 • Μη Ασημί Ασημί: Αν νομίζεις ότι Αργυρονικέλιο, Ασημί αλπακάή Σέφιλντ Σίλβερ είναι πραγματικό ασήμι, θα κάνετε λάθος. Και μπορεί να σου κοστίσει.
 • Λεπτότητα χρυσού: Εάν δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ χρυσού 10k, 14k και 18k, θα μπορούσε επίσης να σας κοστίσει ακριβά. Αυτό είναι πολύ βασικό και, με το χρυσό στα $1.600+ ανά ουγγιά, ένας ελαφρύς λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να σας κοστίσει χιλιάδες.
 • Άλλα χρυσά: Αν δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ Έλαση χρυσού, Χρυσό πιάτο, Χρυσό γέμισμα, Gold Vermeilή Χρυσός τόνος… θα μπορούσε επίσης να σας κοστίσει πολλά χρήματα.
 • Ζυγαριά βάρους Troy: Εάν δεν διαθέτετε ζυγαριά 15 δολαρίων πολύτιμων μετάλλων, δεν μπορείτε να ζυγίσετε σωστά αυτό που έχετε και δεν θα ξέρετε ακριβώς τι έχετε.
 • Κιτ δοκιμής πολύτιμων μετάλλων: Εάν δεν διαθέτετε κιτ δοκιμής οξέος 15 $ που σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ή/και να επιβεβαιώσετε τη λεπτότητα του χρυσού και του αργύρου, τότε δεν θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε ακριβώς τι κάνετε ή δεν έχετε.
 • Δοκιμαστής διαμαντιών: Εάν δεν διαθέτετε $15 Δοκιμαστής διαμαντιών, πώς θα ξέρετε αν είναι πραγματικό διαμάντι ή ψεύτικη πάστα; (Έχετε ακούσει ποτέ την ιστορία της οικογένειας που πούλησε το διαμαντένιο δαχτυλίδι των 10.000 δολαρίων της μαμάς για 10 δολάρια επειδή νόμιζαν ότι ήταν κοσμήματα κοστουμιών;).
 • Είναι ακριβής η κλίμακα του αγοραστή; Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν η κλίμακα του αγοραστή έχει ρυθμιστεί σε μια μέτρηση που τον ευνοεί έναντι εσάς;
 • Ψεύτικα αντικείμενα από χρυσό και στερλίνα: Τα πλαστά αμερικανικά και ξένα νομίσματα είναι φτιαγμένα για να φαίνονται αυθεντικά, αλλά δεν είναι. Και βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό πλαστών κοσμημάτων με την ένδειξη “Αγνός“, ή με ψεύτικο”10 χιλ., 14 χιλ., 18 χιλχρυσές σημάνσεις. Τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα και έχουν εισαχθεί εδώ. Μπορείτε να πείτε τη διαφορά;
 • Είναι οι πολύτιμοι λίθοι πραγματικοί ή ψεύτικοι? Μπορείτε να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ πραγματικών και ψεύτικων πολύτιμων λίθων; Και η αξία του καθενός;
 • Φήμη αγοραστή και μακροζωία: Ο Αγοραστής έχει μεγάλη εμπειρία ή άνοιξε πρόσφατα; Θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάποιον που είναι στην επιχείρηση, στην ίδια τοποθεσία, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μένεις στην επιχείρηση για δεκαετίες αν δεν φέρεσαι στους ανθρώπους δίκαια.

Να θυμάστε πάντα αυτό: Το Πωλητής θέλει πάντα όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ το Αγοραστής θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Αν καταλήξεις κάπου στη μέση, μάλλον είσαι εντάξει. Αλλά αν δεν καταλαβαίνεις την αξία αυτού που κατέχεις… πριν το πουλήσεις… μάλλον θα εκμεταλλευτείτε. Χρειάζομαι βοήθεια για την πώληση Κοσμήματα, Νομίσματα και/ή Ασημί στερλίνα? Μάλλον μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλέστε μας στο 215-264-4304 εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε τη βοήθειά μας για τη μετατροπή των θησαυρών σας σε μετρητά.

ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ;: Βοηθούσαμε μια γυναίκα από τη Φλόριντα να πουλήσει μερικά ασημένια μαχαιροπήρουνα που μας είχε στείλει. Πριν το πουλήσουμε, της τηλεφωνήσαμε με το υπολογισμένο βάρος μας και την εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης. Η άμεση απάντησή της ήταν ότι το βάρος μας δεν ταιριάζει με το δικό της και ακουγόταν πολύ ελαφρύ. Της έκανα τρεις ερωτήσεις

 • Το ζύγισε σε ζυγαριά μπάνιου; Ναι, είχε.

 • Το ζύγιζε όσο ήταν ακόμα επάνω τα υφασμάτινα περιτυλίγματα που προστάτευαν τα διάφορα κομμάτια; Ναι, είχε.

 • Ζύγιζε τα μαχαίρια με λαβή στερλίνας με πλήρες βάρος αντί να συνυπολογίσει απλώς το βάρος της κούφιας λαβής στερλίνας. Ναι, είχε.

Πήραμε το βάρος της, αφαιρέσαμε το βάρος του υφασμάτινου περιτυλίγματος και το μαχαίρι στερλίνας ζυγίσαμε και τη μετατρέψαμε Avoirdupois βάρος σε Τροία ουγγιές. και μάντεψε τι? Ήμασταν επί τόπου. Και τελικά ήταν ευτυχισμένη.

Σχολιάστε