Χρυσά νομίσματα Krugerrand – 10 διασκεδαστικά ψήγματα πληροφοριών

Στο πιο πρόσφατο άρθρο μου, με τίτλο “Χρυσά νομίσματα Krugerrand – Τα πρώτα σύγχρονα νομίσματα χρυσού χρυσού”, ασχολήθηκα με τη θεμελιώδη ιστορία και πρόσθεσα γενικές πληροφορίες σχετικά με το χρυσό νόμισμα Krugerrand. Σε αυτό το συγκεκριμένο επόμενο κομμάτι, θα σας δώσω 10 συναρπαστικά γεγονότα ή στοιχεία που σχετίζονται με το Krugerrand, από τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπλήξετε τους συναδέλφους σας χρυσούς θαυμαστές!

1. Το Krugerrand έχει ένα ξεχωριστό κοκκινωπό-χάλκινο χρώμα, σε αντίθεση με άλλα σύγχρονα νομίσματα χρυσού χρυσού. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε χαλκό 8,33%.

2. Κοιτάξτε την πίσω όψη άλλων σύγχρονων χρυσών νομισμάτων όπως το Canadian Maple Leaf και το American Gold Eagle. Τώρα ρίξτε μια ματιά στο πίσω μέρος του χρυσού Krugerrand. Παρατηρείτε κάτι διαφορετικό; Το Krugerrand δεν έχει ονομαστική αξία νομίσματος. Η αξία του νομίσματος είναι η αξία της περιεκτικότητάς του σε χρυσό.

3. Το όνομα του νομίσματος – Krugerrand – είναι στην πραγματικότητα ένα κράμα ή συνδυασμός των λέξεων “Kruger”, που είναι το επώνυμο του 5ου Προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, Stephanus Jonannes Paulus Kruger, και “Rand”, που είναι το όνομα του νομίσματος της Νότιας Αφρικής.

4. Το ζώο που απεικονίζεται στην πίσω όψη του νομίσματος είναι ένα πηδώντας ελατήριο (αντλόπη). Το Springbok είναι το εθνικό ζώο της Νότιας Αφρικής.

5. Το νόμισμα κόβεται και σε έκδοση απόδειξης. Αν μετρήσετε τις οδοντώσεις στην άκρη του νομίσματος, θα διαπιστώσετε ότι η έκδοση με ράβδους έχει 180. Τώρα μετρήστε τις οδοντώσεις απόδειξης. Αυτή η έκδοση έχει 220!

6. Βάζω στοίχημα ότι δεν γνωρίζατε ότι η λέξη “Krugerrand” είναι στην πραγματικότητα σήμα κατατεθέν του διυλιστηρίου Rand!

7. Τα περισσότερα σύγχρονα χρυσά νομίσματα έχουν επίσης ασημένια έκδοση. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Krugerrand. Γιατί έτσι? Επειδή

8. Παρόλο που τα χρυσά Krugerrands έχουν κοπεί από το 1967, ήταν νόμιμο μόνο για τους Αμερικανούς να τα κατέχουν από το 1975. Αυτό οφείλεται στην απαγόρευση κατοχής χρυσού που είχε εκδοθεί από τον Πρόεδρο Ρούζβελτ το 1933 που ίσχυε μέχρι εκείνη την εποχή.

9. Η εισαγωγή του νομίσματος απαγορεύτηκε το 1984 από το Κογκρέσο και τον Πρόεδρο Ronald Reagandue για το απαρτχάιντ και το μποϊκοτάζ της Νότιας Αφρικής. Το μποϊκοτάζ άρθηκε το 1994.

10. Η λέξη “Krugerrand” συχνά γράφεται λάθος ως “Kruggerand!”

Ελπίζω να σας άρεσε να μάθετε λίγα πράγματα για τα χρυσά νομίσματα Krugerrand. Στο επόμενο άρθρο μου, θα εξετάσω τα πλεονεκτήματα της αγοράς Krugerrands έναντι άλλων σύγχρονων χρυσών νομισμάτων!

Σχολιάστε