Τρόποι επένδυσης για κέρδη κεφαλαίου

6 τρόποι για να κερδίσετε κεφάλαιο

Υπάρχουν βασικά δύο είδη εσόδων από επενδύσεις. Κεφαλαιουχικά κέρδη και εισόδημα από επενδύσεις.

Το εισόδημα από επενδύσεις είναι το εισόδημα που λαμβάνετε από ένα περιουσιακό στοιχείο, παραδείγματα εσόδων από επενδύσεις είναι οι τόκοι από αποταμιεύσεις, τα ενοίκια από ακίνητα και τα μερίσματα από μετοχές.

Κέρδη κεφαλαίου είναι η αυξημένη αξία ενός περιουσιακού στοιχείου. Παραδείγματα υπεραξίας είναι η αυξημένη αξία περιουσίας, μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Ορισμένες επενδύσεις παρέχουν κέρδη κεφαλαίου αλλά όχι εισόδημα. Παραδείγματα αυτών είναι πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσός, bitcoin, αντίκες και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

Ακολουθούν οι επενδύσεις που παρέχουν κεφαλαιακά κέρδη:

Το Sharemarket

Η μετοχική αγορά προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για κέρδος κεφαλαίου. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απευθείας επένδυση στις αγορές δεν αποτελεί επιλογή, επειδή οι προμήθειες συναλλαγών που αφαιρούνται για την αγορά και την πώληση μετοχών δεν αξίζει τον κόπο, ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαχειριζόμενα κεφάλαια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν επενδυτές με περιορισμένα μέσα. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία. Οι επενδυτές μπορούν να ρίξουν χρήματα στις αγορές με τις μετοχές και υπάρχει η επιλογή να επενδύσουν σε διάφορα αμοιβαία κεφάλαια ή μεμονωμένες εταιρείες. Άλλοι παρόμοιοι τύποι πλατφορμών στη Νέα Ζηλανδία είναι οι Investnow, Kernelwealth και Hatch. Αυτά δεν είναι τα μόνα όμως.

Το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα επενδύει σε διαχειριζόμενα (Αμοιβαία Κεφάλαια) και αποτελούν επίσης μια μορφή κεφαλαιακών κερδών. Στη Νέα Ζηλανδία, η συμμετοχή στην Kiwisaver είναι απίθανη. Το Kiwisaver είναι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Νέας Ζηλανδίας.

Ιδιοκτησία

Η αγορά ακινήτων υπήρξε ένα δημοφιλές εργαλείο Captain Gains για πολλούς επενδυτές που χρησιμοποιούν όχι μόνο τα χρήματά τους αλλά και τα χρήματα άλλων ανθρώπων με τη μορφή δανείου. Τα έσοδα προέρχονται από ενοίκια που πληρώνουν για την υποθήκη. Όλα τα σχετικά κόστη είναι η πιο δημοφιλής μορφή κεφαλαιακών κερδών και η ευκολότερη για τους αρχάριους επενδυτές που μπορούν να βρουν το δάχτυλό τους στις αγορές και να μαθαίνουν καθώς πηγαίνετε, επειδή υπάρχουν πολλά αμοιβαία κεφάλαια που είναι διαθέσιμα και το κόστος εκκίνησης είναι ελάχιστο. Στη Νέα Ζηλανδία, οι μετοχές κοστίζουν μόνο 1 $ για να εισέλθετε, γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να επενδύσετε σε διαχειριζόμενα κεφάλαια ή μεμονωμένες εταιρείες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για έκπτωση φόρου. Αυτός ο τύπος επένδυσης μπορεί να στραφεί σε κρέμα, όπως οι παράξενοι ενοικιαστές. Εάν είστε έτοιμοι να αναλάβετε το ρίσκο, αυτή η επένδυση μπορεί να ταιριάζει.

Το δικό σας σπίτι είναι μια καλή πηγή κεφαλαιακών κερδών εάν σκοπεύετε να πουλήσετε κάποια στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος για να μπείτε στη σκάλα ακινήτων είναι να αγοράσετε μετοχές σε εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα στη μετοχική αγορά. Αυτό μπορεί να γίνει επενδύοντας σε μεμονωμένες εταιρείες ή διαχειριζόμενα κεφάλαια που επενδύουν σε ακίνητα.

Ανατοκισμός

Πρέπει να έχετε ακούσει για ανατοκισμό. Αυτό συμβαίνει όταν επενδύετε σε λογαριασμούς σταθερής διάρκειας με επιτόκιο x%. Αντί να λαμβάνετε τις πληρωμές τόκων στον τραπεζικό σας λογαριασμό, τις αφήνετε να προστεθούν στο κεφάλαιο σας και κερδίζετε τόκους για το κεφάλαιο και τις προηγούμενες πληρωμές τόκων. Αυτό ονομάζεται σύνθετος τόκος.

Η αύξηση του κεφαλαίου σας ονομάζεται “Κέρδη κεφαλαίου”.

Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά επί του παρόντος (2020). σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλότερο από το ποσοστό πληθωρισμού που καθιστά αυτό το είδος επένδυσης λιγότερο ελκυστικό. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και να μην παρασυρθείτε από κάποια χρηματοοικονομική εταιρεία που προσφέρει υψηλότερα επιτόκια από το κανονικό, γιατί με υψηλότερα επιτόκια έρχεται και υψηλότερος κίνδυνος. Αυτές οι εταιρείες χρηματοδότησης που προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια δανείζουν σε τύπους δανειοληπτών υψηλότερου κινδύνου.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να επενδύσετε τα χρήματά σας σε αυτές τις εταιρείες, αλλά να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και τουλάχιστον να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας αντί να επενδύσετε όλες τις αποταμιεύσεις σας στη μία εταιρεία.

Χρυσός

Αυτό είναι καθαρά κερδοσκοπικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει καλό αντιστάθμισμα έναντι της ύφεσης των αγορών. Το μόνο μειονέκτημα του χρυσού είναι η εύρεση ενός χώρου αποθήκευσης. Ένας άλλος τρόπος για να επενδύσετε σε χρυσό είναι η αγορά μετοχών χρυσού στο χρηματιστήριο. Η αγορά χρυσών νομισμάτων από ιστότοπους δημοπρασιών όπως το eBay και το Trademe είναι μια άλλη επιλογή. Όπως και με άλλες επενδύσεις, αξίζει να κάνετε την εργασία σας και να διαβάσετε ό,τι μπορείτε για τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Κρυπτονόμισμα

Κρυπτονόμισμα όπως το Bitcoin και τα παρόμοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κερδοσκοπικές επενδύσεις, επομένως, επενδύστε χρήματα σε αυτό μόνο εάν έχετε την πολυτέλεια να τα χάσετε. Αυτό που λέω είναι να χρησιμοποιήσετε το διακριτικό σας εισόδημα για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα. Αυτός ο τύπος επένδυσης μπορεί να είναι ένα rollercoaster, αλλά μια συμβουλή που μπορεί να είναι χρήσιμη είναι να μην αγοράζετε απλώς όλο το κρυπτονόμισμα σε μία συναλλαγή, αλλά να το κάνετε σε εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, ώστε να υπάρχει πιθανότητα να έχετε έκανε μια αγορά όταν το νόμισμα είναι χαμηλό. Ονομάζεται μέσος όρος.

Συλλεκτικά/Αντίκες

Η επένδυση σε συλλεκτικά αντικείμενα μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης και κέρδους όταν σκοπεύετε να πουλήσετε. Πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε τα πράγματά σας όταν ασχολείστε με αντίκες. Να θυμάστε πάντα, κάτι αξίζει μόνο αυτό για το οποίο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι άλλοι. Εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει 1.000 δολάρια για έναν πίνακα σε δημοπρασία, τότε αυτό αξίζει, ωστόσο, εάν ένας άλλος πίνακας πωληθεί σε δημοπρασία για μόλις 10 δολάρια, τότε αυτό αξίζει. Η αξία του κάτι είναι μόνο θέμα γνώμης.

Πρόσφατα (2020), ορισμένοι πίνακες του Banksy πουλήθηκαν για πάνω από 100.000 $ στη Νέα Ζηλανδία. Ο πωλητής των πινάκων πλήρωσε συνολικά 500 δολάρια για αυτούς στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) μερικά χρόνια νωρίτερα. Απλώς δείχνει πώς το μάτι κάποιου για μια συμφωνία μπορεί να είναι κερδοφόρο.

Για μικρότερα αντικείμενα, όπως γραμματόσημα, τραπεζογραμμάτια, ετικέτες μπύρας και ούτω καθεξής, οι συλλέκτες μπορούν να αναφέρουν τα αντίγραφά τους σε ιστότοπους δημοπρασιών για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του χόμπι τους.

Σχολιάστε