Το συναλλαγματικό έλλειμμα των εταιρειών εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα έφτασε τα 74 δισ. 105 εκατ. δολάρια

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (ITO) Şekib Avdagiç δήλωσε ότι σημείωσαν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ένα ολιστικό τεχνολογικό κέντρο για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας και ότι ένα οικοσύστημα επικεντρωμένο σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας, λογισμικό, δεδομένα και καινοτομία έχει δημιουργηθεί στο η χώρα. .

Το MÜSİAD Visionary ’23 Summit, που διοργανώθηκε με θέμα «Η δύναμη μας», του οποίου το Anadolu Agency (AA) είναι ο «Παγκόσμια Εταίρος Επικοινωνίας», πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο TİM.

Ανοίγοντας τη σύνοδο κορυφής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (ITO) Şekib Avdagiç δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που είναι παρών στη συνάντηση Visionary 23, όπου ο επιχειρηματικός όμιλος που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στο MÜSİAD ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια διαδρομή για την Τουρκία και την μέλη, και ότι η σύνοδος κορυφής χρονολογείται από την ίδια περίοδο με τις αρχές του δεύτερου αιώνα της Δημοκρατίας, και είπε ότι βρήκε τη συνάντηση πολύ σημαντική.

Δηλώνοντας ότι διανύουμε μια διαδικασία όπου η τεχνολογική πρόοδος είναι πολύ γρήγορη, ο Avdagiç είπε: «Στην ψηφιακή εποχή, σε έναν αιώνα όπου ο μετασχηματισμός έχει γίνει απόλυτη αναγκαιότητα, η Τουρκία εγκαθιδρύει μια ψηφιακή οικονομία και δίνει έμφαση στην ψηφιακή και τεχνολογία ως διεθνή ανταγωνιστικό διαφωνία. Για το σκοπό αυτό εισάγει με γοργούς ρυθμούς κάθε είδους υποδομή. Τουρκία 2022 «Οι εξαγωγές του τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών της Τουρκίας έχουν πλησιάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

Ο Avdagiç είπε ότι η Τουρκία έδωσε τη δυνατότητα στον επιχειρηματικό κόσμο να αγκαλιάσει γρήγορα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και ότι έχει επιδείξει ένα τεράστιο μοντέλο ηγεσίας στην επέκταση και διαφοροποίηση των σχετικών κινήτρων και ότι η χώρα οφείλει αυτό το άλμα στην προσέγγιση που έχει προτείνει στην έρευνα και την ανάπτυξή της πολιτική. από το 2002.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία οδεύει προς το να γίνει ένας ολιστικός τεχνολογικός κόμβος για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, ο Avdagiç είπε: «Βλέπουμε ένα οικοσύστημα να διαμορφώνεται στην Τουρκία επικεντρωμένο σε συστήματα τεχνολογίας αιχμής, λογισμικό, δεδομένα και καινοτομία. η χώρα ξεχωρίζει από άλλες χώρες.» και γρήγορα θα τη φέρουμε στη θέση που της αξίζει.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψηφιακή οικονομία και το επιχειρηματικό οικοσύστημα. Γιατί η ψηφιακή οικονομία και η τεχνολογία όχι μόνο θα επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγικότητα για όλους, αλλά θα αποκαλύψουν και το κρυμμένο επιχειρηματικό μας πνεύμα. «Στο παρελθόν μιλούσαμε να φέρουμε το κεφάλαιο που κρύβεται κάτω από το μαξιλάρι στην οικονομία, αλλά τώρα θα μιλήσουμε για να φέρουμε στην οικονομία τα επιχειρηματικά πνεύματα που κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι».

«ΟΙ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»

Ο Avdagiç είπε ότι η MÜSİAD, ο τουρκικός ιδιωτικός τομέας, με λίγα λόγια, κάθε εταιρεία που εκπροσωπεί το “WE” θα εκπληρώσει το καθήκον της και θα πάρει το μερίδιο που της αξίζει, είπε ο Avdagiç: “Κανένα από τα μέλη μας δεν πρέπει να μείνει χωρίς να συμμετέχει σε αυτόν τον τεράστιο μετασχηματισμό και την ψηφιακή οικονομία. . Ένα ή μερικά μεγάλα.” Η εικόνα μιας μεγάλης οικονομίας δεν μπορεί να δημιουργηθεί με τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτό που θα διασφαλίσει ότι αυτή η εικόνα “πλαισιώνεται” είναι η ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νεοφυών επιχειρήσεων μας εκεί. Γιατί το κλειδί για την επίτευξη του ορίου WE είναι οι ΜΜΕ και οι επιχειρηματίες μας. Τι θα κάνει την Τουρκία έναν ισχυρό ψηφιακό παράγοντα της τεχνολογικής εποχής «Είναι οι ΜΜΕ», είπε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MÜSİAD) Mahmut Asmalı επεσήμανε επίσης ότι το Visionary 2023 είναι μια μοναδική σύνοδος κορυφής που φέρνει μια οραματική ματιά στον κόσμο των επιχειρήσεων, προσφέρει νέες και διαφορετικές ιδέες και αξιολογεί τις επιχειρηματικές ευκαιρίες του μέλλοντος.

Αξιολογώντας τα γεγονότα στη Γάζα, ο Asmalı είπε: “Μια μεγάλη γενοκτονία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Το Ισραήλ διαπράττει σφαγές χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανέναν στόχο, χωρίς να θεωρεί αθώα γυναίκες και παιδιά. Οικισμοί αμάχων, τόποι λατρείας, νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γάζα «Καταστράφηκε. Καταδικάζουμε το Ισραήλ, που είναι υπεύθυνο για αυτή τη βάρβαρη θηριωδία και διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και όλες τις κυβερνήσεις και τις διεθνείς ομάδες που το υποστηρίζουν», είπε.

Ο Asmalı υπενθύμισε ότι διοργάνωσαν την πέμπτη από τις οραματικές συνόδους κορυφής, την οποία διοργανώνουν κάθε δύο χρόνια από το 2015, και συνέχισε ως εξής: «Με τις οραματικές μας συνόδους, προσπαθούμε να πάρουμε το όραμα του μέλλοντος, το οποίο χτίζουμε βήμα προς βήμα, σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση στη φετινή σύνοδο κορυφής. Ένας οραματιστής ορίζει τον επιχειρηματικό κόσμο του μέλλοντος.» έχει μια προοπτική που επενδύει στον επιχειρηματικό κόσμο του μέλλοντος. Υιοθετούμε μια μέθοδο που παράγει τεχνολογία με τη δύναμη της έρευνας και της ανάπτυξης και προσθέτει αξία σε οτιδήποτε παράγουμε με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία της συνεργασίας πανεπιστημίου-βιομηχανίας, της ψηφιοποίησης, των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των εμπορευματοποιημένων ιδεών. «Βαδίζουμε σε αυτό το μονοπάτι και κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να συνεισφέρουμε περισσότερο στη χώρα μας από τοπική και εθνική προοπτική».

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ»

Ο Asmalı είπε ότι η Τουρκία μπόρεσε να γίνει δύναμη τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο τον τουρκικό αιώνα με το εθνικό της εισόδημα 905 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις εξαγωγές της να ξεπερνούν τα 255 δισεκατομμύρια δολάρια και την αγορά εργασίας της να ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια εργαζόμενους. ότι το σημερινό κατασκευαστικό δυναμικό της Τουρκίας είναι ευέλικτο Σημείωσε ότι έχει γίνει μια σοβαρή βάση παραγωγής λόγω της παραγωγικής της ικανότητας, του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και της γειτνίασης με μεγάλες αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MÜSİAD Visionary’23, Hasan Ekmen, δήλωσε ότι ως MÜSİAD, θα εργαστούν σκληρά για να οδηγήσουν την Τουρκία στους μελλοντικούς της στόχους για τις βίζες σε κάθε τομέα και ότι κάνουν σταθερά βήματα προς τον στόχο μιας ισχυρότερης, πιο βιώσιμης και πιο παραγωγικής Τουρκίας. για την 100η επέτειο της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mehmet Fatih Kacır, έδωσε την εναρκτήρια ομιλία και απένειμε βραβεία στους νικητές στην τελετή απονομής των βραβείων Uniq Zone.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Source link

Σχολιάστε