Το επενδυτικό φάσμα των κεφαλαίων DASK έχει διευρυνθεί

Οι κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων, που βλέπουν την Τουρκία ως γέφυρα μεταξύ τους και της Ευρώπης, συνεχίζουν να αυξάνουν την παρουσία τους στην Τουρκία και να γίνονται συνεργάτες στον ανταγωνισμό των ηλεκτρικών μοντέλων που προσφέρουν στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Διανομέων και Κινητικότητας Αυτοκινήτων (ODMD), οι συνολικές πωλήσεις στην τουρκική αγορά αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου φέτος αυξήθηκαν κατά 63,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έφθασαν τις 958 χιλιάδες 942 μονάδες.

Για αυτές τις περιόδους, ο αριθμός των πωλήσεων αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 67,8 τοις εκατό στις 749.501 μονάδες και ο αριθμός των πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 50,6 τοις εκατό στις 209.441 μονάδες.

Οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους, σπάζοντας το ρεκόρ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΚΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 9

Η ανάπτυξη και οι δυνατότητες της τουρκικής αγοράς αυτοκινήτων προσελκύουν την προσοχή κατασκευαστών από πολλές χώρες. Η ένταξη της κινεζικής εταιρείας BYD στη λίστα ODMD αύξησε τον αριθμό των εμπορικών σημάτων στην αγορά σε 51.

Όταν εξετάζουμε αυτές τις μάρκες ανά χώρα, βλέπουμε ότι οι γαλλικές και γερμανικές εταιρείες κυριαρχούν. Εκτός από τις εγχώριες μάρκες, οι μάρκες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας είναι επίσης ισχυροί παίκτες στην αγορά.

Πρόσφατα, το ενδιαφέρον των κινεζικών εμπορικών σημάτων για την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά. Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζεται επίσης στον αριθμό των εταιρειών που εισέρχονται στην αγορά. Με την ένταξη της BYD, του κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, στην τουρκική αγορά αυτοκινήτων, ο αριθμός των εμπορικών σημάτων που προέρχονται από την Κίνα αυξήθηκε σε 9.

Κινεζικές μάρκες όπως Skywell, MG, Chery, Leapmotor, Seres, Voyah, Hongqi, DFSK και BYD έχουν αρχίσει να πωλούν στην Τουρκία. Ενώ η DFSK και η Chery προσφέρουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης προς πώληση στην τουρκική αγορά, η MG, τόσο ηλεκτρική όσο και εσωτερικής καύσης, και άλλες μάρκες εμφανίζονται στην Τουρκία με τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ μάρκα CHERY με ΚΥΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Εξετάζοντας τους αριθμούς πωλήσεων των κινεζικών εταιρειών αυτοκινήτων στην Τουρκία, είναι αξιοσημείωτο ότι η Chery κατέλαβε την πρώτη θέση με 31.040 πωλήσεις των μοντέλων “Omoda 5”, “Tiggo 7 Pro” και “Tiggo 8 Pro” μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου. περίοδο του έτους.

Μετά την Chery, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η MG που με τα μοντέλα «MG4», «MG HS», «MG ZS» και «MG Marvel R» πέτυχε πωλήσεις 9.867 μονάδων και η Skywell που τράβηξε την προσοχή με το μοντέλο «ET5». , βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2 χιλ. 41 πωλήσεις.

Ενώ η Leapmotor πούλησε 310 μονάδες με το μοντέλο “T03”, η Seres πούλησε 289 μονάδες με το μοντέλο “Seres 3” και η Hongqi πούλησε 15 μονάδες με το μοντέλο “E-HS9”.

ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΜΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 4,54 τοις εκατό

Οι συνολικές πωλήσεις των κινεζικών εταιρειών αυτοκινήτων στην Τουρκία έφτασαν τις 43.562 μονάδες σε 10 μήνες του έτους και το μερίδιό τους στην τουρκική αγορά έφτασε το 4,54%.

Τα στοιχεία των πωλήσεων των Voyah, DFSK και BYD, που εισήλθαν πρόσφατα στην τουρκική αγορά, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, η DFSK θα πουλήσει 5.000 μονάδες μέχρι το 2024 με τα μοντέλα “Fengon 500” και “Fengon 5” τοποθετημένα στην κατηγορία SUV C καθώς και 4 εμπορικά μοντέλα, η BYD θα πουλήσει 1.500 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους με το “Atto 3” «Το μοντέλο και η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Voyah θα πουλήσει το «Free Apolo». Θέλει να πουλήσει 200 ​​μονάδες του μοντέλου της μέχρι το τέλος του έτους.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε

Από την άλλη, είναι θέμα περιέργειας αν κινεζικές μάρκες θα παράγουν στην Τουρκία. Στο σημείο αυτό, αν και οι πρόσφατοι ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους στελέχη της εταιρείας, τονίζεται ότι θα κοινοποιηθούν όταν υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις στον τομέα των επενδύσεων και ότι η Τουρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες υποψήφιες σε επίπεδο μπαταρίας. παραγωγής και επενδύσεων. Κινεζικές μάρκες.

Κινέζοι διαχειριστές εμπορικών σημάτων όπως η Chery και η DFSK δηλώνουν επίσης ότι αντιλαμβάνονται την Τουρκία ως γέφυρα προς την ΕΕ και ότι τα επενδυτικά σχέδια θα συζητηθούν πιο έντονα την επόμενη περίοδο.

Οι πωλήσεις κινεζικών εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων στην Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο και οι στόχοι πωλήσεων αυτών των τριών εταιρειών για το 2023 και το 2024 έχουν ως εξής:

Έτσι

Εν ολίγοις

Κεράσι

31.040

MG

9.867

SKYWELL

2041

LEAP MOTOR

310

ΟΝΤΑ

289

HONGQI

15

BYD

1500 (γκολ/’23)

DFSK

5.000 (Στόχος/’24)

VOYAH

200 (γκολ/’23)

Σύνολο 43.562

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Source link

Σχολιάστε