Το δολάριο έφτασε σε ιστορικό υψηλό – PolitikYol.com

Το Dollar/TL διαπραγματεύεται στα 28,2750 στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς σήμερα, ολοκληρώνοντας την ημέρα στα 28,2590, σημειώνοντας άνοδο 0,3% χθες. Το δολάριο έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών δοκιμάζοντας τα 28,47890 το πρωί.

Τιμές ανοίγματος συναλλάγματος στην ελεύθερη αγορά

Στην ελεύθερη αγορά της Κωνσταντινούπολης το δολάριο ξεκίνησε τη μέρα στις 28,2750 λίρες και το ευρώ στις 29,9650 λίρες.Το δολάριο που έφτασε τα 28,47890 το πρωί επανέφερε τα επίπεδα ρεκόρ του.

Από 20.9. ένα δολάριο που αγοράζεται για 28,2730 λίρες στην ελεύθερη αγορά πωλείται προς 28,2750 λίρες. Η τιμή πώλησης του ευρώ, που αγοράστηκε από 29,9630 λίρες, διαμορφώθηκε στις 29,9650 λίρες.

Χθες, η τιμή πώλησης του δολαρίου ήταν 28,2520 λίρες και η τιμή πώλησης του ευρώ στις 29,9520 λίρες.

ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ενώ οι παγκόσμιες αγορές συνεχίζουν τη μικτή πορεία τους εν όψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής που θα ανακοινωθούν αύριο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), οι αποφάσεις που έλαβε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) στη σημερινή συνεδρίαση αύξησαν τη μεταβλητότητα της αγοράς.

Ενώ οι εξελίξεις στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση συνεχίζουν να παρακολουθούνται στενά σε όλο τον κόσμο, όλα τα βλέμματα των αγορών είναι στραμμένα στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει αύριο η Fed.

Ενώ είναι βέβαιο ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο αύριο, σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς χρήματος, τα μηνύματα που λαμβάνονται από το κείμενο πολιτικής και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. .

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα παραμένει ισχυρή στη χώρα και είπαν ότι τα νέα σχετικά με το πόσο ανησυχητική ήταν η κατάσταση για τη Fed είναι σημαντικά.

Οι αναλυτές τόνισαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στην τιμολόγηση της αγοράς χρήματος με τα στοιχεία για την έκθεση για τις θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και είπαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλέψεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου, εάν η οικονομία δεν κρυώσει. , όπως θέλει η Fed .

Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μείωσε τις προβλέψεις δανεισμού του για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από 852 δισ. δολάρια σε 776 δισ. δολάρια.

Η τιμή της ουγγιάς χρυσού υποχώρησε 0,4 τοις εκατό χθες στα 1.996 δολάρια και το βαρέλι αργού πετρελαίου Brent υποχώρησε 2,5 τοις εκατό στα 86,5 δολάρια.

Χθες, ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε κατά 1,58%, ο δείκτης S&P 500 κατά 1,20% και ο δείκτης Nasdaq κατά 1,16%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δεικτών στις ΗΠΑ ξεκίνησαν τη νέα ημέρα χαμηλότερα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ενώ χθες σημειώθηκε έντονη αγοραστική τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία είχαν αντίκτυπο σε αυτή την τάση.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε στο 3,8% τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2021, ενώ η οικονομία της χώρας είχε καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι συρρικνώθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο.

Αν και αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα μέτρα που έγιναν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην περιοχή αποδίδουν καρπούς, αν και αργά, η καλύτερη από την αναμενόμενη οικονομική δραστηριότητα βοήθησε να αμβλυνθούν οι φόβοι για ύφεση, αν και σε περιορισμένο βαθμό.

Σήμερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ενώ η πτώση των τιμών του πετρελαίου συμβάλλει στη διατήρηση της όρεξης για κινδύνους στην περιοχή.

Ενώ οι ασιατικές αγορές μετοχών ξεκίνησαν την ημέρα ανάμεικτα, οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα προκάλεσαν αύξηση της αστάθειας των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.

Στη σημερινή της απόφαση, η BoJ αφαίρεσε τον στόχο της καμπύλης απόδοσης συν-πλην 0,5% από το κείμενο πολιτικής και ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί πλέον το επίπεδο του 1 τοις εκατό που είχε ορίσει προηγουμένως ως ανώτατη τιμή ως σημείο αναφοράς.

Ενώ η τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στο μείον 0,1%, οι αναλυτές είπαν ότι η απόφαση της BoJ αποσύρθηκε από τη δέσμευσή της να αγοράσει απεριόριστα ομόλογα στο 1% και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού θα καθοριστούν τα επιτόκια 10ετών ομολόγων της Ιαπωνίας. .

Η κίνηση οδήγησε το δολάριο/γεν σε άνοδο 0,7 τοις εκατό στο 150,2, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας δοκιμάστηκε σε υψηλό 10ετίας στο 0,957 τοις εκατό.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Κίνας υποχώρησε στο 49,5 και ο PMI του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο 50,6, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2% λίγο πριν το τέλος, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,7%, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,4% και ο κινεζικός Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,2%.

Τα δεδομένα προς παρακολούθηση στις αγορές σήμερα είναι τα εξής:

• 10.00 Türkiye, Σεπτεμβρίου ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου

• 13.00 Ευρωζώνη, 3ο τρίμηνο ΑΕΠ

• 13.00 Ευρωζώνη, ΔΤΚ Οκτωβρίου

• 16.00 ΗΠΑ, Αύγουστος δείκτης τιμών κατοικίας

• 17.00 ΗΠΑ, Οκτώβριος CB Consumer Confidence Index

Source link

Σχολιάστε