Τι κάνει τον Νοτιοαφρικανό Krugerrand τόσο δημοφιλή;

Ιστορία

Το Kruggerand είναι μακράν το πιο διάσημο χρυσό νόμισμα της ουγγιάς. Το πρώτο Krugerrand κόπηκε το 1967 και από τότε το νοτιοαφρικανικό νόμισμα παραμένει η αγαπημένη επιλογή για τους επενδυτές.

Το εμβληματικό νόμισμα χρυσού της Νότιας Αφρικής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ιδιωτικής ιδιοκτησίας χρυσού και μεταμόρφωσε τη βιομηχανία.

Το Krugerrand έγινε τόσο δημοφιλές παγκοσμίως που ενέπνευσε άλλα έθνη να κόψουν τα δικά τους χρυσά νομίσματα 1 ουγγιάς, όπως τα νομίσματα The Canadian Gold Maple Leaf, Australian Nugget, Chinese Gold Panda, American Gold Eagle και British Britannia.

Ένα από τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Krugerrands είναι η ιστορία και η δημοτικότητά του. Είναι το πιο εμπορεύσιμο και συλλεγμένο νόμισμα χρυσού στον κόσμο. Αν σας ενδιαφέρει να επενδύσετε σε χρυσό, τότε η Νοτιοαφρικανική Krugerrand είναι ο ασφαλής και σωστός τρόπος!

Γενικά τα χρυσά νομίσματα έχουν ένα κοινό πλεονέκτημα έναντι των ράβδων χρυσού και των κοσμημάτων. Για αρχή, εκδίδονται από κυβερνήσεις, γεγονός που τα κάνει αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πουλήσετε τα κέρματά σας της 1 ουγκιάς σχεδόν παντού στον κόσμο χωρίς προβλήματα επαλήθευσης της γνησιότητας.

Νόμιμη αξία

Τα νοτιοαφρικανικά νομίσματα αποτελούν νόμιμο χρήμα από τότε που κόπηκαν. Οι Krugerrands δεν έχουν καμία νομισματική ονομαστική αξία, πράγμα που σημαίνει ότι το νόμιμο χρήμα τους αποτιμάται στην αγοραία τιμή του χρυσού. Επομένως, είστε νομικά εντός των δικαιωμάτων σας να ανταλλάξετε ένα νόμισμα Krugerrand με την αξία μετρητών που ισοδυναμεί με 1 ουγγιά χρυσού.

Κόστος

Το Krugerrand έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα νομίσματα χρυσού 1 ουγγιάς, επειδή παρέχουν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές από το American Gold Eagle και το Canadian Gold Maple Leaf. Τα κέρματα χρυσού 1 ουγγιάς είναι γενικά η πιο οικονομική επένδυση σε χρυσό και οι ελαφρώς χαμηλότερες τιμές δίνουν στο Krugerrand το πρόσθετο πλεονέκτημα έναντι άλλων νομισμάτων.

Αντοχή

Το Krugerrand αποτελείται από κράμα 22 καρατίων από πάνω από 90% χρυσό και μικρές ποσότητες αργύρου και χαλκού. Αυτό το μείγμα δίνει στο Krugerrand την χαρακτηριστική του χρυσοπορτοκαλί λάμψη και επίσης το κάνει πιο ανθεκτικό επειδή ο καθαρός χρυσός είναι αρκετά μαλακός και καταστρέφεται εύκολα.

Το νόμισμα Krugerrand των 22 καρατίων έχει ισχυρότερη σύνθεση από άλλα νομίσματα ράβδου και δεν καταστρέφεται εύκολα.

6 λόγοι για να έχεις χρυσό

Μια ιστορία διατήρησης της αξίας του

Ο χρυσός είναι ασταθής, αλλά η αξία του δεν πρόκειται ποτέ να είναι μηδέν. Σε αντίθεση με το χάρτινο νόμισμα, τα νομίσματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, ο χρυσός έχει διατηρήσει την αξία του ανά τους αιώνες. Οι άνθρωποι βλέπουν τον χρυσό ως περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να διατηρούν στην οικογένεια και να μεταφέρουν τον πλούτο τους από τη μια γενιά στην άλλη.

Αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ

Όταν οι καιροί είναι αβέβαιοι, οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές για να επενδύσουν. Το δολάριο ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο, αλλά όταν το δολάριο εξασθενεί σε σύγκριση με άλλα νομίσματα, οι άνθρωποι τείνουν να επενδύουν περισσότερο σε χρυσό και αυτό αυξάνει τις τιμές του χρυσού – τέλειο παράδειγμα είναι η χρονική περίοδος μεταξύ 1998-2008 όταν η τιμή σχεδόν τριπλασιάστηκε. Ο χρυσός έφτασε στο ορόσημο των 1000 δολαρίων/ουγγιά στις αρχές του 2008 και σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2008 και 2012.

Πληθωρισμός

Ο απλούστερος τρόπος για να το θέσω: Όταν το κόστος ζωής αυξάνεται, τότε και η τιμή του χρυσού τείνει να αυξάνεται.

Αβεβαιότητα στον κόσμο

Όταν οι καιροί στον χρηματοοικονομικό/πολιτικό τομέα είναι αβέβαιοι, το χρηματιστήριο πέφτει, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν δάνεια τόσο εύκολα όσο πριν και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αποδυναμώνεται – τότε συνήθως η τιμή του χρυσού αυξάνεται. Γιατί; Νέοι επενδυτές μπαίνουν στις αυξήσεις της τιμής του χρυσού καθώς οι επενδυτές εμπιστεύονται ότι ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση.

Ανωνυμία

Οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν και να κατέχουν φυσικό χρυσό ιδιωτικά και ανώνυμα.

Αλλο από αυτό…

Ο χρυσός είναι παγκόσμιο χρήμα, ένα απτό απόθεμα αξίας και προστασίας του πλούτου.

Ο φυσικός χρυσός δεν μπορεί να χρεοκοπήσει ή να σπάσει. Οι χρυσοί χρυσοί δεν θα αθετήσουν ποτέ υποσχέσεις ή υποχρεώσεις.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που οι τιμές του χρυσού μπορεί να διαφέρουν βραχυπρόθεσμα, διατηρούσε πάντα την αξία του μακροπρόθεσμα.

Σχολιάστε