Τι είναι μια πνευματική μακροπρόθεσμη επένδυση;

Η πνευματικότητα είναι λανθασμένη τις περισσότερες φορές επειδή ανήκει σε έναν συγκεκριμένο τόπο, συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Γεγονός είναι ότι χωρίς αυτό όλα τα άλλα ταξίδια δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σήμερα υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με όλες τις μορφές επένδυσης, οικονομικά οφέλη, παροχές υγείας, συνταξιοδοτικές παροχές και ακόμη και μακροπρόθεσμα προγράμματα διακοπών. Ωστόσο, πολύ λίγη προσοχή δίνεται σε μια μακροπρόθεσμη πνευματική επένδυση. Ίσως η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι μια πνευματική επένδυση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα, οπότε η επένδυση σε οτιδήποτε άλλο είναι επένδυση σε μακροπρόθεσμη πνευματικότητα. Δυστυχώς, χωρίς να περιγράψουμε τι συνεπάγεται η πνευματικότητα, είναι δύσκολο να δούμε πώς αυτό είναι παρόν σε άλλες επενδύσεις. Παρακάτω είναι μερικές υποδείξεις που καθορίζουν μια πνευματική μακροπρόθεσμη επένδυση και πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας.

Κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε;

Εάν αυτή η ερώτηση δεν έχει γίνει ποτέ από κανέναν σε εμάς, τότε θα πρέπει να την ρωτήσουμε από τον εαυτό μας. Αυτή είναι η βάση μιας μακροπρόθεσμης πνευματικής επένδυσης. Όταν κάνουμε αυτή την ερώτηση στον εαυτό μας, κοιτάμε προς τα μέσα τον εαυτό μας και αναζητούμε έναν σκοπό της ύπαρξής μας. Δεν πρόκειται για μάταιη προσπάθεια. Αυτό είναι το σκαλοπάτι για την ειρήνη και την κατανόηση. Αν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε, είμαστε ακριβώς όπως τα άψυχα αντικείμενα που φτιάχνουμε και που χρειάζονται την ανθρωπιά μας για να τα φέρουμε στη ζωή. Ο σκοπός αυτής της αναζήτησης είναι να ανακαλύψουμε το πνεύμα μέσα μας, τι μας κάνει να τσιμπήσουμε και ποιες είναι οι πεποιθήσεις μας. Αυτό σε ένα περίβλημα καταρτίζει το σχέδιο αξιολόγησης. Είναι να βγούμε από το φράχτη και να συνειδητοποιήσουμε ότι θέλουμε να πάρουμε περισσότερα από τη ζωή από ό,τι φαίνεται γενικά.

Ποιος είναι σημαντικός;

Αφού αναλύσουμε ποιοι είμαστε και σε τι πιστεύουμε, το επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε ποιος είναι σημαντικός στη ζωή μας. Κάποιοι από εμάς θα διάλεγαν τα αγαπημένα μας πρόσωπα, άλλοι μπορεί να επιλέξουν πράγματα όπως επιχειρήσεις ή ακόμα και δουλειά. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε εδώ είναι ότι εκείνα τα πράγματα που επιλέξαμε ήταν πάντα εκεί και έτσι δεν βλέπουμε ή δεν μαθαίνουμε τίποτα επιλέγοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχει μια άλλη οπτική που πρέπει να εξετάσουμε εδώ και αυτή είναι αυτό που δεν ξέρουμε, τι δεν έχουμε συνηθίσει και αυτό που ελέγχει τα πάντα. Κοιτάζοντας τα πράγματα εσωτερικά, αν δεν είμαστε πιστοί, τότε θα κάναμε την πρώτη μας δοκιμασία στην πίστη. Γιατί είναι όλα δυνατά και ποιος ελέγχει τα πάντα; Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα που μπορεί να ακολουθήσουν θα μας οδηγούσαν τελικά στον Θεό. Όταν συμβεί αυτό το σχέδιό μας έχει ήδη ξεκινήσει και έχουμε κάνει την πρώτη μας πληρωμή. Ο Θεός βρίσκεται στην καρδιά όλων όσων κάνουμε είτε αποφασίσουμε να πιστέψουμε σε αυτόν είτε όχι. Ακόμη και αμφισβητώντας την ύπαρξή του τον προσκαλούμε στη ζωή μας. Η πίστη πρέπει να ξεκινήσει από κάπου και αν δεν τον έχουμε γνωρίσει, τότε αυτό είναι ένα τόσο καλό μέρος όσο κανένα. Για όσους από εμάς είμαστε πιστοί, το ερώτημα ποιος είναι σημαντικός εξακολουθεί να είναι επίκαιρο γιατί τότε μπορούμε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τις σκέψεις του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος σε σύγκριση με τις αξίες που μας έχει δώσει ο Θεός για να ζούμε.

Ζώντας με τον Θεό

Σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιούμε τακτικές πληρωμές στο πρόγραμμα. Έχουμε δηλώσει ότι δικαιούμαστε να ζούμε στον Οίκο του Θεού και οι ορθές μας πράξεις είναι οι τακτικές πληρωμές που κάνουμε για να το κάνουμε. Αυτό δεν είναι μια άσκηση παρακολούθησης κάθε πληρωμής καθώς πηγαίνει στην τράπεζα, δηλαδή, δεν είμαστε ρομπότ που εκτελούν ευγενικές πράξεις με σκοπό τον παράδεισο. Αυτό είναι αποτυχία στην πνευματικότητα. Το καλό πρέπει να προέρχεται από τις σκέψεις και τις προθέσεις μας, το καλό πρέπει να ευλογείται δίκαια. Αυτό το είδος αγαθού κερδίζεται μέσω της καθοδήγησης από τη γραφή. Η Γραφή είναι το φυλλάδιο που περιγράφει το σχέδιό μας, τον σκοπό του και πώς μπορούμε να το πετύχουμε. Αν μαθαίνουμε, ακούμε και εφαρμόζουμε αυτά που μας διδάσκουν με ταπεινοφροσύνη, τότε ζούμε στον Θεό.

Εγγύηση επιτυχίας

Όλα τα εγκόσμια επενδυτικά σχέδια δεν έχουν εγγυήσεις. Δεν υπάρχουν γιατί συντάσσονται από τον άνθρωπο και κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα πάνε στραβά, οι εταιρείες αναδιπλώνονται, οι οικονομίες παρακμάζουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί. Μόνο με πίστη υπάρχει εγγύηση επιτυχίας στις εγκόσμιες επενδύσεις μας. Σε μια πνευματική μακροπρόθεσμη επένδυση υπάρχει μία εγγύηση επιτυχίας και αυτή είναι ο Κύριος και σωτήρας μας Ιησούς Χριστός. Η πίστη μας στον Θεό είναι εγγυημένη μέσω αυτού και μόλις τον αποδεχτούμε στη ζωή μας υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι θα πετύχαμε αυτή την επένδυση. Εάν η γραφή είναι το βιβλίο οδηγός μας για να ζούμε εν Θεώ, τότε ο Χριστός είναι η εγγύηση για να ζήσουμε μαζί του για την αιωνιότητα. Υπάρχει ένας κώδικας τιμής σε μια μακροπρόθεσμη πνευματική επένδυση που πρέπει να έχουμε μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Είναι η επαγγελματική μας κάρτα, η βίζα και η χρεωστική μας κάρτα. Είναι η εγγύηση που κουβαλάμε μαζί μας στη ζωή και είναι με αυτά τα λόγια του Κυρίου και σωτήρα μας Ιησού Χριστού, «Και εκείνη την ημέρα δεν θα με ζητήσετε τίποτα. Αλήθεια, αλήθεια, σας λέω, ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας το δώσει. Μέχρι τώρα δεν ζητήσατε τίποτα στο όνομά μου· ζητήστε και θα λάβετε, για να είναι η χαρά σας πλήρης».

Σχολιάστε