Τα κριάρια είναι παντού, άρα ποιοι είναι αυτοί;

Όταν είστε κολλημένοι σε μεγάλη κίνηση στις κύριες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, οι διαφημιστικές πινακίδες της νέας μάρκας ξεχωρίζουν περισσότερο από τις υπόλοιπες. Έτσι είναι σχεδόν ένα χρόνο. Οι κριοί είναι παντού, από τους ξεπερασμένους τοίχους των γκρίζων, σκοτεινών κτιρίων του Mecidiyeköy μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες που είναι τοποθετημένες σε κάθε σημείο του δρόμου από το İstinye στο Maslak: Rams Beyond, Rams Haliç, Rams Garden, Rams Denizkent… Μπορείτε να κατεβείτε στο Yokuşbaşı στην Αλικαρνασσό και όταν μπείτε στην περιοχή, θα δείτε πρώτα τις πινακίδες του Cevat Şakir και μετά το Rams Resort Bodrum κατά μήκος του δρόμου…

Ένα από τα τέσσερα έργα Rams στην Κωνσταντινούπολη είναι το Rams City Golden Horn. (Φωτογραφία: Barış Acarlı)

Το όνομα του ναού του Γαλατασαράι, το αθλητικό συγκρότημα Ali Sami Yen, είναι τώρα Rams Park. Στη μεταγραφή του Μάουρο Ικάρντι συνέβαλαν και οι Κριοί. Το γήπεδο που φέρει το όνομά του έχει επίσης μεγάλο καθιστικό. Αυτή τη σεζόν, η Μπασακσεχίρ, που έχει στο μουσείο της το πρωτάθλημα της Super League, ονομάζεται Rams Başakşehir. Οι φανέλες της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Fenerbahçe Beko και της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Fenerbahçe Alagöz Holding φέρουν τους Rams and Gain Medya, τους οποίους απέκτησαν νωρίτερα φέτος.

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Faruk Bülbül, Ramazan Bülbül, Devran Bülbül, Doğan
Αηδόνι. Ο Ramazan Bülbül οδηγεί τους κριούς με τους γιους του

Ποιοι είναι λοιπόν οι ιδρυτές των Rams, πώς προχώρησαν, πώς πέτυχαν αυτή την ραγδαία άνοδο; Η οικογένεια στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν φαίνεται πολύ στα μέσα ενημέρωσης. Τα μέλη της οικογένειας εμφανίζονται μόνο σε ορισμένα εγκαίνια και τελετές και κάνουν σύντομες ομιλίες. Εξαιτίας αυτού, οι ιστορίες τους βασίζονται κυρίως στις δικές τους αφηγήσεις.

Ramses’ten Rams’a

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Ramazan Bülbül. Γεννήθηκε στο Cizre το 1976. Είναι 47χρονος επιχειρηματίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rams Global, ξεκίνησε να εργάζεται από παιδί. Όσοι γνωρίζουν λίγο την οικογένεια θυμούνται ότι εκείνη την εποχή υπήρχε συνοριακό εμπόριο. Τα έτη 1985-1990 είναι μια αξιοσημείωτη ιστορία, λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο της τρομοκρατίας που γνώρισε η περιοχή. Και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Ramazan Bülbül μετανάστευσε από το Cizre στο Gaziantep το 1988 όταν ήταν μόλις 12 ετών. Και πάλι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, τα θεμέλια των Rams τέθηκαν το 1988 από αυτή τη μετανάστευση. Οι γιοι του Ramazan Bülbül επαναλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες σε αρκετές από τις ομιλίες τους. Αναπόφευκτα πιστεύει κανείς ότι υπάρχει ένα ελάττωμα στις ειδήσεις για ένα 12χρονο αγόρι που μεταναστεύει σε άλλη πόλη και βάζει τα θεμέλια μιας επιχείρησης. Ωστόσο, αυτή την πληροφορία επαναλαμβάνουν και οι γιοι του Ramazan Bülbül σε αρκετές ομιλίες τους. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια θυμούνται ότι παρόλο που δεν είχαν καμία ενημέρωση, κατέγραψαν νεογέννητα στην περιοχή μόλις χρόνια αργότερα.

Το έργο Rams Beyond υλοποιείται στο Maslak.

Ο Ramazan Bülbül ονόμασε την εταιρεία του “Ramses” στο Gaziantep. Αν δεν έχετε άλλο λογοπαίγνιο ή αρκτικόλεξο στο μυαλό σας, ο Ramazan Bülbül ονομάζει την εταιρεία του από τον πιο διάσημο, ισχυρότερο και μεγαλύτερο Αιγύπτιο Φαραώ. Ωστόσο, αυτό το όνομα δόθηκε στον Φαραώ Β’, ο οποίος έζησε μέχρι τα 89 του χρόνια. Δεν ζει όσο ο Ραμσής. Ο Nightingale κάνει τον Ramses Ramses.

Ο Ramazan Bülbül, ο οποίος ασχολούνταν με τις επιχειρήσεις στο Gaziantep, ήρθε στο Καζακστάν όταν ήταν 20 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, γράφτηκε ότι πήγε στο Καζακστάν για «στρατιωτική περιπέτεια». Ο γιος του Faruk Bülbül λέει αυτές τις πληροφορίες σε μια συνέντευξη, αλλά δεν μπαίνει σε τι είδους περιπέτεια, τι είδους στρατιωτική θητεία είναι. Εκείνα τα χρόνια είχε τρεις γιους. Doğan, Devran και Faruk Bülbül.

Το Καζακστάν είναι μια χώρα με πολύτιμους ορυκτούς πόρους, ιδιαίτερα πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας από την ΕΣΣΔ μετά το 1991, έδωσε μεγάλες ευκαιρίες σε επιχειρηματίες με «εμπρός» προσανατολισμό που προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους. Ο νεαρός επιχειρηματίας Ramazan Bülbül είναι ένας από αυτούς που δεν έχασαν την ευκαιρία στη χώρα, η οποία μετά από 75 χρόνια σοσιαλισμού, μεταπήδησε στην οικονομία της αγοράς. Όσοι παρακολουθούσαν τη διαδικασία της ανόδου του Rams λένε ότι ο Ramazan Bülbül είχε εύκολη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στο Καζακστάν και μπόρεσε να βρει πολλές θέσεις εργασίας χάρη στην “αξιοπιστία του επιχειρηματία”.

Ο Ramazan Bülbül διαχειρίζεται την εταιρεία του με τους τρεις γιους του Devran, Faruk και Doğan Bülbül. Ζει κυρίως στο Καζακστάν. Οι γιοι τους ταξιδεύουν πέρα ​​δώθε μεταξύ Τουρκίας και Καζακστάν.

Οι γιοι του Ramazan Bülbül φαίνεται ότι ξεκίνησαν τη ζωή νωρίς όπως ο πατέρας τους. Ένας από τους γιους του ανέλαβε την επιχείρηση στις αρχές των 30 και οι δύο γιοι του ήταν στα 20 τους. Τα αδέρφια Bülbül, που και οι τρεις αποφοίτησαν από τον τουρισμό και τη διαχείριση ξενοδοχείων, ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση πριν από την ηλικία των 20 ετών. Ο Faruk Bülbül, ο νεότερος αδελφός που είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Rams Global, συνόψισε τα χρόνια του στο Καζακστάν σε μια συνέντευξη στο Gentlemen Magazine:
«Τα θεμέλιά μας, τα οποία βασίστηκαν σε μύλους, αλεύρι, ένα εργαστήριο PVC και το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας της χώρας το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990, δημιούργησαν μια ιστορία επιτυχίας που φτάνει σήμερα με την ίδρυση της Rams Kazakhstan το 1995. Σήμερα, η Rams Global έχει αλλάξει για έναν οργανισμό που επενδύει σε 6 τομείς σε 10 διαφορετικές πόλεις σε 5 χώρες. «Εγώ και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου μεγαλώσαμε στο σχολείο ζωής του πατέρα μου».

Η πρώτη εμπειρία, που ξεκίνησε με την ολοκλήρωση ημιτελών οικοδομικών εργασιών, έκανε τη Rams μια από τις σημαντικότερες κατασκευαστικές και κτηματομεσιτικές εταιρείες στο Καζακστάν, ειδικά στην πόλη του Αλμάτι. Αν και η ναυαρχίδα της είναι οι κατασκευές, η Rams Global, η οποία έχει επίσης αναπτυχθεί στον τομέα της υγείας, του τουρισμού και της εξόρυξης, έχει ολοκληρώσει 55 έργα που καλύπτουν 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στο Αλμάτι τα τελευταία 10 χρόνια. Εκτέλεσε επίσης κατασκευαστικές εργασίες σε πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου ορυκτελαίων Lukoil. Όσοι έχουν πάει στο Καζακστάν γνωρίζουν ότι η υπογραφή της Rams Global βρίσκεται στα πιο αξιόλογα κτίρια του Αλμάτι. Το Rams είναι σαν το Emaar του Ντουμπάι στο Καζακστάν.

Από 20 χιλιάδες οικογένειες ιδιοκτητών σπιτιού

Η Rams έχει επί του παρόντος 18 ενεργά εργοτάξια στο Ντουμπάι, την Ταϊλάνδη και το Καζακστάν. Ένα έργο 400 σπιτιών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πουκέτ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Faruk Bülbül στις συνεντεύξεις τύπου, η Rams Global έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής σχεδόν 80 έργα σε έκταση 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στο Καζακστάν. Φιλοξένησε περίπου 20.000 οικογένειες. Έχουν επίσης τρία ξενοδοχεία και ένα νοσοκομείο στο Αλμάτι.

Οι Κριοί, που άνοιξαν κόντρα στην Τουρκία, λέγεται ότι έχουν ήσυχο στυλ, αλλά κάνουν τη δουλειά τους. Χάρη σε αυτό το στυλ, για παράδειγμα, λύθηκε το πρόβλημα του κτιρίου να στέκεται ως ναυάγιο στο πιο ορατό μέρος του Maslak λόγω της χρεοκοπίας του Ahmet Hattat. Έχοντας κλείσει μια συμφωνία με την Denizbank για μια χειραψία, τα αφεντικά της Rams έχουν μετατρέψει αυτήν την μισοψημένη δομή σε ένα τεράστιο έργο που ονομάζεται Rams Beyond. Η οικογένεια Bülbül λέγεται ότι έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με άλλους παίκτες στον κλάδο των ακινήτων. Για παράδειγμα, ο Erden Timur Faruk Bülbül, ο επικεφαλής της NEF İnşaat, του προηγούμενου κύριου χορηγού του συγκροτήματος Ali Sami Yen, είχε ένα kirve για την περιτομή του γιου του.

Μία από τις πιο εκπληκτικές κινήσεις των Rams ήταν η αγορά του Gain Medya από τον Gözde Akpınar, τον πρώην ιδιοκτήτη του Filli Boy. Τα πρώτα σχόλια μετά την πώληση ήταν: «Ένα υπέροχο αρχοντικό στο Kuzguncuk, το κέντρο του Gain. «Στόχος τους δεν είναι το κέρδος, αλλά η διαμονή». Ωστόσο, ένας ανώτερος υπάλληλος της Gain είπε στο Oksijen στο chat: «Ένα από τα αδέρφια είναι μεγάλος υποστηρικτής των ψηφιακών μέσων. «Πιστεύει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθούν με αυτήν την επιχείρηση», είπε. Αφού ήρθε στο GAIN Rams, ο Cüneyt Özdemir, ένα έμπειρο όνομα στην τηλεοπτική μετάδοση και αποδεδειγμένο στον τομέα της ψηφιακής μετάδοσης, άρχισε να βρίσκεται στο Gain με τα έγγραφά του. Ο Oğuzhan Uğur, ο ιδρυτής του BabalaTV, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ο Ferhat Bilgin από την BKM διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της GAİN.

Έχουν επίσης έργα στο Bodrum

Το έργο στέγασης του Rams ξεκίνησε στο χώρο της πρώην ζυθοποιίας Efes Pilsen στο Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης. Ένα νέο στεγαστικό έργο ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Uzel Tractor στο Edirnekapı. Οι Rams ανέλαβαν επίσης το έργο αστικής μεταμόρφωσης Quattro. Ο αρχιτέκτονας του έργου είναι ένα διάσημο όνομα: Han Tümertekin. Ο Rams, ο οποίος πούλησε 100 διαμερίσματα σε 3 ημέρες, μετέτρεψε το Diamond of Istanbul, το οποίο ξεκίνησε η Hattat Holding στο Maslak το 2003, αλλά παρέμεινε ημιτελές λόγω αγωγών οικοπέδου και ακυρώσεων αδειών, σε έργο Rams Beyond. Η Rams, η οποία συνεχίζει επίσης το έργο Mon Bleu στο Bodrum Gümüşlük, έχει δύο νοσοκομεία στο Αλμάτι. Η πρώτη επένδυση της Rams στην υγειονομική περίθαλψη στην Τουρκία ήταν το Gaziantep Liv Hospital.

Source link

Σχολιάστε