Τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε παλιοσίδερα

Η αγορά και η αποθήκευση σκραπ χρυσού έχει γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος επένδυσης. Η καλή πλευρά αυτού του είδους επένδυσης είναι ότι ο χαμηλός κίνδυνος. Αυτό συμβαίνει γιατί αγοράζετε πάντα τον χρυσό σε χαμηλές τιμές και μετά τον αποθηκεύετε. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το παλιοσίδερο. Τα πιο συνηθισμένα μέρη είναι:

Φίλοι και μέλη της οικογένειας: θα πρέπει να ρωτήσετε τους φίλους και τους συγγενείς σας εάν έχουν χρυσό που θέλουν να ξεφορτωθούν. Τα κομμάτια χρυσού μπορεί να είναι κατεστραμμένα δαχτυλίδια, αταίριαστα σκουλαρίκια, σπασμένα περιδέραια και άλλο παλιό χρυσό που θα θέλατε να μετατρέψετε σε μετρητά.

Όταν αγοράζετε από τους φίλους σας, θα πρέπει να βρείτε μια τιμή με την οποία θα είναι ευχαριστημένοι οι άνθρωποι που σας πουλούν τα μέταλλα. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι η τιμή αφήνει πολλά περιθώρια για κέρδος.

Εφημερίδες: ενώ είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις ανθρώπους να διαφημίζουν τα κομμάτια χρυσού που έχουν, υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν. Εάν δεν υπάρχουν άτομα που διαφημίζονται, μπορείτε να διαφημίσετε ότι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε τα κομμάτια χρυσού. Για να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, θα πρέπει να διαφημιστείτε σε μια εθνική εφημερίδα.

Ενεχυροδανειστήρια: οι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων έχουν συχνά κομμάτια χρυσού που δεν μπορούν να πουλήσουν στους πελάτες τους. Επομένως, θα πρέπει να τους επισκέπτεστε τακτικά και να βλέπετε τι έχουν.

Πώς να αγοράσετε το παλιοσίδερο

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε το πολύτιμο μέταλλο, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε την αξία του παλιοσιδήρου. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξετε στην αξία του χρυσού είναι να λάβετε την τιμή spot του χρυσού και στη συνέχεια να τη διαιρέσετε με το 31,1 για να λάβετε γραμμάρια. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε την τιμή spot με το 20 για να πάρετε το βάρος της δεκάρας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό που λαμβάνετε με το επίπεδο καθαρότητας του χρυσού.

Αφού μάθετε πώς να εκτιμάτε το μέταλλο που θέλετε να αγοράσετε, θα πρέπει να λάβετε άδεια. Θα πρέπει να επισκεφτείτε τα κυβερνητικά γραφεία της πόλης σας και θα λάβετε άδεια που σας επιτρέπει να αγοράσετε το μέταλλο.

Εάν δεν έχετε χρήματα για να λάβετε την άδεια ή δεν θέλετε να υποστείτε τη φασαρία που συνεπάγεται η απόκτηση της άδειας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν εξουσιοδοτημένο μεσίτη.

συμπέρασμα

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε το πολύτιμο μέταλλο. Ανεξάρτητα από το πού αγοράζετε το μέταλλο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αγοράζετε από έναν αξιόπιστο πωλητή.

Σχολιάστε