Σύνοψη του βιβλίου: Pirates of Manhattan II – The Hijacking of America’s Savings – By Barry James Dyke

Η συγκέντρωση ισχύος που κατέχουν οι τράπεζες είναι στα επίπεδα της μεγάλης ύφεσης. Όταν η ισορροπία δυνάμεων ταλαντεύεται πάρα πολύ υπέρ των πλουσίων, τότε αρχίζουν να συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Αυτό αποδείχθηκε το 2008 με την κατάρρευση του στεγαστικού δανείου. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η Wall Street έχει πρόβλημα με τον τζόγο και τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που έσκασε αυτή η φούσκα.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για μένα;

Δεν κάνω αυτή τη σύνοψη για να χάσω τον χρόνο σας. Το όραμά μου είναι να παρέχω συνοπτικά βήματα δράσης που μπορείτε να υιοθετήσετε αυτή τη στιγμή για να βελτιώσετε την οικονομική σας ζωή. Υπάρχει ένα παλιό ρητό, βάλτε έναν βάτραχο σε βραστό νερό και θα πεταχτεί έξω, αλλά θα ζεστάνει το νερό σταδιακά και θα μείνει μέσα σε αυτό και θα πεθάνει. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τον πλούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ιστορία συμβαίνει εδώ που τα λέμε και από το 2005. Η Wall Street ενδιαφέρεται απλώς για τα μπόνους και τις πληρωμές. Τόσο οι μεγάλες εταιρείες όσο και οι τράπεζες παίρνουν μεγάλες αμοιβές, ακόμα κι αν τα βλάψουν και κάνουν κακή δουλειά. Η GE χαιρετίστηκε ως μία από τις σπουδαίες αμερικανικές εταιρείες και η τιμή της μετοχής είναι η μισή από αυτή που ήταν πριν από 10 χρόνια, ωστόσο η εκτελεστική ομάδα διαχείρισης έχει κερδίσει πολλά χρήματα.

Από όπου κατάγομαι, δεν παίρνεις τρόπαιο αν δεν κερδίσεις. Η διοίκηση σήμερα δεν έχει κανένα μερίδιο στις εταιρείες που διευθύνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι για κάθε δολάριο που ξοδεύει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε πολέμους, άμυνα, δικαιώματα και άλλα έργα, δανείζονται 43 σεντς $. Αν ο μέσος Αμερικανός το έκανε αυτό, η χρεοκοπία θα γινόταν σε λιγότερο από 2 μήνες.

Το Pirates of Manhattan II εστιάζει στα αμοιβαία κεφάλαια Target Date και στο γεγονός ότι οι τράπεζες θέλουν να αρχίσουν να διαχειρίζονται τα 401.000 σχέδια ΣΑΣ. Σε αυτήν τη σύνοψη, θα καλύψουμε τι, γιατί και πώς σχετικά με τα Αμοιβαία Κεφάλαια Ημερομηνίας Στόχου και θα ελέγξουμε την απόδοση για να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

1. Τι είναι τα αμοιβαία κεφάλαια με ημερομηνία στόχο; – Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο στην κατηγορία των υβριδικών που επαναφέρει αυτόματα το μείγμα περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ομόλογα, χρηματικά ισοδύναμα) στο χαρτοφυλάκιό του σύμφωνα με ένα επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο που είναι κατάλληλο για έναν συγκεκριμένο επενδυτή. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με ημερομηνία στόχου είναι παρόμοιο με ένα ταμείο κύκλου ζωής, εκτός από το ότι ένα ταμείο με ημερομηνία-στόχο είναι δομημένο για να καλύπτει κάποια ημερομηνία στο μέλλον, όπως η συνταξιοδότηση. Αυτά τα μέσα είναι πολύ περίπλοκα και μπορούν να περιλαμβάνουν παράγωγα και άλλα μέσα. Τα έγγραφα και τα ενημερωτικά δελτία γνωστοποίησης είναι παρόμοια με το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη των 1.900 σελίδων – πολύ περίπλοκο.

2. Γιατί είναι σημαντική η κατανόηση των TDMF; Τα αμοιβαία κεφάλαια γενικά παρουσιάζονται και διαφημίζονται ως μεγάλες επενδύσεις από άτομα όπως η Suze Orman και άλλοι χρηματοοικονομικοί γκουρού. Όταν σκάβετε και βλέπετε σε τι επενδύουν οι πλούσιοι, το τελευταίο πράγμα στη λίστα τους είναι τα αμοιβαία κεφάλαια και τα 401K’s. Η Suze Orman σπρώχνει αυτά τα όργανα σαν να εξαρτάται η ζωή της από αυτό. Δεδομένου ότι οι χορηγοί της είναι μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες, τότε ίσως η οικονομική της ζωή εξαρτάται από αυτό. Το ερώτημα γίνεται – Επενδύει η ίδια σε αυτά τα όργανα; Σύμφωνα με την ίδια, έχει μόνο το 3% της περιουσίας της δεμένο στο χρηματιστήριο γιατί «δεν με νοιάζει αν το χάσω». Πώς μπορεί να πιέσει αυτά τα όργανα αν δεν επενδύσει η ίδια σε αυτά; Αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι πλούσιοι άνθρωποι και οι έξυπνοι επενδυτές δεν επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια και σχέδια 401.000.

3. Πώς λειτουργεί; Ημερομηνία στόχος Τα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν αποδειχθεί, αλλά υπάρχουν τρεις παράγοντες που εκτινάσσονται στην ανάπτυξή τους. 1. Τα TDMF είναι οι προεπιλεγμένες εκλογές τώρα στα περισσότερα σχέδια 401.000. 2) Κατά την πρόσληψη, αρκετοί εργοδότες χρεώνουν τον εργαζόμενο ως εκλεγμένο, ώστε να μπουν στο πρόγραμμα. 3.) Τα αμοιβαία κεφάλαια και τα 401K δεν είναι εγγυημένα.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να πουλήσουν στο ευρύ κοινό επενδύσεις που δεν είναι εγγυημένες. Ο Dave Ramsey προτείνει επίσης τα Αμοιβαία Κεφάλαια λέγοντας ότι μπορείτε να λαμβάνετε 12% ετησίως. Αυτό είναι παραπλανητικό γιατί σύμφωνα με τον Dalbar ότι το μέσο ενεργά διαχειριζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 3,8% ετησίως τα τελευταία 20 χρόνια. Μπορείτε να επενδύσετε σε ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ Προσόδους και Ασφάλειες Ζωής και να ξεπεράσετε αυτές τις αποδόσεις κατά 2-3% και η απόδοση σας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ. Οι εταιρείες Αλληλασφάλισης ανήκουν στους κατόχους συμβολαίων και οι απαιτήσεις κεφαλαιοποίησης είναι 1 προς 1 και όχι 10 προς 1 όπως οι τράπεζες. Ορισμένα Αμοιβαία Κεφάλαια χρησιμοποιούν μόχλευση έως και 60 προς 1. Αν θυμάστε ότι η αιτία της κρίσης των στεγαστικών δανείων το 2008 οφειλόταν στη μόχλευση παραγώγων υψηλότερη από 40 προς 1 και τώρα αυτές οι ίδιες τράπεζες θέλουν πρόσβαση στα μετρητά σας λόγω των προμηθειών και των χρημάτων ροή που προσφέρουν.

Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί και θα σας τρομάξει. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους κουβεντιάζω βασικά έχουν «μαθήσει την αδυναμία». Ακούω – “Παίρνω τις 401.000 δηλώσεις μου και δεν τις ανοίγω καν.” Αυτό είναι παρωδία και πρέπει να αλλάξει. Η διατήρηση του λογαριασμού είναι εξίσου σημαντική με τη συσσώρευση λογαριασμού. Ο Will Rogers είπε: «Ανησυχώ για την επιστροφή των χρημάτων μου». Ο λογαριασμός συνταξιοδότησής σας πρέπει να είναι εγγυημένος και σταθερός. Μπορείτε να κάνετε άλλες κερδοσκοπικές επενδύσεις μετά από αυτό, αλλά όχι το αυγό της φωλιάς σας. Ένας άλλος τομέας που καλύπτει το βιβλίο είναι η σχέση μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, του οικονομικού τύπου και της συνταξιοδότησής σας. Η επιχείρηση αμοιβαίων κεφαλαίων είναι μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων και οι καρχαρίες ξέρουν ότι βγάζουν χρήματα από τις αμοιβές και τη διοίκηση, ανεξάρτητα από το αν κερδίσετε ή χάσετε.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η σύντομη περίληψη. Το κλειδί για κάθε νέα ιδέα είναι να την εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα μέχρι να γίνει συνήθεια. Οι συνήθειες σχηματίζονται σε μόλις 21 ημέρες. Ένα πράγμα που μπορείτε να αφαιρέσετε από αυτό το βιβλίο είναι να δημιουργήσετε ένα εγγυημένο πρόγραμμα συνταξιοδότησης. Κάνε την έρευνά σου και κάνε μέρος αυτής της έρευνας προσόδους και ασφάλειες ζωής. Δεν είμαι οικονομικός σχεδιαστής, αλλά υποστηρίζω την οικονομική εκπαίδευση. Μπορώ να σας πω ότι δεν κατέχω αμοιβαία κεφάλαια και δεν δεσμεύω τα χρήματά μου σε σχέδια 401K. Αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά κατά τη γνώμη μου. Εξοικονομώ χρήματα σε εγγυημένα μέσα όπως ασφάλιση ζωής και προσόδους. Ορίστε μια ώρα στο ημερολόγιό σας κάθε εβδομάδα και εκπαιδευτείτε.

Σχολιάστε