Σύνοψη του βιβλίου: Οδηγός για την επένδυση σε χρυσό και ασήμι – γραμμένο από τον Michael Maloney

Αυτό είναι ένα υπέροχο εκπαιδευτικό βιβλίο για πραγματικά χρήματα. Ο Mike αναθεωρεί ορθές αρχές του χρήματος που έχουν διαρκέσει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Ένα πράγμα είναι συνεπές και αυτό είναι ότι ο χρυσός και το ασήμι είναι πραγματικά χρήματα. Στον σημερινό κόσμο των νομισμάτων fiat, ο χρυσός και το ασήμι είναι εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε και να προστατέψετε τον πλούτο σας. Ο Mike εξετάζει τις διαφορές μεταξύ νομισμάτων, πραγματικών χρημάτων και χρημάτων fiat. Το νόμισμα της Fiat είναι βασικά χαρτονόμισμα που δεν υποστηρίζεται από τίποτα. Θα αναφερθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί αυτό είναι επικίνδυνο και ο μέσος επενδυτής θα πρέπει τουλάχιστον να κατανοήσει τη σημασία του υποτιμημένου χρήματος και των διογκωμένων νομισμάτων fiat. Με την οικονομική κατάρρευση του 2008 μαζί με την Ιρλανδία, την Ελλάδα και άλλες χρεοκοπημένες χώρες, εμείς ως μικροεπενδυτές πρέπει να μορφωθούμε ώστε να μπορέσουμε να προστατευτούμε.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για μένα;

Αυτό είναι σημαντικό γιατί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αυτή η μεταφορά απομακρύνεται από την Αμερική και όχι προς εμάς. Αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

Πολλά πράγματα συμβαίνουν αλλά το 90% του ευρύτερου κοινού δεν το καταλαβαίνει πραγματικά. Αυτό είναι κατανοητό επειδή ο θόρυβος μεταξύ των πολιτικών κεφαλιών στο CNN και το Fox News εκτρέπει τα πραγματικά ζητήματα. Το πραγματικό ζήτημα είναι αυτό – Η Federal Reserve είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα που δεν ελέγχεται και δεν ελέγχεται. Ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτοί οι τύποι είναι οι βασικοί δημιουργοί βασιλέων που διοικούν τη χώρα στο παρασκήνιο. Ο Τόμας Τζέφερσον ήταν ομολογουμένως εναντίον μιας κεντρικής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να ακούσετε τον Ron Paul. Είναι οι βουλευτές από το Τέξας που ασχολείται με όλα αυτά τα πράγματα.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις που έχουμε δει από την έκρηξη του Διαδικτύου μέχρι την κατάρρευση των κατοικιών ήταν άμεσο αποτέλεσμα της Fed. Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό και κάποιοι θα σκύψουν ότι αυτό είναι λάθος. Η Fed διατηρεί τα επιτόκια τεχνητά χαμηλά, γεγονός που προκάλεσε τη διογκωμένη αγορά κατοικίας. Το χαλαρό χρέος προς τα ίδια κεφάλαια και τα χρηματοοικονομικά μέσα μαζικής καταστροφής γνωστά ως CDO’s & MBS’s και άλλα όπλα παραλίγο να σκοτώσουν τη χώρα. Χρειάζεται χρηματοοικονομική εκπαίδευση για να έχουμε μια ευκαιρία. Διαβάστε αυτό το βιβλίο για να ανοίξετε τα μάτια σας. Ένα πράγμα που δεν λέγεται στα κύρια μέσα ενημέρωσης και είναι πιο ισχυρό από την τρομοκρατία είναι το εξής: Εάν χαθεί το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, τότε το συνολικό βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 25%. Αυτή τη στιγμή είναι ήδη δύσκολο για το 85% των αμερικανικών οικογενειών. Μια άλλη μεταφορά πλούτου θα μπορούσε να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Εκπαιδευτείτε.

Υπάρχει ένας τόνος πληροφοριών στο βιβλίο του Mike. Η ιστορία της υποβάθμισης του νομίσματος σκιαγραφείται από κάθε μεγάλη αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένων των περσικών, ελληνικών, ρωμαϊκών, βρετανικών και τώρα αμερικανικών. Η υποτίμηση του νομίσματος, ο πληθωρισμός και η φορολογία είναι οι κλέφτες του πλούτου. Εάν τα χρήματά σας είναι ένα κερί, τότε οι φόροι και ο πληθωρισμός είναι οι φλόγες που καίνε και στις δύο άκρες.

1. Εφευρετικότητα – Δεν είμαι άνθρωπος της καταστροφής και της καταστροφής. Πιστεύω στη δύναμη και την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού. Αυτό εξακολουθεί να μην εμποδίζει το γεγονός ότι όλοι πρέπει να μορφωθούμε και ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε είναι από κάτω προς τα πάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση από πάνω προς τα κάτω να ωφελήσει τη χώρα υπό αυτό το πρίσμα. Είναι η εφευρετικότητα του αμερικανικού λαού που θα λύσει τα οικονομικά μας ζητήματα.

2. Χρυσός και Ασήμι – Ο χρυσός είναι χρήμα για πάνω από 5.000 χρόνια. Η κοκκινομάλλα θετή αδερφή του Silver ήταν επίσης γνωστή ως χρήματα. Η αναλογία μεταξύ των δύο ήταν ιστορικά 16-1. Προσωπικά έχω δει ότι το spread τον τελευταίο χρόνο πέφτει από το 80 στο 1 στο 30 στο 1 και είναι πίσω σε περίπου 40 προς 1. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς κατά 40 ουγγιές ασήμι για 1 ουγγιά χρυσού. Έτσι, το ασήμι είναι 35 δολάρια τη φορά και ο χρυσός είναι 1.500 δολάρια ανά ουγγιά. Τώρα – έλεγχος πραγματικότητας. Ο Γουόρεν Μπάφετ δεν επενδύει σε Χρυσό. Εάν παρακολουθείτε κάποια από τις περιλήψεις των βιβλίων μου, τότε ξέρετε ότι είμαι θαυμαστής του Buffett, οπότε ας το δούμε αυτό. Βασικά ο Buffett λέει ότι αν κατείχε όλο το Χρυσό στον κόσμο, τότε θα είχε έναν κύβο χρυσού 67 ποδιών (ύψος, πλάτος, μήκος για εσάς που αρχίζετε τα μαθηματικά). Μπορούσε να το γυαλίσει και να το φιλήσει και να κοιμηθεί από πάνω του. Αντί για τον κύβο χρυσού θα μπορούσε να έχει τη μισή αγροτική γη στις ΗΠΑ συν 7 Exxon Mobile συν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά. Θα προτιμούσε να πάρει το δεύτερο όπως εγώ. Βασικά ο Μπάφετ υποστηρίζει ότι ο Χρυσός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ. Συμφωνώ με αυτόν. Το ασήμι στο χέρι είναι διαφορετικό. Ο Μπάφετ κατείχε ασήμι στο παρελθόν και μπορεί να έχει ακόμα μερικά. Το ασήμι έχει χρησιμότητα επειδή χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και ιατρικές συσκευές. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ το ασήμι ως μέσο αποταμίευσης.

3. Ταμειακές ροές έναντι κεφαλαιακών κερδών – Δεν θέλουμε να πέσουμε στη θεωρία του μεγάλου ανόητου και να επενδύσουμε σε Κέρδη κεφαλαίου. Με πραγματικά αντιφατικό τρόπο, το ασήμι είναι μια επένδυση κεφαλαιακών κερδών. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να εξετάσετε όλες τις επενδύσεις σας με μια συνεργιστική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε οι επενδύσεις να απομακρύνουν τις ταμειακές ροές αλλά θέλουμε επίσης να αυξηθούν οι αποταμιεύσεις μας. Ο Robert Kiyosaki δηλώνει ότι οι αποταμιευτές είναι χαμένοι. Αυτό μεταφράζεται σημαίνει ότι εάν κρατάτε δολάρια, τότε χάνετε λόγω του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος. Έτσι μπορείτε να κρατήσετε τις αποταμιεύσεις σας σε Silver.

Τώρα ας μιλήσουμε για τη διατήρηση «πραγματικών χρημάτων» ως σωσίβιο πλούτου. Σημείωση: Εκπαιδευτείτε, δεν λέω να βγείτε να επενδύσετε σε ασήμι και χρυσό σήμερα. Λέω να μορφωθείς. Επενδύω προσωπικά στο Silver και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά είναι πολύ ασταθές, επομένως πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας. Επίσης, δεν είμαι οικονομικός προγραμματιστής και δεν δίνω συμβουλές, γι’ αυτό κάντε τη δική σας εργασία. Ο στόχος μου είναι απλώς να σας βοηθήσω με αυτήν την εργασία.

1. Mountain of Debt – Αυτό το βιβλίο γράφτηκε το 2007 ΠΡΙΝ τη συντριβή του subprime. Ακόμη και τότε οι ΗΠΑ θάφτηκαν σε ένα βουνό χρέους. Έκτοτε, η προσφορά χρήματος έχει τριπλασιαστεί από τη Fed. Έτσι αυτό το βουνό έγινε μόλις Έβερεστ. Αυτό συνέβη τα τελευταία 3 χρόνια και γι’ αυτό το δολάριο βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 2011.

2. Μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις – Κοινωνική Ασφάλιση, Medicare, Medicaid……… Αυτές οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις μαζί με το βουνό του χρέους απλώς μεγεθύνουν το πρόβλημα. Όταν δίνεις κάτι σε κάποιον και μετά προσπαθείς να το πάρεις, όλη η κόλαση ξεσπάει. Ρίξτε μια ματιά στο GM. Έπρεπε να χρεοκοπήσουν, να λάβουν μια κρατική διάσωση και να παραιτηθούν από όλες τις μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις τους για να επιβιώσουν. Τώρα τα πάνε αρκετά καλά, αλλά ο μικρός έχασε τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψή τους. Εκπαιδευτείτε φίλοι μου. Μην αφήνετε άλλους να διαχειρίζονται τα χρήματά σας… Το ίδιο θα συμβεί και στις ΗΠΑ με τις μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό ΤΩΡΑ.

3. Παράγωγα – Το θίξαμε νωρίτερα, αλλά με λίγα λόγια, εδώ είναι τι συνέβη στη μείωση των subprime. Περίπου 100 άτομα κάθισαν σε δωμάτια και αποφάσισαν να πουλήσουν το MBS (υποστηριζόμενοι τίτλοι με στεγαστικά δάνεια) σε επενδυτές. Το πρόβλημα ήταν ότι τύλιξαν χάλια και το ψέκασαν με άρωμα και το πούλησαν ως όργανα με βαθμολογία τριπλής Α. Οι οίκοι αξιολόγησης και η ηγεσία αυτών των εταιρειών θα πρέπει να διωχθούν. Αυτό που συνέβη ήταν ότι μια κίνηση 1-2% στις αξίες θα μπορούσε να εξαλείψει τις εταιρείες επειδή η μόχλευση ήταν τόσο βαθιά. Αυτοί οι τύποι μόχλευαν δισεκατομμύρια για να βγάλουν δεκάδες εκατομμύρια. Υπάρχουν πάρα πολλά μηδενικά για να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Όπως γνωρίζουμε τώρα, δεν έγινε.

Συνοψίζοντας, τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό το βιβλίο και άλλα παρόμοια θα σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της μοίρας σας. Συνιστάται να διατηρείτε το 10% των περιουσιακών σας στοιχείων εκτός του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αντισυμβαλλομένου. Όταν βάζετε όλα τα χρήματά σας στην τράπεζα και υπάρχει ένα τρέξιμο στην τράπεζα και αποτυγχάνει, η τράπεζα είναι ο αντισυμβαλλόμενος. Η διατήρηση του φυσικού χρυσού και ασημιού ως πραγματικά χρήματα εξαλείφει τον κίνδυνο αντισυμβαλλόμενου.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η σύντομη περίληψη. Το κλειδί για κάθε νέα ιδέα είναι να την εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα μέχρι να γίνει συνήθεια. Οι συνήθειες σχηματίζονται σε μόλις 21 ημέρες.

Ένα πράγμα που μπορείτε να αφαιρέσετε από αυτό το βιβλίο είναι να ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΤΕ. Ανοίξτε τα μάτια σας και αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας. Θα είστε χαρούμενοι που το κάνατε.

Σχολιάστε