Συμβουλές για χρηματοοικονομικές επενδύσεις: Πώς να προετοιμαστείτε για επένδυση και έναρξη χαρτοφυλακίου

Δεν χρειάζεται να έχετε υψηλό IQ ή MBA για να πετύχετε στο χρηματιστήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή επένδυσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικούς καλούς πόρους, συμβούλους και πρόσβαση σε συμβουλές χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Όχι, πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνετε πλούσιοι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορείτε ακόμα να καταλήξετε σε μια καλή μακροπρόθεσμη στρατηγική. Υπάρχουν πάντα δύο πολύ ισχυρά εργαλεία που πρέπει να έχετε κατά νου: ο χρόνος και το σύνθετο ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι έχετε τους καλύτερους πόρους. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά χρήματα για να επενδύσετε, καθώς οι προμήθειες συναλλαγών και οι αμοιβές μεσιτών είναι πολύ πιο προσιτές τώρα στην εποχή του Διαδικτύου. Εάν δεν έχετε επενδύσει ποτέ πριν, η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο περισσότερος χρόνος θα έχετε.

Συμβουλές για χρηματοοικονομικές επενδύσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας

Ακολουθούν μερικές συμβουλές οικονομικών επενδύσεων για όσους δεν έχουν πολλές γνώσεις ή εμπειρία:

• Προτού καν αρχίσετε να αγοράζετε μετοχές, θα χρειαστεί να εξοφλήσετε οποιοδήποτε χρέος υψηλού επιτοκίου μπορεί να έχετε. Τακτοποιήστε την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση πριν βάλετε χρήματα οπουδήποτε αλλού. Ξεκινήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης ή έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου με μια οικονομικά σταθερή τράπεζα που είναι ασφαλισμένη στο FDIC. Μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τις μετοχές.

• Κατανοήστε τους επενδυτικούς σας στόχους. Γιατί θέλετε να επενδύσετε; Πόσο χρόνο, ενέργεια και εστίαση θέλετε να ξοδέψετε στις επενδύσεις σας; Έχετε συγκεκριμένες μετοχές ή κλάδους που σας ενδιαφέρουν; Ποια είναι η ανοχή σας στον κίνδυνο; Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα συμβούλων ή σε ενημερωτικό δελτίο που εστιάζει στους τύπους επενδύσεων που σας ενδιαφέρουν.

• Σκεφτείτε τη συνολική προτεραιότητά σας. Εάν η προτεραιότητά σας είναι όχι μόνο να διατηρήσετε τα χρήματά σας, αλλά να τα αυξήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε μάλλον θα θέλετε να αποφύγετε μετοχές που πληρώνουν μερίσματα. Αντίθετα, αν θέλετε να βασιστείτε σε επενδύσεις μετοχών ως μέρος του εισοδήματός σας, τότε ίσως είναι ιδανικό να εστιάσετε σε επενδύσεις με υψηλότερες απολαβές (συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων δεικτών).

• Αποφασίστε εάν θέλετε να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια ή μεμονωμένες μετοχές. Εάν έχετε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να αφιερώσετε στην έρευνα, τότε οι μεμονωμένες μετοχές αξίζουν σίγουρα, καθώς μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση εάν κάνετε τα πάντα σωστά. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να ξεκινάτε το χαρτοφυλάκιό σας με χαμηλού κόστους ΗΜΧ και αμοιβαία κεφάλαια.

• Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι θα πρέπει να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Είναι απαραίτητο για κάθε επενδυτή. Ωστόσο, είναι εντάξει να κάνετε τα πράγματα αργά και να ξεκινήσετε με μία ή δύο απλές επενδύσεις.

Ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λάβετε τις καλύτερες επιλογές μετοχών, προτάσεις και οικονομικές επενδυτικές συμβουλές είναι να εξετάσουμε τα ενημερωτικά δελτία που προσφέρει η Motley Fool. Επιλέξτε από μια ποικιλία υπηρεσιών συλλογής αποθεμάτων, υπηρεσίες ανακάλυψης, υπηρεσίες χαρτοφυλακίου και πολλά άλλα. Μερικές φορές είναι διαθέσιμες εκπτώσεις Motley Fool για νέα μέλη.

Σχολιάστε