Συμβουλές για την ανάλυση της απόδοσης των αμοιβαίων κεφαλαίων

Πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επενδύουν είτε απευθείας στις αγορές μετοχών είτε επενδύοντας τα χρήματα σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Παίρνουν καθοδήγηση από επαγγελματίες αναλυτές αγοράς των οποίων η καθημερινή δουλειά είναι να αναλύουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις αγορές μετοχών. Με βάση την ανάλυσή τους, προτείνουν στους επενδυτές τα καλύτερα κεφάλαια για να έχουν μέγιστες αποδόσεις. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος είναι ένας πολύ μεγάλος κλάδος με επενδύσεις άνω των τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Καθώς ο όγκος του κλάδου είναι πολύ υψηλός, οι άνθρωποι που επενδύουν τα χρήματά τους κερδίζουν από τις επενδύσεις.

Ανάλυση αμοιβαίων κεφαλαίων:

Οι επενδυτές αναλύουν τα καλύτερα κεφάλαια πριν επενδύσουν στις αγορές. Αναλύουν με βάση τους προσωπικούς τους στόχους και το ποσό που επιθυμούν να κερδίσουν και τη διάρκεια της επενδυτικής περιόδου. Λαμβάνουν υπόψη τους παρακάτω παράγοντες για ανάλυση πριν επενδύσουν.

  • Προφίλ της Εταιρείας
  • Ιστορία της εταιρείας
  • Προφίλ των διαχειριστών του Ταμείου
  • Δυνατότητες ανάληψης κινδύνου του διαχειριστή του ταμείου
  • Προηγούμενες επιδόσεις των ταμείων για το τελευταίο 1 έτος, 3 χρόνια και 5 χρόνια.

Η ανάλυση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, καθώς το ταμείο μπορεί να φαίνεται αρκετά καλό στα χαρτιά, αλλά μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα. Σε περίπτωση που η ανάλυση δεν γίνει σωστά, υπάρχουν πιθανότητες να χαθούν τα χρήματα.

Πολλά χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Ελέγξτε λοιπόν πολύ καλά τα κεφάλαια και επιβεβαιώστε αν επιλέγετε το σωστό. Μην προσελκύεστε από το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο που δείχνει ο πωλητής.

Σχολιάστε