Στόχος της είναι να καταστήσει την Τουρκία καθαρό εξαγωγέα ορυκτών πρώτων υλών

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε σαφή την Τουρκία Δημιουργία εξαγωγέα: και ο υπουργός Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι η εξάρτηση της Τουρκίας από τις εισαγωγές ορυκτών είναι υψηλή και είπε, «Στόχος μας για την επόμενη περίοδο είναι να κάνουμε την Τουρκία καθαρό εξαγωγέα ορυκτών». αυτός είπε.

Στην ομιλία του στην τελική συνάντηση του Project for the Improvement of Safety and Health Protection at Work in Mining (MISGEP), που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σλοβακικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι στόχος του έργου είναι να υποστήριξη της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στον τομέα της εξόρυξης. αύξηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και βελτίωση του επιπέδου γνώσεων όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με το θέμα.

Μπαϊρακτάρ, εθνική ενέργεια Ve Γεύμα Επισημαίνοντας ότι θέλουν να αποκαλύψουν τις υψηλές δυνατότητες των εγχώριων πόρων της Τουρκίας στο πλαίσιο της πολιτικής τους, είπε ότι διεξάγουν μελέτες για την εξόρυξη υπόγειων πόρων και την εισαγωγή τους στην οικονομία της χώρας.

Υπενθυμίζοντας ότι η εγχώρια παραγωγή άνθρακα ξεπέρασε τους 105 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, ο Bayraktar συνέχισε:

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την εγχώρια παραγωγή άνθρακα μεταποιώντας περισσότερα από τα αποθέματά μας, τα οποία υπολογίζουμε συνολικά σε 21 δισεκατομμύρια τόνους. Συνεχίζουμε να συνδυάζουμε τη μεταλλευτική μας βιομηχανία μαζί με τον αγώνα παραγωγής μας, όχι μόνο στον άνθρακα, αλλά σε όλους τους πόρους μας. Το 2022, εξάγαμε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια και με αυτήν την εξαγωγή πετύχαμε τη μεγαλύτερη εξαγωγή ορυκτών στην ιστορία της δημοκρατίας. Αυξήσαμε το μερίδιο της εξόρυξης στο ΑΕΠ, το οποίο ήταν 6 τοις εκατό το 2002, στο 1,4 τοις εκατό το 2022. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε αυτό το μερίδιο στο 5 τοις εκατό του ΑΕΠ».

Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές στον τομέα της εξόρυξης και είπε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, οι συνολικές εισαγωγές ορυκτών μας, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, εξαιρουμένου του χρυσού, έφτασαν περίπου τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι να κάνουμε την Τουρκία καθαρό εξαγωγέα ορυκτών πρώτων υλών. έκανε την εκτίμησή του.

Ο Bayraktar δήλωσε ότι θεωρούν όλους τους εργαζομένους, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα ορυχεία, ως βασικούς μετόχους του κλάδου σύμφωνα με τις αρχές της υψηλής αποδοτικότητας παραγωγής και τόνισε ότι αποδίδουν σημασία στο προσωπικό που εργάζεται σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ο Bayraktar επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν με ευαισθησία τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στην εργασία όλων των εργαζομένων στο θέρετρο και δήλωσε τα εξής:

«Ως αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια, θεσπίσαμε ορισμένους κανονισμούς ως ένδειξη του σεβασμού μας για το έργο των αδελφών μας στα ορυχεία. Κανονίσαμε οι μισθοί των αδερφών μας στα ορυχεία να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι από τον κατώτατο μισθό. Περιορίσαμε τις ώρες εργασίας από 45 ώρες την εβδομάδα σε 37,5 ώρες και υποχρεώσαμε τις επιχειρήσεις να έχουν ασφάλιση για τους εργαζόμενους που απασχολούν. Έχουμε συνδέσει τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας κατά την εργασία σε ορυχεία με πολύ αυστηρούς κανόνες. Αυξήσαμε τον αριθμό των απροειδοποίητων και απροειδοποίητων ελέγχων. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος πραγματοποιήσαμε περίπου 7.179 ελέγχους. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 8.000 μέχρι το τέλος του έτους».

Ο Bayraktar είπε ότι στόχος τους είναι να αυξήσουν την ικανότητα των εργαζομένων σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση πριν από την πρόσληψη μέχρι τους κανόνες υγιεινής, από τον τεχνικό εξοπλισμό μέχρι τη μεταφορά θεωρητικής γνώσης:

«Πιστεύουμε ότι η αξία που δίνουμε στους εργαζόμενους και τους ανθρώπους μας θα επιστρέψει στη χώρα μας πολλαπλάσια και η εγχώρια απασχόληση θα αυξήσει εκθετικά την εγχώρια παραγωγή. Οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου μας έδειξαν ότι η μεταλλευτική βιομηχανία αξίζει ιδιαίτερες ευχαριστίες. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας και για άλλη μια φορά παρουσία σας να ευχαριστήσω τους μεταλλωρύχους μας που θυσίασαν τη ζωή τους και ήρθαν ηρωικά να βοηθήσουν τον λαό μας μετά τις καταστροφές του σεισμού. Η χώρα μας και όλος ο κόσμος ακολούθησε την επιτυχία των ανθρακωρύχων μας που δούλευαν μέρα νύχτα πάνω στα ερείπια για να σώσουν μια άλλη ζωή. «Ως υπουργείο, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε αυτή την εμπειρία των ανθρακωρύχων μας σε μια θεσμική δομή συντονισμού καταστροφών».

Source link

Σχολιάστε