Σπάνια αμερικανικά νομίσματα και το ασημένιο δολάριο ανάλυσης ΗΠΑ 1981

Η Επιτροπή Αναλύσεων των ΗΠΑ σχηματίστηκε με τον νόμο περί νομισματοκοπείων του 1792 και συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το 1971, όταν τα πολύτιμα μέταλλα δεν χρησιμοποιούνται πλέον στην αμερικανική νομισματοκοπία.

Το 1977 δεν διορίστηκαν μέλη στην επιτροπή. Στη συνέχεια, το 1980, ο Πρόεδρος Jimmy Carter υπέγραψε νομοθεσία για την πλήρη κατάργηση της Επιτροπής Αναλύσεων.

Αυτά τα ασημένια δολάρια μιας ουγγιάς του 1981 έχουν γίνει σπάνια αμερικανικά νομίσματα, που δεν παράγονται από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ.

Η αποστολή της Επιτροπής Αναλύσεων ήταν να επιβλέπει τις ετήσιες δοκιμές του χρυσού, του ασημιού και των νομισμάτων βασικού μετάλλου του τελευταίου έτους που παράγονται από το Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών για να διασφαλίσει ότι πληρούσαν τις προδιαγραφές. Ξεκινώντας το 1797, συναντήθηκε τα περισσότερα χρόνια στο Νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφειας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Defense Logistics Agency είχε στο απόθεμά της πάνω από 165 εκατομμύρια ουγγιές ασημιού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πούλησε μεγάλο μέρος αυτού του αργύρου στην ελεύθερη αγορά το 1980 και το 1981.

Αφού το αμερικανικό νομισματοκοπείο σταμάτησε να χρησιμοποιεί ασήμι στην κυκλοφορία νομισμάτων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ένιωσε υποχρεωμένη να πουλήσει τμήματα των αποθεμάτων του στο κοινό προκειμένου να σταθεροποιήσει την υψηλή αγορά ασημιού που δημιουργήθηκε εν μέρει από τους αδελφούς Hunt που αποθησαύρισαν μεγάλες ποσότητες ασημιού.

Η Continental Coin Company της Καλιφόρνια αγόρασε μεγάλη ποσότητα από αυτό το ασήμι από τα αποθέματα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Το 1981 προχώρησαν στην κοπή γύρους 1 ουγκιάς, καθώς και ράβδων 10 ουγκιών και 100 ουγκιών.

Φρόντισαν ότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν φτιαγμένο από ασήμι που είχε αποθηκευτεί στο Γραφείο Δοκιμών του Σαν Φρανσίσκο δηλώνοντας με τόλμη ΚΟΠΗ ΑΠΟ ΗΜΑΣ ΑΣΗΜΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ και Παλαιότερα αποθηκευμένο στο US ASSAY OFFICE SAN FRANCISCO. Πολλοί άνθρωποι που αγοράζουν αυτά τα προϊόντα χρυσού συνεχίζουν να πιστεύουν ότι κόπηκαν από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο για το Γραφείο Αναλύσεων.

Το CC στην πίσω όψη σημαίνει Continental Coin αντί για Carson City, προσθέτοντας περαιτέρω τη σύγχυση. Αυτοί οι γύροι χρυσού αντιπροσωπεύονται ακόμη και από τους πωλητές ως κόβονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για σκοπούς δημόσιας διανομής.

Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται ένας Αμερικανός Φαλακρός Αετός να πετά μπροστά από τη σημαία των ΗΠΑ. Ο μύθος πάνω από τον αετό λέει “One Troy Ounce 31,1 Grams” και ο θρύλος παρακάτω λέει “.999 Fine Silver Trade Unit” με κλαδιά ελιάς ανάμεσα στις λέξεις γύρω από το χείλος. Το σχέδιο θυμίζει νομίσματα νομισματοκοπείων των ΗΠΑ, αλλά όχι τόσο λεπτομερή.

Το κέντρο της πίσω όψης αναφέρει “Πρώην αποθηκευμένο στο US Assay Office San Francisco” με το λογότυπο CC από κάτω. Ο θρύλος “Minted From US Strategic Stockpile Silver” βρίσκεται γύρω από τα σύνορα και η ημερομηνία 1981 πλαισιώνεται από 3 αστέρια σε κάθε πλευρά.

Αυτά είναι ελαφρώς πιο δύσκολο να βρεθούν από τα Engelhard Prospectors ή άλλα ασημένια κέρματα, αλλά δεν είναι ακριβώς σπάνια αμερικανικά νομίσματα. Είναι ένα παράδειγμα της αμερικανικής ιστορίας των πολύτιμων μετάλλων σε ράβδους που προηγήθηκε του Prospector κατά ένα χρόνο.

Οι ράβδοι αργύρου 10 ουγκιών και 100 ουγκιών έχουν παρόμοιες λεπτομέρειες σφραγισμένες σε αυτές, αλλά δεν συγχέονται τόσο εύκολα με τα πραγματικά προϊόντα US Mint. Μοιάζουν με τυπικές ράβδους χρυσού.

Σχολιάστε