Πώς να προσδιορίσετε την καθαρότητα του αργύρου σας

Το ασήμι, ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο, ήταν το πρώτο μέταλλο που τήχθηκε από μετάλλευμα. Η χρήση του χρονολογείται από την αρχαία αιγυπτιακή αυτοκρατορία και σφυρηλατήθηκε σε οικιακά σκεύη, κουμπιά, παγίδες αλόγων, κουτιά, κοσμήματα κ.λπ. κατασκευή σκευών και άλλων αντικειμένων. Χωρίς προσθήκη κράματος θα έλιωνε λόγω της απαλότητας του. Το λεπτό ασήμι είναι σχεδόν 999/1000 τοις εκατό καθαρό, αλλά είναι πολύ μαλακό για να φτιάξετε κοσμήματα από αυτό, έτσι ένα μέταλλο προστίθεται στο ασήμι. Αλλά οτιδήποτε ονομάζεται ασήμι ή ασήμι στερλίνας (το οποίο έχει 92,5 τοις εκατό καθαρό ασήμι και 7,5 τοις εκατό μέταλλο σε αυτό) είναι καθαρό ασήμι.

Συμβουλές για τον προσδιορισμό της καθαρότητας του αργύρου

Γραμματόσημα σε ασήμι

Πρόσφατα τοποθετήθηκαν γραμματόσημα σε επίπεδο καθαρότητας ασημιού. T100 σημαίνει 100 τοις εκατό καθαρότητα, Β1 σημαίνει 70 τοις εκατό καθαρότητα και Β2 σημαίνει 50 τοις εκατό καθαρότητα. Η καθαρότητα του αργύρου είναι εξίσου σημαντική με τον έλεγχο της καθαρότητας του χρυσού. Ακολουθούν οι απλούστεροι τρόποι για τον προσδιορισμό της καθαρότητας του αργύρου.

Μέθοδος μαύρης πέτρας:

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους προσδιορισμού της καθαρότητας του αργύρου είναι η μέθοδος μαύρης πέτρας που δεν είναι επιστημονικές μέθοδοι αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της καθαρότητας. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο στο τρίψιμο ενός κομματιού ασημιού υπό εξέταση σε ένα κομμάτι πέτρας, η αλλαγή στο βαθμό χρώματος ενός ασημιού δίνει ιδέα για την καθαρότητά του.

Εργαστηριακός έλεγχος

Τα Laborites είναι εξοπλισμένα με όργανα που ελέγχουν την καθαρότητα των κοσμημάτων αλλά το ασήμι είναι κράμα με μέταλλο μπορεί να δώσει λάθος αποτέλεσμα. Επομένως, η εργαστηριακή εξέταση δεν πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή.

Δοκιμή οξέος

Η δοκιμή οξέος είναι η καλύτερη επιστημονική μέθοδος για τον έλεγχο της καθαρότητας του αργύρου, επειδή κάθε μέταλλο θα λιώσει σε οξύ, αλλά το ασήμι είναι ανθεκτικό στα οξέα. Έτσι, αν ένα ασημένιο κόσμημα δεν λιώσει, δείχνει την αγνότητά του.

Επίπεδο καφέ χρώματος σε οξύ

Ένας άλλος τρόπος είναι να ελέγξετε το επίπεδο καφέ χρώματος του οξέος στο οποίο βυθίζεται το ασήμι. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι βολική για κάθε καταναλωτή, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαστήρια. Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι η μέθοδος δοκιμής οξέος.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν επίσης πολλά εργαστήρια ανίχνευσης καθαρότητας, αυτά τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες συσκευές και όργανα, το κύριο πρόβλημα με αυτά τα εργαστήρια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να μετρηθεί η καθαρότητα δειγμάτων κοσμημάτων με περίπλοκα τεχνικά σκάφη. και πολλά κράματα. Επομένως, τα εργαστήρια αποτελούν δεύτερη προτίμηση στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε περίπτωση τέτοιων δυσκολιών, η δοκιμή οξέος υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη βοήθεια, κυρίως επειδή, αν και όλα τα άλλα υλικά σε ένα κράμα θα λιώσουν σε οξύ, το ασήμι δεν θα λιώσει. Ένας άλλος πολύ δημοφιλής τρόπος για να ελέγξετε την καθαρότητα του αργύρου είναι η ανάλυση του επιπέδου καφέ χρώματος στο οξύ στο οποίο έχει βυθιστεί το ασήμι. Ωστόσο, η απάτη δεν είναι ανιχνεύσιμη με αυτήν τη μέθοδο, επειδή προφανώς, αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πελάτες ανά πάσα στιγμή.

Το κύριο παγκόσμιο πρότυπο λεπτότητας για τα προϊόντα ασημιού είναι η στερλίνα ή τυπικό ασήμι. Ο όρος στερλίνα οφείλει την προέλευσή του στο πρότυπο του βρετανικού νομίσματος, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από τον όρο «ασήμι Osterling», όπως αρχικά παρήχθη από το Osterling της Γερμανίας. Το ασήμι στερλίνα έχει ειδικό βάρος 10,3. Το ασήμι στερλίνα δεν είναι αρκετά καθαρό για να απορροφήσει καλά τα σμάλτα του υαλοειδούς και η υψηλότερη ποιότητα αργύρου Britannia 95,84% χρησιμοποιείται συχνά για αυτό. Ορισμένες άλλες χώρες έχουν χαμηλότερα πρότυπα αργύρου 80% και 83%.

Σχολιάστε