Πώς να κατανοήσετε το κόστος ιδιοκτησίας του αμοιβαίου κεφαλαίου

Η αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου το 1981 ήταν μια μεγάλη εμπειρία εκμάθησης. Αφού υπέγραψα στη διακεκομμένη γραμμή και συμφώνησα σε αυτό που νόμιζα ότι ήταν η τελική τιμή, με έστειλαν στον οικονομικό διευθυντή μόνο για να μάθω ότι η τιμή που διαπραγματεύτηκα δεν ήταν το τελικό κόστος. Έμαθα ότι έπρεπε να πληρώσω επιπλέον για τα πατάκια, κάποια προμήθεια που ονομάζεται προετοιμασία αντιπροσώπου, το κάτω παλτό σκουριάς και μερικές άλλες χρεώσεις που πρόσθεσαν σχεδόν $500 στο κόστος του αυτοκινήτου μου $6100. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι αυτό που δεν ήξερα θα μπορούσε να με πληγώσει ή χειρότερα, αυτό που νόμιζα ότι ήξερα ότι ήταν αλήθεια… δεν ήταν. Ίσως αισθάνεστε το ίδιο για τις επενδύσεις σας. Ένας πιθανός τερμίτης στα 2 x 4 του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου θα μπορούσε να είναι οι προμήθειες και οι προμήθειες που πληρώνετε για την αγορά του αμοιβαίου κεφαλαίου σας, του καταπιστεύματος επενδύσεων σε ακίνητα (REIT), του Variable Annuity ή άλλου προϊόντος που συνήθως προσφέρεται μέσω μεσιτών.

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί κυρίως στα αμοιβαία κεφάλαια και το κόστος ιδιοκτησίας και ποιες ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε στον οικονομικό σας σύμβουλο για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτεθείτε σε ορισμένες χρεώσεις που μπορεί να αποφευχθούν.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal1, οι χρεώσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις πραγματοποιηθείσες αποδόσεις σας. Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων μειώνουν την απόδοση της επένδυσής σας μέσω προμηθειών, φορτίων, κόστους συναλλαγών, προμηθειών πλατφόρμας, φόρων, κόστους μάρκετινγκ που ονομάζονται προμήθειες 12 -b1, περιθωρίων προσφοράς-ζήτησης και κόστους αντίκτυπου στην αγορά. Αν και οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων υποχρεούνται να γνωστοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια του κόστους συναλλαγών και το ενημερωτικό δελτίο, είναι δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις να προσδιοριστεί ποιο είναι το πραγματικό κόστος ως ετήσια ποσοστιαία αξία.

Εδώ είναι μερικές από τις ενοχλητικές χρεώσεις που μπορείτε να αποφύγετε ή να διαχειριστείτε.

1. Αγορά μετοχών Α – αυτός ο τύπος αμοιβαίων κεφαλαίων έχει το γράμμα “A” στο όνομα του αμοιβαίου κεφαλαίου. Σημαίνει ότι καταβάλλεται προμήθεια από την αρχική σας επένδυση στον μεσίτη. Μπορεί να φτάσει έως και 5,75%. 2

Ορισμένες οικογένειες αμοιβαίων κεφαλαίων σάς δίνουν ένα διάλειμμα τιμών εάν βάλετε αρκετά χρήματα στην οικογένεια των κεφαλαίων τους. Ρωτήστε τον μεσίτη σας εάν μπορείτε να λάβετε έκπτωση επενδύοντας περισσότερα στην ίδια οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων. Γενικά, τα αμοιβαία κεφάλαια A μετοχής είναι καλύτερα κατάλληλα για επενδυτές που σχεδιάζουν να κάνουν λιγότερες αλλαγές χαρτοφυλακίου και που θέλουν να παραμείνουν στο ίδιο αμοιβαίο κεφάλαιο για 11 έως 15 χρόνια. Εάν δεν πιστεύετε ότι θα παραμείνετε στο αμοιβαίο κεφάλαιο τόσο πολύ, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια “C”. Γενικά έχουν υψηλότερη προμήθεια διαχείρισης, αλλά μπορείτε να αλλάξετε σε διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε άλλη προμήθεια στον μεσίτη, εάν αλλάξετε γνώμη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα πολύ δημοφιλές αμοιβαίο κεφάλαιο που ονομάζεται American Funds AIVSX -Investment Company of America Κατηγορία Α:

Η προκαταβολή (φορτίο) είναι 5,75%.- Το μέγιστο που μπορεί να χρεωθεί σε μετοχές Α. Ο κύκλος εργασιών του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι -23%

Ο δείκτης εξόδων που γνωστοποιείται στο ενημερωτικό δελτίο είναι.61% Ωστόσο, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει τα ακόλουθα κόστη επιπλέον του γνωστοποιημένου δείκτη εξόδων.

Ακολουθεί η ανάλυση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας: επένδυση 100 $

Το μερίδιό σας στη συναλλαγή του αμοιβαίου κεφαλαίου κοστίζει 29 $ /,29%

Ποσό που καταβάλατε για τη διαχείριση κεφαλαίων 37 $ /,37%

Ποσό που καταβάλατε για τη διανομή κεφαλαίων 23 $ /,23%

Φόροι που πληρώσατε για τη διατήρηση του ταμείου 31 $ /,31%

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενός έτους 120 $ / 1,20%

Πηγή: personalfund.com

Τώρα, εάν συμπεριλάβετε την προμήθεια 5,75% και μια αμοιβή διαχείρισης συμβούλων 1%, το πραγματικό κόστος ιδιοκτησίας είναι σημαντικά υψηλότερο από το,61% που αναφέρεται ως αναλογία εξόδων. Αυτές οι αμοιβές καταβάλλονται από τον επενδυτή. Μπορεί να μην τα βλέπετε, αλλά όπως ένας τερμίτης εργάζεται ευχάριστα στο σκοτάδι, φεύγοντας με μια μπουκιά κάθε φορά από το σπίτι σας, αυτές οι χρεώσεις κατατρώγουν ήσυχα την απόδοση της επένδυσής σας. Εάν η απόδοση είναι καλή, μπορεί να μην σας πειράζει να πληρώσετε υψηλότερες χρεώσεις. Ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια και πολλά αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε ανταλλαγή έχουν χαμηλότερες προμήθειες από αυτό και πολλά μπορεί να έχουν καλύτερη απόδοση. Εδώ είναι χρήσιμη η έρευνα και η δουλειά ενός καλού οικονομικού σχεδιαστή με αναλυτικές δεξιότητες.

Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει απόδοση πενταετίας σύμφωνα με το Morningstar.com -,22% στις 2 Φεβρουαρίου 2012. Προσθέτοντας τυχόν πρόσθετα κόστη (1% αμοιβή συμβούλου +,59% εσωτερικό και κόστος συναλλαγής +,575% προμήθεια πωλήσεων ), η ετήσια απόδοσή σας τα τελευταία πέντε χρόνια θα μειωθεί στο -2,39%. (1,39% εάν δεν χρεωνόταν πρόσθετη αμοιβή συμβούλου.) Με άλλα λόγια, σε μια επένδυση 10.000 $ σε αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο, θα είχατε πληρώσει 178 $ ετησίως για το προνόμιο να χάσετε 139 $ ετησίως. Εάν η περίοδος διατήρησής σας ήταν μικρότερη από 10 χρόνια, το κόστος ανά έτος μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

Να θυμάστε ότι οι αμοιβές συμβούλων μπορεί να εκπίπτουν από φόρους, αλλά οι αμοιβές αμοιβαίων κεφαλαίων που πληρώνετε γενικά δεν είναι. Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες κόστους δεν λαμβάνουν υπόψη τις αμοιβές συμβούλων στις πληροφορίες τους.

Σχολιάστε