Πώς να επενδύσετε σε χρυσό στη σημερινή αγορά

Δείτε πώς να επενδύσετε σε χρυσό

Αυτή τη στιγμή αναρωτιέστε πώς να αγοράσετε χρυσό; Πολλοί άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν, ωστόσο δεν συνειδητοποιούν πώς να ξεκινήσουν. Η απλή αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές τεχνικές για να ξεκινήσετε την επένδυση σε χρυσό. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους αγοράς χρυσού, καθώς και τα θετικά και αρνητικά για τον καθένα και συμβουλές.

1. Φυσικός Χρυσός

Αναμφίβολα, η αγορά φυσικού χρυσού είναι ένας από τους πιο συχνούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε χρυσό. Όσον αφορά τον τρόπο επένδυσης σε χρυσό, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε σχετικά με την αγορά φυσικού χρυσού. Εδώ είναι μερικά:

Πώς να το πετύχετε

Η αγορά ψυχικού χρυσού είναι στην πραγματικότητα απλή καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος που ακούγεται. Αποκτάτε χρυσά αντικείμενα, όπως κοσμήματα, νομίσματα, συλλεκτικά αντικείμενα και σχεδόν άλλα πράγματα. Ο σκοπός των περισσότερων επενδυτών είναι συνήθως να κρατήσουν τον ψυχικό χρυσό τους και μετά να τον πουλήσουν σε έμπορο χρυσού ή άλλο είδος αγοραστή.

Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές σε σχέση με το πού μπορούν να αγοράσουν φυσικό χρυσό. Μπορούν να τα αγοράσουν στο κατάστημα ή στο διαδίκτυο. Κάθε φορά που βρίσκουν τον χρυσό, θα πρέπει να τον αποθηκεύουν διατηρώντας τον μέχρι να είναι έτοιμοι να τον διαθέσουν στην αγορά σε υψηλότερη τιμή. Όταν οι τιμές του χρυσού αυξηθούν, τότε οι επενδυτές μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα κομμάτια τους.

Τα οφέλη

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι ότι ο φυσικός χρυσός μπορεί να είναι ένα απτό περιουσιακό στοιχείο και η ιστορία δείχνει ότι ο χρυσός τείνει να αυξάνεται σε αξία όσο περνάει ο καιρός. Πολύ λίγες επενδύσεις είναι απτές και έχουν επίσης μεγάλη πιθανότητα να ανέβουν οι τιμές, παρόλο που η οικονομία δεν πάει πολύ καλά. Εάν θέλετε μια μεγάλη επένδυση που μπορείτε εύκολα να κρατήσετε, δείτε ενώ κρατάτε στην κατοχή σας και, στη συνέχεια, μην κοιτάξετε πέρα ​​από την επένδυση σε φυσικό χρυσό.

Το δεύτερο επαγγελματία είναι ότι ο φυσικός χρυσός δεν μπορεί να χακαριστεί ή να διαγραφεί. Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν αμέτρητα περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορούν να επενδύσουν και γενικά διατηρούνται στο διαδίκτυο. Ένα χρυσό με το χέρι σας δεν χρειάζεται internet ή ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει ή κάτι τέτοιο. Είναι πραγματικά μια αλάνθαστη επένδυση σε σχέση με την προστασία του από τους χάκερ.

Το τρίτο σας πλεονέκτημα της αγοράς φυσικού χρυσού είναι ότι απλά δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας. Πραγματοποιήστε γρήγορη έρευνα σχετικά με την τιμή του χρυσού και, στη συνέχεια, ερευνήστε τους εμπόρους χρυσού. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε τα χρυσά αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε και στη συνέχεια να τα πουλήσετε όταν είστε έτοιμοι. Είναι τόσο εύκολο.

Τα μειονεκτήματα

Πρώτον, η αγορά ψυχικού χρυσού μπορεί να είναι ακριβή. Ανάλογα με την οποία το αγοράζετε, ίσως θέλετε να πληρώσετε προμήθειες. Ακόμη και όταν το αγοράζετε από έναν ιδιώτη πωλητή, μπορείτε να στοιχηματίσετε πόσο πιθανόν θα είναι ακριβός ο χρυσός. Εάν το να ξοδεύετε μεγάλα ποσά μετρητών εκ των προτέρων δεν είναι για εσάς, τότε ίσως θα θέλατε να σκεφτείτε δύο φορές για την αγορά χρυσού, αλλά γενικά ο χρυσός γενικά αξίζει σίγουρα την επένδυση.

Το δεύτερο κόλπο είναι η αποθήκευση του χρυσού. Δεν έχει σημασία τι είδους κομμάτια χρυσού παίρνετε, αν το αγοράσατε απευθείας, τότε είστε υπεύθυνοι για την αποθήκευση του. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πώς αποθηκεύεται, διαφορετικά μπορεί κάλλιστα να θέσετε τον χρυσό σας σε κίνδυνο να κλαπεί, να καταστραφεί ή ακόμα και να χαθεί.

Το παρελθόν σημαντικό μειονέκτημα ότι ο φυσικός χρυσός, όταν αποθηκεύεται μόνος σας, δεν θα κερδίσει ενδιαφέρον. Πρέπει να εξασφαλίσετε τον χρυσό μέχρι να αποφασίσετε ότι είναι μια ευκαιρία να τον πουλήσετε. Εάν θέλετε να κερδίσετε λίγο ενδιαφέρον για τα χρυσά σας αντικείμενα, τότε η αγορά φυσικού χρυσού και η αποθήκευση του μόνοι σας δεν είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή.

Συμβουλές

Η αγορά φυσικού χρυσού είναι αρκετά εύκολη. Είναι επίσης απλό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα στους εμπόρους χρυσού προτού αποφασίσετε με ποιον τύπο να συνεργαστείτε και φροντίστε να ερευνήσετε τις τρέχουσες τιμές χρυσού, επειδή πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε καλές προσφορές σε κομμάτια χρυσού. Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως συμβουλές κοινής λογικής, αλλά εμπιστευτείτε μας μόλις πούμε ότι είναι χρήσιμο όταν η ώρα αφορά την αγορά χρυσού.

2. Χρυσά ΣΜΕ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού είναι συμβόλαια που ήταν τυποποιημένα και γενικά διαπραγματεύονται σε συγκεκριμένα χρηματιστήρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού επιτρέπουν στους επενδυτές να αποκτήσουν έναν μοναδικό αριθμό χρυσού (για παράδειγμα 100 ουγγιές Τροίας) σε μια τιμή που έχει ήδη προκαθοριστεί. Ωστόσο, η παράδοση θα γίνει σε μελλοντική ημερομηνία.

Πώς να αγοράσετε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν λογαριασμό μεσιτείας. Θα βρείτε μεσίτες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο όταν διαλέξετε έναν. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανταλλάξετε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού και πώς ακριβώς λειτουργεί, θα πρέπει να καταθέσετε το απόλυτο ελάχιστο χρήμα για να μπορέσετε να ανοίξετε μια κατάσταση. Όταν η τιμή πάει στη σωστή κατεύθυνση, τότε θα έχετε κέρδος, αλλά θα δημιουργήσετε ζημίες όταν πηγαίνει σε απαράδεκτη κατεύθυνση.

Τα οφέλη

Πρώτον, απλά δεν θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε τίποτα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να βρείτε αποθηκευτικό χώρο όταν αγοράζετε φυσικό χρυσό. Με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού, αυτό δεν είναι πρόκληση.

Δεύτερον, χαμηλότερα ποσά έρχονται στο μυαλό με το μέλλον του χρυσού. Κατά τη διάρκεια της σύναψης μιας συμφωνίας, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό μετρητών. Οι άλλοι πληρώνουν μόλις υπογραφεί η συμφωνία.

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα είναι ότι υπάρχει μια καλή ποσότητα ρευστότητας. Εκτός από αυτό, ωστόσο, μπορείτε να διαπραγματεύεστε καθημερινά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει προοπτική τακτικής παραγωγής και απόσυρσης κερδών.

Τα μειονεκτήματα

Υπάρχουν μόνο μερικά μειονεκτήματα. Το ένα περιλαμβάνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη διαπραγμάτευση οτιδήποτε και ο χρυσός δεν διαφέρει. Ο κίνδυνος προεπιλογής μπορεί να αφήσει τους πιο έμπειρους εμπόρους μέσα στα χαρακώματα.

Επίσης, οι τιμές του χρυσού μπορεί να παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις καθημερινά. Είναι απλό να κερδίσεις χρήματα, αλλά μπορείς εύκολα να τα χάσεις. Θυμηθείτε, η τιμή του χρυσού μπορεί να είναι ελκυστική κατά τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας, αλλά μπορεί να πέσει αμέσως μόλις γίνει η παράδοση.

Το ένα τρίτο μειονέκτημα είναι η ευμετάβλητη από την αγορά. Μια μέρα οι αγορές μπορεί να είναι καλές και μετά την επόμενη μπορεί να καταρρεύσει. Σε ελάχιστο χρόνο, μπορεί να υπάρξει μια φάση μόλις οι αγορές δεν κινηθούν ιδιαίτερα.

Συμβουλές

Όσον αφορά τις συμβουλές, όλα έχουν να κάνουν με το άνοιγμα ενός λογαριασμού εμπόρου με έναν εξαιρετικό μεσίτη. Μπορείτε να βρείτε δεκάδες και πολλούς λογαριασμούς μεσιτείας, οπότε συγκρίνετε όσο το δυνατόν περισσότερους. Βρείτε ένα που θα σας παρέχει καλές συμβουλές σχετικά με τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού και, στη συνέχεια, ένα που δεν χρεώνει πολλά τέλη. Όσο μεγαλύτερος αριθμός μεσιτών συγκρίνετε, τόσο πιο αποτελεσματικός.

Επίσης, ερευνήστε τις τιμές χρυσού για μερικές εβδομάδες πριν κάνετε μια επένδυση σε χρυσό μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Εάν οι τιμές φαίνεται να είναι σταθερές, τότε προχωρήστε. Εάν υπάρχει υπερβολική αστάθεια από τις αγορές για αυτές τις δύο εβδομάδες, τότε σκεφτείτε να περιμένετε έως ότου όλα γίνουν πιο σταθερά.

3. Χρυσά ETF

Τα Gold ETF είναι μια φανταστική αντικατάσταση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού. Δεν θα έχετε συμβόλαια, αλλά θα αγοράζετε μετοχές οποιουδήποτε ETF. Με τη σειρά σας, θα είστε ανοιχτοί στο χρυσό, γι’ αυτό μπορεί να ονομάζονται χρυσά ETF.

Πως να το κάνεις

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν λογαριασμό μεσιτείας μέσω ενός μεσίτη που σας επιτρέπει να διαπραγματεύεστε ETF χρυσού. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε το προϊόν χρυσού που θέλετε να αγοράσετε. Είναι τόσο στοιχειώδες.

Οι Επαγγελματίες

Ένας από τους καλύτερους λόγους για τα ETF χρυσού θα μπορούσε να είναι ότι λειτουργεί σαν αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Κανονικά, αυτή είναι η αλήθεια με πολλές επενδύσεις που βασίζονται στον χρυσό. Εάν έχετε χρυσό ETF, τότε χρησιμοποιούνται για την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων έναντι του πληθωρισμού και των διακυμάνσεων των νομισμάτων. Ο χρυσός είναι σίγουρα μια ασφαλής επένδυση και αν αγοράσετε τα κατάλληλα ETF, τότε θα κάνετε τη μεγάλη χάρη σας.

Δεύτερον, η διαπραγμάτευση ETF χρυσού είναι εξαιρετικά εύκολη. Θα χρειαστεί να επενδύσετε μόνο σε μία μονάδα χρυσού, δηλαδή σε σχέση με ένα γραμμάριο χρυσού σε βάρος. Επιπλέον, είναι δυνατή η διαπραγμάτευση ETF μέσω του διαχειριστή κεφαλαίων ETF ή ακόμα και του χρηματιστή σας.

Το τρίτο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα χρηματιστήρια και να μάθετε πόσο πουλάει ο χρυσός. Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Εάν πιστεύετε ότι οι τιμές είναι εξαιρετικές, τότε προχωρήστε και αγοράστε κάτι, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μέχρι οι τιμές να γίνουν λίγο πιο ελκυστικές.

Ένα άλλο όφελος μπορεί να είναι η φορολογική πλευρά των πραγμάτων. Οι μοναδικοί φόροι που ξοδεύετε είναι είτε βραχυπρόθεσμος είτε μακροπρόθεσμος φόρος κεφαλαιουχικών κερδών. Η μακροπρόθεσμη είναι ο χρυσός που διατηρείται για οποιοδήποτε έτος ή περισσότερο, ενώ η βραχυπρόθεσμη είναι κάτω του ενός έτους.

Τα μειονεκτήματα

Ένα μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι τα ETF μπορεί να είναι ακριβά. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβά από άλλα στυλ επένδυσης, αλλά συχνά είναι πιο προσοδοφόρα. Είναι δική σας απόφαση να αποφασίσετε εάν η αγορά χρυσού ETF αξίζει ή όχι. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το μόνο σημαντικό μειονέκτημα που σχετίζεται με την αγορά ETF χρυσού.

Συμβουλές

Εάν μπορείτε, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε μεγάλα ποσά κεφαλαίου ή ξεκινήστε τη συνήθεια να κάνετε τακτικές συναλλαγές. Ο λόγος είναι ότι τα ETF τείνουν να είναι κερδοφόρα από άλλα είδη επένδυσης χρυσού. Βασικά, μπορείτε να καταλήξετε να χτίσετε πολλά εάν είστε έτοιμοι να κάνετε τακτικές συναλλαγές ή να επενδύσετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι συνήθως να μην επιλέγετε ποτέ διαχειριστή κεφαλαίων ή προϊόν ETF, καθώς οι χρεώσεις είναι μόνες. Κάντε λίγη έρευνα για να μάθετε πώς ακριβώς ήταν η απόδοση τα τελευταία χρόνια. Εάν όλα φαίνονται καλά, τότε επιλέξτε αυτό το ταμείο, διαφορετικά συνεχίστε να αναζητάτε έναν άλλο διαχειριστή κεφαλαίων.

4. Αγορά επιχειρήσεων εξόρυξης χρυσού

Αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορεί να ακούγεται. Απαιτεί την αγορά επιχειρήσεων εξόρυξης που εξορύσσουν χρυσό. Τυχαίνει να αγοράζετε ουσιαστικά μετοχές σε εταιρείες εξόρυξης χρυσού.

Πώς να το κάνετε να συμβεί

Μπορείτε να πάρετε έναν χρηματιστή ή μια επενδυτική εταιρεία. Μπορεί να πάρουν τα χρήματά σας και να τα επενδύσουν σε εταιρείες χρυσού της επιλογής σας. Ένας διαφορετικός τρόπος για να το πετύχετε θα ήταν να εγγραφείτε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών μετοχών και να ξοδέψετε χρήματα σε επιχειρήσεις χρυσού που είναι εισηγμένες στην πλατφόρμα. Αγοράζετε ένα συγκεκριμένο ποσό μετοχών και στη συνέχεια τις πουλάτε όταν έχετε κέρδος.

Οι Επαγγελματίες

Πρώτον, η αγορά μετοχών σε εταιρείες εξόρυξης χρυσού είναι απλή και επομένως η πώλησή τους. Το μόνο που κάνετε είναι να αγοράσετε το ποσό των μετοχών που θα θέλατε και να τις πουλήσετε όταν είστε έτοιμοι. Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε σε πολλές εταιρείες και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βγάζετε κέρδη συχνά.

Δεύτερον, οι διακυμάνσεις των τιμών λιανικής μπορεί να είναι τεράστιες, αλλά συνήθως χρειάζονται λίγο χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Όταν είστε υπομονετικοί, τότε μπορείτε σίγουρα να πουλήσετε όταν συμβούν αυτές οι ταλαντεύσεις. Θυμηθείτε, σε περίπτωση που μια εταιρεία τα πάει καλά και κάνει τα πράγματα σωστά, τότε η μετοχή της θα μπορούσε να ανέβει φυσικά, εάν η τιμή του χρυσού είναι επίσης υψηλή, τότε μπορεί να καταλήξετε να τα κάνετε επαρκώς.

Τρίτον, η αγορά μετοχών είναι φιλική για αρχάριους. Δεν χρειάζεται πολλή γνώση για να εξαντληθεί, ωστόσο συνήθως χρειάζεται κάποια έρευνα σε εταιρείες εξόρυξης χρυσού. Απλώς κάντε μεγάλη έρευνα σε πολλές εταιρείες και ανακαλύψτε τι είδους οικονομική φήμη έχουν ήδη πριν επενδύσετε σε αυτές.

Τα μειονεκτήματα

Ο κίνδυνος είναι σχεδόν υψηλός, επειδή οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, που μπορεί να προκαλέσει πτώση των αποθεμάτων τους, είτε η τιμή του χρυσού είναι υψηλή είτε όχι. Επίσης, να θυμάστε ότι οι χρυσωρύχοι θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο και πράγματα που κάνουν γενικά μπορούν επίσης να επηρεάσουν το κόστος των μετοχών της εταιρείας. Η επένδυση σε εταιρείες εξόρυξης χρυσού είναι εξίσου επικίνδυνη με την αγορά σχεδόν κάθε άλλου τύπου μετοχών.

Συμβουλές

Υπάρχει μόνο μια πραγματικά συγκεκριμένη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε. Πρέπει να ερευνήσετε διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών μετοχών και να βεβαιωθείτε ότι αυτές που χρησιμοποιείτε έχουν διαθέσιμες μετοχές εταιρειών εξόρυξης χρυσού. Ακόμα καλύτερα, ερευνήστε εταιρείες εξόρυξης χρυσού και δημιουργήστε ένα σύνολο από αυτές πριν αναζητήσετε πλατφόρμες συναλλαγών μετοχών. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να μάθετε εάν αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν μετοχές σε αυτές τις εταιρείες.

Έτσι ξοδεύουμε χρήματα σε χρυσό. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να βρείτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μεμονωμένη μορφή επενδυτικής μεθόδου, επομένως ίσως θελήσετε να εξετάσετε όλες τις διάφορες μεθόδους επένδυσης. Τότε σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε ποια τεχνική θα δοκιμάσετε.

Σχολιάστε