Πώς να επενδύσετε ενημερωμένοι

Για να μάθουν να επενδύουν ενημερωμένοι και να μάθουν πώς να επενδύουν με σιγουριά, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να χωρίσουν το θέμα σε δύο μέρη: βασικά στοιχεία επένδυσης και επένδυση. Αντιμετωπίζοντας θέματα ή άρθρα με την ακόλουθη σειρά, μπορείτε να μάθετε πώς να επενδύετε χρήματα ως ενημερωμένος επενδυτής χωρίς να χάνετε πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Αρχικά, μάθετε τις βασικές οικονομικές έννοιες, τους όρους και τα βασικά στοιχεία της επένδυσης. Κάθε επένδυση στον κόσμο μπορεί να αξιολογηθεί με βάση μόνο μερικά απλά χαρακτηριστικά. Μην επενδύετε χρήματα σε τίποτα μέχρι να μάθετε εάν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ΣΑΣ για πράγματα όπως η ασφάλεια, η ρευστότητα, η ανάπτυξη και το εισόδημα. Μόνο εάν επενδύσετε ενημερωμένοι, μπορείτε να αποφύγετε τα δαπανηρά λάθη που προκαλούνται από την επιλογή μιας επένδυσης που δεν είναι κατάλληλη για εσάς.

Στη συνέχεια, ως βασικός επενδυτικός οδηγός, εστιάστε στις μετοχές και τα ομόλογα γιατί εκεί είναι πιο πιθανό να επενδύσετε χρήματα στο μέλλον. Μόλις καταλάβετε αυτούς τους τίτλους, ήρθε η ώρα να εξοικειωθείτε με τις επενδυτικές αγορές και τον τρόπο επένδυσης σε αυτές. Εάν δεν καταλαβαίνετε το χρηματιστήριο, για παράδειγμα, οι γνώσεις σας για τις μετοχές (μετοχές) έχουν μικρή αξία στον πραγματικό κόσμο των επενδύσεων.

Το να μάθετε τα πάντα για τα αμοιβαία κεφάλαια θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας και δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο τώρα που γνωρίζετε μετοχές και ομόλογα. Εξάλλου, αυτοί οι τίτλοι είναι όπου τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια επενδύουν χρήματα για τους επενδυτές τους. Και τα αμοιβαία κεφάλαια είναι όπου οι περισσότεροι επενδυτές επενδύουν χρήματα σε μετοχές και ομόλογα σε σχέδια 401.000, IRA και άλλους λογαριασμούς. Υπάρχουν χιλιάδες κεφάλαια για να διαλέξετε, αλλά το 99% από αυτά εμπίπτουν σε 1 από τις 4 γενικές κατηγορίες.

Θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με άλλες επενδύσεις, όπως τίτλους χρηματαγοράς και προσόδους, προτού μεταβείτε από τη φάση ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ της εκπαίδευσής σας στο τμήμα ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. Με άλλα λόγια, για να μάθετε να επενδύετε ενημερωμένοι, θα χρειαστείτε μια σαφή κατανόηση όλων των σημαντικών επενδυτικών επιλογών σας και πώς συγκρίνονται ως προς τα βασικά επενδυτικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, καθώς το σύμπαν των επενδύσεων μπορεί να συμπυκνωθεί σε μόνο 4 διαφορετικές κατηγορίες ή κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων: ταμειακά ισοδύναμα (ασφαλείς, ρευστοποιημένες επενδύσεις), ομόλογα, μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις.

Η επένδυση είναι η τέχνη του να συνθέτεις μια επενδυτική στρατηγική και να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου σε επίπεδο κινδύνου που είναι εντός του επιπέδου άνεσης σου. Μόλις κατανοήσετε το τέλος της επένδυσης των πραγμάτων, χρειάζεστε ένα σχέδιο παιχνιδιού με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης επενδυτικής στρατηγικής. Η κατανομή περιουσιακών στοιχείων είναι το πιο σημαντικό μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής. και η κατανομή περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου σας με την πάροδο του χρόνου θα είναι το κύριο πράγμα που καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία σας ως επενδυτής. Επικεντρωθείτε στην εκμάθηση κατανομής περιουσιακών στοιχείων: πώς να επενδύσετε χρήματα (σε ποια αναλογία) στις 4 κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που αναφέρονται παραπάνω.

Τώρα θα θελήσετε επίσης να μάθετε να εφαρμόζετε διάφορες επενδυτικές στρατηγικές ή εργαλεία για να συμβάλετε στην αντιστάθμιση του κινδύνου ενώ κερδίζετε αποδόσεις επένδυσης υψηλότερες από τις μέσες. Τα δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσετε όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία μάθησης είναι τα ακόλουθα. Το να μάθετε πώς να επενδύετε είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε, εάν κάνετε το θέμα ένα βήμα τη φορά με μια λογική σειρά. Δεύτερον, το να μάθεις να επενδύεις ​​ενημερωμένος είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία δύο βημάτων: να μάθεις τα βασικά της επένδυσης και μετά να μάθεις να επενδύεις.

Μην αποθαρρύνεστε αν δεν καταλαβαίνετε κάτι σε ένα επενδυτικό άρθρο που διαβάζετε. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και αναζητήστε ένα άλλο άρθρο που καλύπτει το θέμα ή την περιοχή που σας μπέρδεψε. Για παράδειγμα, αν σας μπερδεύει ένα άρθρο σχετικά με τα ομολογιακά κεφάλαια, αυτό είναι πιθανώς επειδή δεν καταλαβαίνετε τα ομόλογα γενικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κερδίζουν πολλά από ένα μυθιστόρημα περιπέτειας, αν αρχίσουν να διαβάζουν στη σελίδα 47.

Αφαιρέστε το φόβο και το άγχος από την επένδυση. Μάθετε να επενδύετε ενημερωμένοι.

Σχολιάστε