Πώς να δημιουργήσετε ένα Killer Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο

Όπως ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα, ένα χαρτοφυλάκιο δολοφονικών επενδύσεων απαιτεί πολλή προετοιμασία και προγραμματισμό. Η επιλογή των σωστών αποθεμάτων τώρα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα αργότερα. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα αφήσετε το κεφάλαιό σας να αυξηθεί στις μέγιστες δυνατότητές του.

Ξεκινήστε κάνοντας τρεις απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας. Πρώτον, πιστεύετε ότι η μακροπρόθεσμη επένδυση είναι καλύτερη από τη βραχυπρόθεσμη επένδυση; Δεύτερον, πιστεύετε ότι οι τίτλοι μάρκετινγκ έχουν μειωμένο αντίκτυπο; Τρίτον, πιστεύετε ότι οι μετοχές μπορούν να ξεπεράσουν τα ομόλογα μακροπρόθεσμα; Εάν απαντήσατε ναι και στα τρία, τότε είστε έτοιμοι να εργαστείτε για το χαρτοφυλάκιό σας.

Ακολουθούν πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν δημιουργείτε το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματά σας.

(1) Υπολογίστε τι θέλετε να επιτύχετε.

Ο καθορισμός στόχων είναι ένας καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους μετοχές και περιουσιακά στοιχεία θα λειτουργήσουν καλύτερα στο χαρτοφυλάκιό σας. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα αυγό φωλιάς μετά τη συνταξιοδότηση, τότε είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε μετοχές χαμηλού κινδύνου και ακίνητα. Αυτά είναι λιγότερο ασταθή και τα κέρδη είναι σταθερά. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να κερδίσετε ένα σημαντικό ποσό γρήγορα, κοιτάξτε σε πιο ριψοκίνδυνες μετοχές που μπορεί να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

(2) Αποφασίστε για τον παράγοντα χρόνο.

Ο χρόνος είναι πάντα ουσιαστικός. Εάν κοιτάζετε μακροπρόθεσμα, μπορείτε να αποκτήσετε μερικά ακόμη ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία. Ο χρόνος μπορεί να εξομαλύνει τους κινδύνους γιατί δεν χρειάζεστε αμέσως επιστροφή του κεφαλαίου. Ωστόσο, εάν εξοικονομείτε χρήματα για κάτι πολύ πιο άμεσο, ίσως χρειαστεί να αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Δεν θέλετε να στοιχηματίσετε τα χρήματα που έχετε και να τα χάσετε όλα σε ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα.

(3) Προσδιορίστε τη ζώνη άνεσης κινδύνου.

Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο ανοχής κινδύνου. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χειριστούν επενδύσεις υψηλού κινδύνου χωρίς να χτυπούν το μάτι, αλλά άλλοι περνούν νύχτες άγρυπνοι και ανήσυχοι. Πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με αυτό. Το να προσποιείσαι ότι είσαι καλά με επενδύσεις υψηλού κινδύνου μπορεί να αποτύχει. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι το παθητικό εισόδημα, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο που μεγαλώνει χωρίς να αυξάνει το άγχος σας.

(4) Διαφοροποιήστε τους τύπους περιουσιακών στοιχείων σας.

Μην βασίζεστε μόνο σε μετοχές και ομόλογα. Η διαφοροποίηση των περιουσιακών σας στοιχείων εξουδετερώνει τις επιπτώσεις της αστάθειας που προκαλούν άγχος. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, άμεση ιδιοκτησία ακινήτων, ιδιωτικά κεφάλαια και εμπορεύματα.

(5) Λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας σε ρευστότητα.

Εάν δεν θα χρειαστείτε το κεφάλαιο σύντομα, μη διστάσετε να επενδύσετε σε υλικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα. Διαφορετικά, θα πρέπει να εξετάσετε περισσότερα ρευστά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές. Αυτό γίνεται για να μπορείτε να αποσύρετε την επένδυσή σας γρήγορα εάν είναι απαραίτητο. Η έλλειψη ρευστότητας σημαίνει ότι πρέπει να δεσμευτείτε. Φροντίστε να το σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε για τα περιουσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας.

(6) Λάβετε υπόψη τις τάσεις, αλλά έχετε πεποίθηση.

Πολλές τάσεις εμφανίζονται συνεχώς. Αν και πρέπει να παρακολουθείτε αυτές τις τάσεις, ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε το χαρτοφυλάκιό σας από καιρό σε καιρό, είναι σημαντικό να μην πηδήξετε αμέσως σε κανένα συγκρότημα. Αξιολογήστε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ή μετοχή είναι πιο καυτά αυτή τη στιγμή, αλλά μην επενδύσετε σε αυτό αν δεν έχετε κάνει αξιόπιστη και σωστή έρευνα. Η συντήρηση του χαρτοφυλακίου θα πρέπει να είναι αρκετά ελάχιστη μετά την αρχική ρύθμιση, αλλά θα πρέπει να “εξισορροπείτε ξανά” τις κατανομές σας κάθε τόσο.

(7) Ζητήστε συμβουλές από ειδικούς.

Ένας οικονομικός ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Ζητήστε οικονομικές συμβουλές για την αξιολόγηση των πολλών διαφορετικών επενδυτικών μέσων για να διαλέξετε. Απλώς θυμηθείτε να είστε πάντα πρώτοι με τις προσωπικές σας απόψεις και ανησυχίες. Ένας καλός σύμβουλος θα πρέπει να μπορεί να λάβει υπόψη του τις ανησυχίες σας και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό χαρτοφυλάκιο.

Σχολιάστε