Πώς να αγοράσετε μοντέρνα κοσμήματα από χρυσό, διαμάντι και ασήμι

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα κοσμήματα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Είτε είναι χρυσός, διαμάντι ή πλατίνα, η ελκυστικότητα των σετ κοσμημάτων είναι αθάνατη και μπορεί να μεταδοθεί για γενιές και να επιβιώσει από όλους μας. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές τη στιγμή της αγοράς στολιδιών, τόσα πολλά υλικά, μέταλλα, στυλ και πολύτιμους λίθους για να διαλέξετε. Προσφέραμε μια οδηγία αγοράς κοσμημάτων από χρυσό, διαμάντι και ασήμι.

Συμβουλές αγοράς χρυσών κοσμημάτων-

Τα στολίδια φτιαγμένα με χρυσό δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα γιατί είναι όχι μόνο όμορφα αλλά και πολύ άνετα στη χρήση. Αυτό το πολύτιμο μέταλλο έχει μεγάλη διάρκεια και διατηρεί την αξία του με την πάροδο του χρόνου, επομένως η αγορά χρυσών κοσμημάτων θεωρείται συχνά επένδυση. Τα κοσμήματα από συμπαγές χρυσό είναι μια αγορά που θα μπορείτε να απολαμβάνετε για μια ζωή, ακόμη και για γενιές, επομένως, προτού κάνετε μια αγορά, είναι συνετό να ενημερωθείτε για τα διαφορετικά πρότυπα του διαθέσιμου χρυσού.

Τα εκλεκτά χρυσά στολίδια διατίθενται σε χρυσό 9, 14, 18 ή 24 καρατίων. Ο χρυσός 24 καρατίων είναι καθαρός χρυσός. Ο χρυσός 18 καρατίων περιέχει 18 μέρη χρυσού και 6 μέρη ενός ή περισσότερων πρόσθετων μετάλλων, καθιστώντας το 75% χρυσό. Ο χρυσός 14 καρατίων περιέχει 14 μέρη χρυσού και 10 μέρη ενός ή περισσότερων πρόσθετων μετάλλων, καθιστώντας το 58,3% χρυσό. Ο χρυσός 12 καρατίων περιέχει 12 μέρη χρυσού και 12 μέρη ενός ή περισσότερων πρόσθετων μετάλλων, καθιστώντας τον 50% χρυσό. Όταν αγοράζετε χρυσά κοσμήματα θα πρέπει πάντα να ελέγχετε για την καθαρότητά τους.

Συμβουλές αγοράς κοσμημάτων με διαμάντια-

Τα κοσμήματα με διαμάντια είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές κοσμημάτων. Τα στολίδια με διαμάντια, που συνδέονται συνήθως με τον ρομαντισμό, εκτιμώνται για τη λαμπρότητα, το στυλ και το νόημά τους. Για τους περισσότερους, η αγορά ενός διαμαντιού είναι μια σημαντική επένδυση. Η άνεση έρχεται με τις ηλεκτρονικές αγορές κοσμημάτων, οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν κοσμήματα υψηλής ποιότητας με ένα απλό πάτημα στο smartphone τους ή με ένα κλικ του ποντικιού. Συχνά η περίσταση περιλαμβάνει όχι μόνο μια οικονομική δέσμευση, αλλά και μια συναισθηματική. Παρά τη δημοτικότητα και τη συνεχή παρουσία των κοσμημάτων με διαμάντια στην κοινωνία μας, η επιλογή του σωστού κομματιού δεν είναι τόσο απλή όσο θα μπορούσαν να υποθέσουν πολλοί.

Η αξία ενός διαμαντιού βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια – Χρώμα, Κοπή, Διαύγεια και Καράτι.

  • Τομή- Δεν αναφέρεται στο σχήμα ενός διαμαντιού (π.χ. στρογγυλό, οβάλ, αχλάδι κ.λπ.) αλλά στις αναλογίες, τη συμμετρία και το γυάλισμα ενός διαμαντιού. Το πιο σημαντικό είναι το Cut γιατί έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στη λάμψη ενός διαμαντιού.
  • Καράτιο- Το καράτ είναι ίσως ο επόμενος πιο σημαντικός παράγοντας, καθώς αποτελεί μέτρο του βάρους του, και ως εκ τούτου, είναι ο πιο άμεσος καθοριστικός παράγοντας της αξίας του.
  • Χρώμα- Το ιδανικό διαμάντι είναι εντελώς άχρωμο και είναι τα πιο ακριβά είδη. Αν και τα περισσότερα διαμάντια φαίνονται άχρωμα, στην πραγματικότητα έχουν ελαφρούς τόνους κίτρινου ή καφέ. Τα πανέμορφα διαμάντια μπορούν επίσης να έρθουν σε μπλε, μοβ, βιολετί, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, γκρι, λευκό και μαύρο χρώμα.
  • Σαφήνεια- Η διαύγεια ενός διαμαντιού μετράται χρησιμοποιώντας τους διαφοροποιητές παρακάτω. Με σαφήνεια, τα είδη των διαμαντιών μετρώνται ανάλογα με την ποσότητα και την ορατότητα των ελαττωμάτων.

Συμβουλές αγοράς ασημένιων κοσμημάτων-

Τα ασημένια κοσμήματα είναι πολύ δημοφιλή λόγω της οικονομικής τους τιμής, της ποικιλίας των σχεδίων και της αντοχής τους. Εάν είστε στην αγορά για ποιοτικά ασημένια κοσμήματα, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε που θα σας καθοδηγήσουν στην αγορά ενός απλά τέλειου και ανθεκτικού αντικειμένου.

Το ασήμι στερλίνα είναι το πρότυπο για όμορφα ασημένια στολίδια υψηλής ποιότητας. Είναι 92,5% ασήμι, 7,5% άλλο κράμα μετάλλων (συνήθως χαλκός). Ασήμι στερλίνα, το σήμα είναι η απόδειξη ότι το ασημένιο στολίδι που αγοράζετε είναι 92,5% καθαρό, αντί να περιέχει χαμηλότερο ποσοστό ασημιού.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε όμορφα στολίδια, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Γνωρίζοντας πώς να αγοράζετε χρυσά κοσμήματα σαν επαγγελματίας του κλάδου, θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά σας.

Σχολιάστε