Πώς η 7χρονη κόρη μου με έκανε επιτυχημένη στις επενδύσεις στο χρηματιστήριο;

Πολλά μέλη της επενδυτικής μου λέσχης ρωτούσαν συχνά για την προσωπική μου ιστορία επενδύσεων στο χρηματιστήριο. Τα μέλη μου ζήτησαν να μοιραστώ το μάθημά μου για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και τις επενδύσεις σε αυτά προς όφελος όλων.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την πιο αποφασιστική στιγμή της ζωής μου, που με κάνει επιτυχημένο επενδυτή στο χρηματιστήριο.

Έχω ένα μεγάλο όνειρο να βγάλω εκατομμύρια σε χρηματιστηριακές συναλλαγές για να εκπληρώσω το όνειρό μου για διαμέρισμα 4 υπνοδωματίων στην παραλία, την κόκκινη Ferrari, μεγάλη τηλεόραση plasma σε ένα γραφείο με θέα στην παραλία του σερφ 12 ορόφους κάτω κ.λπ.

Τη συγκεκριμένη Κυριακή το πρωί του Απρίλη του ’92, ενώ καθόμουν στον υπολογιστή μου και μελετούσα την αγορά, η κόρη μου με ρώτησε πότε θα γίνουμε πλούσιοι για να απολαύσουμε οικογενειακές διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

Κοίταξα τα μάτια της και βρήκα μια απλή ερώτηση “Μπαμπά, γιατί δεν είμαστε πλούσιοι;”

Κοίταξα πίσω στο παρελθόν μου και συνειδητοποίησα ότι προσπάθησα να δημιουργήσω πλούτο τα τελευταία 10 χρόνια αλλά χωρίς πραγματική επιτυχία. Η σιωπηλή απάντησή μου στην κόρη μου είναι ότι δεν έχω ακόμη αποκτήσει οικονομική ελευθερία. Εξακολουθώ να προσπαθώ να βγω από την κούρσα αρουραίων, παρόλο που κατά κάποιο τρόπο επιβίωσα από το δυστύχημα του Οκτωβρίου του 1987 τη μαύρη Δευτέρα.

Έκανα ενδοσκόπηση και συνειδητοποίησα ότι αγόρασα κάποιες μετοχές που κατέβαιναν και μετά δεν τις πούλησα αρκετά σύντομα. Είχα κέρδος, αλλά γιατί δεν έβγαλα πραγματικά τα μεγάλα χρήματα από το χρηματιστήριο.

Άρχισα να κάνω όλες τις συναλλαγές για να μάθω τι πήγε στραβά.

Ρώτησα τον εαυτό μου γιατί αγόρασα πρώτα αυτές τις μετοχές. Άρχισα να αναλύω τι με ώθησε να πουλήσω τις μετοχές.

Έπειτα από κάποιο τσακισμένο αριθμό, ανακάλυψα ότι δεν υπήρχε λόγος να αγοράσω αυτές τις μετοχές εξαρχής. Δεν είχα κανένα λόγο να τους κρατήσω όταν συνέχιζαν να κατεβαίνουν.

Έμαθα το πρώτο μου μάθημα από την επένδυσή μου να θέτω το ερώτημα γιατί για κάθε απόφαση.

Μετά από κάποια μέρα, έφτασα στο “Αχα!” στιγμή και άλλαξα τη στρατηγική μου για τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο.

Ξεκίνησα γράφοντας το όραμά μου – πώς ήθελα να μοιάζει η ζωή μου όταν έγινα επιτυχημένος έμπορος και επενδυτής. Μόλις οραματίσα την τελική κατάσταση, άρχισα να κάνω μικρά βήματα για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να κερδίσω εκατομμύρια από επενδύσεις μετοχών και συναλλαγές δικαιωμάτων προαίρεσης.

Σχολιάστε