Πώς εκτιμώνται τα πολύτιμα μέταλλα στις παραδόσεις μας

Ο ινδικός πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους ζωντανούς πολιτισμούς και η αγάπη μας για πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός, το ασήμι και ο χαλκός είναι γνωστή. Ενώ μεγάλο μέρος αυτής της αγάπης προέρχεται από την πτυχή των επενδύσεων και των κοσμημάτων, υπάρχουν άλλοι επιστημονικοί και μυθολογικοί λόγοι που κάνουν αυτά τα μέταλλα τόσο σεβαστά στην ινδική κουλτούρα. Στο Krishna Pearls, κατανοούμε πολύ στενά τα πολύτιμα μέταλλα και τη σύνδεσή τους με τον ινδικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Ο χρυσός είναι κίτρινος, το χρώμα του ήλιου και όλα τα θετικά. Όχι μόνο το μέταλλο είναι σεβαστό στην κοσμηματοποιή του μορφή, αλλά είναι επίσης υφαντό σε κλωστή για ρούχα, ειδικά σε νυφικό προίκα για τις ενέργειες που παρέχει μαζί με τη λαμπερή εμφάνιση που προσδίδει κάτω από τα φώτα. Αυτό το μαλακό, εύπλαστο μέταλλο βρίσκεται κυρίως σε μορφές χρυσών νομισμάτων και κοσμημάτων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε εορταστικής γιορτής στη βόρεια και νότια Ινδία. Τα χρυσά νομίσματα τοποθετούνται μπροστά στους Θεούς ως προσφορά κατά τη διάρκεια των poojas και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες στολίζουν τα καλύτερα χρυσά τους κοσμήματα σε ευοίωνες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Λόγω της αξίας του χρυσού, η κατοχή χρυσών κοσμημάτων και χρυσών νομισμάτων ήταν πάντα μια σημαντική μορφή επένδυσης, ειδικά στην Ινδία. Τα παλιά χρόνια, όσο πιο πλούσιο σπίτι προερχόταν μια γυναίκα, τόσο περισσότερα χρυσά κοσμήματα φορούσε. Αυτό το έθιμο είναι ακόμα δημοφιλές σε όλη την Ινδία, με πολλές παντρεμένες γυναίκες να φορούν χρυσά βραχιόλια, σκουλαρίκια και περιδέραια ως ένδειξη ευημερίας. Ακόμη και οι άνδρες φορούν χρυσά δαχτυλίδια με ενσωματωμένο πολύτιμο λίθο ως ένδειξη ευημερίας και για καλή τύχη για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Τα χρυσά κοσμήματα όχι μόνο παρέχουν οικονομική σταθερότητα και επένδυση στον ιδιοκτήτη, αλλά προάγουν και την καλή υγεία. Είναι ένα καθαρό μέταλλο και φέρνει ζεστές, καταπραϋντικές δονήσεις στο σώμα. Αυξάνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και διατηρεί την καλή λειτουργία της καρδιάς. Δεν είναι περίεργο που οι Ινδοί φορούν χρυσό, για να προστατεύονται από τα μειονεκτήματα της τροπικής φύσης της χώρας μας.

Το ασήμι, από την άλλη πλευρά, είναι δημοφιλές με πολλούς ιερούς και ευοίωνους τρόπους. Το λαμπερό μέταλλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ειδώλων διαφόρων θεϊκών μορφών, και ορισμένα αντικείμενα του ναού, όπως το pooja thaali, τα κουτάλια και τα ντιγιά κατασκευάζονται από ασήμι. Το ασήμι συμβολίζει την τύχη, την τύχη και την καλή υγεία, και επομένως είναι πιο δημοφιλές στο νοικοκυριό και στους σκοπούς των δώρων.

Το ασήμι χαρίζεται πάντα στην αρχή κάτι καινούργιο, όπως πριν από έναν γάμο μεταξύ των οικογενειών της νύφης και του γαμπρού ή όταν γεννιέται ένα νέο μωρό. Ασημένια κουτάλια, βραχιόλια ή βραχιόλια παρουσιάζονται στο μωρό για καλή τύχη και τύχη στη ζωή. Τα ασημένια thaalis λέγεται επίσης ότι είναι εξαιρετικά υγιεινά για να τρώμε φαγητό χωρίς, αν και αυτό δεν ακολουθείται πραγματικά στις μέρες μας λόγω της συντήρησης που απαιτεί το ασήμι. Τα παλιά χρόνια, οι βασιλικοί λαοί έτρωγαν και έπιναν μόνο από ασημικά, καθώς προάγονταν την καλή υγεία και κρατούσαν μακριά τις τοξίνες. Ακόμη και σήμερα, ορισμένοι Ινδοί προτιμούν να πίνουν νερό από ασημένια ποτήρια για τα οφέλη για την υγεία.

Τα ασημένια κοσμήματα φοριούνται από άνδρες και γυναίκες για αστρολογικούς σκοπούς, συνήθως για να αυξήσουν την τύχη και την καλή υγεία σε ένα άτομο. Τα ασημένια δαχτυλίδια φοριούνται από παντρεμένες γυναίκες για να αυξήσουν τη γονιμότητά τους και να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα ισχυρό, καθώς ήταν οι συναισθηματικοί φροντιστές μιας οικογένειας και θα έπρεπε να παρέχουν σε όλους αγάπη και φροντίδα.

Η Ινδία έχει στενή σύνδεση τόσο με το χρυσό όσο και με το ασήμι εδώ και αιώνες, και όχι χωρίς καλό λόγο. Όλοι έχουμε κοσμήματα κειμηλίων και οικιακά σκεύη φτιαγμένα τόσο από χρυσό όσο και από ασήμι, τα οποία είναι εξαιρετικά πολύτιμα για εμάς.

Σχολιάστε