Πότε και πότε θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2023;

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Οι αγορές θα είναι ενεργές με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, τα οποία θα παρέχουν πληροφορίες για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές εξετάζουν τις προσδοκίες των αναλυτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο. Πότε και πότε λοιπόν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ;
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ;

Ενώ είναι ακόμη αμφίβολο εάν τα βήματα που έγιναν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά, η αστάθεια των τιμών των περιουσιακών στοιχείων παραμένει έντονη.

Οι αναλυτές είπαν ότι τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ την Τρίτη θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την επόμενη περίοδο, και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε σε δήλωση την περασμένη εβδομάδα. , «Θα αυξήσουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εάν χρειαστεί». «Δεν θα διστάσουμε να την αυστηροποιήσουμε». Μου υπενθύμισε ότι είπε.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 3,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, και είπαν ότι η αστάθεια στις αγορές θα μπορούσε να αυξηθεί εάν τα δεδομένα παραλείψουν τις προβλέψεις.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε 3,4 μονάδες στις 60,4 τον Νοέμβριο, κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς και στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό σημείωσαν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022 στο 4,4% την ίδια περίοδο και ο μακροπρόθεσμος πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 στο 3,2%.

Ενώ η πίεση πώλησης στις αγορές ομολόγων της χώρας φάνηκε να συνεχίζεται, το ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε στο 4,66% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης του δολαρίου τερμάτισε το σερί τεσσάρων συνεχόμενων ημερών διαπραγμάτευσης την Παρασκευή και ξεκίνησε την εβδομάδα στις 105,8 μονάδες.

Ενώ η τιμή της ουγγιάς χρυσού δοκιμάστηκε στα 1.929,6 δολάρια την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, το χαμηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μήνα, ένα βαρέλι πετρελαίου Brent συνέχισε την πτωτική του τάση για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες τη νέα εβδομάδα. Η τιμή της ουγγιάς χρυσού είναι επί του παρόντος στάσιμη στα 1.938 δολάρια, ενώ το βαρέλι αργού πετρελαίου Brent τιμολογείται στα 80,5 δολάρια, δηλαδή 1,2 τοις εκατό χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο.

Οι αναλυτές υπενθύμισαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν ξανά σε περίπου ένα χρόνο και τόνισαν ότι τα σήματα από τη συνάντηση θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατεύθυνση των αγορών.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι συμφώνησαν να «εντατικοποιήσουν την επικοινωνία» με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Οικονομικών Σχέσεων Hı Lifın, λέγοντας ότι έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν σε παγκόσμιες προκλήσεις, από ζητήματα χρέους έως οικονομικές σχέσεις. ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Από την άλλη, ενώ οι ισολογισμοί που θα ανακοινωθούν στη χώρα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα των μετοχών και των τομέων στις αγορές, οι ισολογισμοί των Walmart, Target και Cisco παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές.

Την Παρασκευή, ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,05%, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 1,15% και ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 1,56% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Με αρνητική τάση ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δεικτών στις ΗΠΑ.

Ευρώπη

Ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είδαν μια τάση πώλησης την Παρασκευή, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται στην περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Η διατήρηση του επιτοκίου καταθέσεων στο 4% θα ήταν αρκετή για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, αλλά οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν ξανά το κόστος δανεισμού εάν χρειαστεί, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Financial Times την Παρασκευή.

Ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναφέρονται στην περιοχή εξακολουθούν να δίνουν μικτά μηνύματα, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην περιοχή παραμένουν υψηλές.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να αυξήσουν τη μεταβλητότητα στις αγορές και είπαν ότι οι μέχρι στιγμής τιμές της αγοράς χρήματος υποδηλώνουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το νομισματικό επιτόκιο σταθερό στις προσεχείς συνεδριάσεις.

Την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης την περασμένη εβδομάδα, ο γερμανικός δείκτης DAX 40 υποχώρησε 0,77%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση 0,96%, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,28% και ο ιταλικός δείκτης MIB 30. κατά 0,49 τοις εκατό. Με αρνητική τάση ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δεικτών στην Ευρώπη.

Ασία

Επιφυλακτική τάση παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια ενόψει της συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η περίοδος ισολογισμού του τρίτου τριμήνου συνεχίστηκε στην περιοχή και ότι η αστάθεια σε μετοχές και κλάδους θα μπορούσε να αυξηθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan Motor ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 296,2 δισεκατομμύρια γιεν (1,95 δισεκατομμύρια δολάρια).

Από την άλλη, στην Κίνα, οι κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν ούτε φέτος τα συνολικά στοιχεία των πωλήσεων του φεστιβάλ διαδικτυακών αγορών «11». Νοέμβριος Singles’ Day».

Οι αναλυτές είπαν ότι οι πωλήσεις του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, που διευθύνει το φεστιβάλ, και του ανταγωνιστή Jing Dong ( JD.com ) θα πρέπει να αυξηθούν λόγω των online εκπτωτικών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου για το ετήσιο φεστιβάλ. .

Κοντά στο κλείσιμο, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έχασε 0,1%, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,1%, ο κινεζικός Shanghai Composite έχασε 0,2% και ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,1%.

εγχώριες αγορές

Εσωτερικά, ο δείκτης BIST 100 της Borsa Istanbul, ο οποίος ακολούθησε μια τάση προσανατολισμένη στις πωλήσεις την Παρασκευή, έκλεισε την ημέρα στις 7.771,34 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,89%, καθώς το ισοζύγιο πληρωμών έγινε στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση αναμένουν πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών 1,529 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο.

Το δολάριο/TL διαπραγματεύεται στα 28,5570 στη διατραπεζική αγορά που είναι ανοιχτή σήμερα μετά το κλείσιμο της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης της περασμένης εβδομάδας στα 28,5598, σημειώνοντας αύξηση 0,3%.

Από την άλλη, η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας (CBRT) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διοργανώσει επενδυτικές ημερίδες, σημειώνοντας ότι η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 11 Ιανουαρίου 2024.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως ο πληθωρισμός, η νομισματική πολιτική, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τραπεζικές εργασίες και θα απαντηθούν τεχνικά ερωτήματα». συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις.

Οι αναλυτές είπαν ότι η ατζέντα δεδομένων στο εξωτερικό είναι ήρεμη σήμερα, ενώ τα δεδομένα του ισοζυγίου πληρωμών θα παρακολουθούνται στο εσωτερικό, σημειώνοντας ότι τεχνικά τα επίπεδα 7.850 και 7.950 στο BIST 100 είναι αντίσταση, ενώ οι 7.750 και 7.650 μονάδες είναι υποστήριξη.

Η ροή των ειδήσεων σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση εξακολουθεί να αποτελεί το επίκεντρο των επενδυτών.

Σχετικά με Ενας γιος Για Μονάδα Σύνδεσμος
Ρυθμός πληθωρισμού 3,70 3.20 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Μηνιαίος ρυθμός πληθωρισμού 0,60 0,20 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Δείκτης τιμών καταναλωτή ΔΤΚ 307.03 305,69 κυρία Αύγουστος 2023
Ποσοστό πυρήνα πληθωρισμού 4.30 4,70 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Βασικές τιμές καταναλωτή 309,66 308,80 κυρία Αύγουστος 2023
Αλλαγή στις τιμές παραγωγού 2.20 2.00 τοις εκατό Σεπτέμβριος 2023
Τιμές εξαγωγής 149,60 147,70 κυρία Αύγουστος 2023
Τιμές εισαγωγής 140.30 139,60 κυρία Αύγουστος 2023
Πληθωρισμός τροφίμων 4.30 4,90 τοις εκατό Αύγουστος 2023
ΔΤΚ εποχικά προσαρμοσμένο 306,27 304,35 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Πληθωρισμός ενέργειας -3,62 -12,47 Ποσοστό Αύγουστος 2023
Υπηρεσίες Πληθωρισμός 5,40 5,70 Ποσοστό Αύγουστος 2023
Πληθωρισμός ενοικίων 7.27 7,69 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Πληθωριστικές προσδοκίες 3,70 3,60 τοις εκατό Σεπτέμβριος 2023
Δείκτης τιμών PCE 120,95 120,48 κυρία Αύγουστος 2023
CPI Trimmed-Average 4.47 4.79 τοις εκατό Αύγουστος 2023
Μέσος ΔΤΚ 5.72 6.09 τοις εκατό Αύγουστος 2023

ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΗΠΑ

Το δολάριο κυμάνθηκε κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση των επόμενων κινήσεων πολιτικής της Fed, μια μέρα μετά τη δημοσίευση πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τηρούν προσεκτική στάση.

Η συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία μετρά το νόμισμα των ΗΠΑ έναντι έξι αντιπάλων, ήταν σχεδόν σταθερή την ημέρα στις 105,63, αλλά όχι πολύ μακριά από το 105,53, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Το ευρώ και το γιεν παρέμειναν σταθερά έναντι του δολαρίου στα 1,0619 $ ανά ευρώ και στα 149,06 $ ανά δολάριο ανά γεν. Οι μεγάλες κινήσεις περιορίστηκαν από τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο περασμένος μήνας υποτίθεται ότι έδειχνε ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν στις 12:30 GMT.

Μια αιφνιδιαστική πτωτική τάση του πληθωρισμού πιθανότατα θα ενίσχυε το στοίχημα της Fed ότι έχει τερματίσει τον κύκλο σύσφιξης, γεγονός που θα ωθήσει τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο χαμηλότερα, σύμφωνα με την Carol Kong, αναλυτή νομισμάτων στην Commonwealth Bank of Australia.

«Από την άλλη πλευρά, μια ανοδική έκπληξη πιθανότατα θα ενθάρρυνε τις αγορές να υπερεκτιμήσουν τις υψηλότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν (καθορισμός επιτοκίων) την προγραμματισμένη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς».

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης τιμολογούν με πιθανότητα 26% για αύξηση 25 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο 9% πιθανότητα αύξησης 25 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Νοέμβριο.

Η πρόσφατη αδυναμία του δολαρίου οφείλεται στην πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι τιμές των ομολόγων έχουν αυξηθεί, λόγω της πιο επιζήμιας στάσης της Fed για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις τιμές τους.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε ελαφρά στο 4,575%. Έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 στις 4.887 την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτή την εβδομάδα υποχώρησε περίπου 20 μονάδες βάσης.

Μια άλλη εξέλιξη που τράβηξε την προσοχή των επενδυτών σε ξένο συνάλλαγμα την Πέμπτη ήταν τα αδύναμα μεγέθη ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομία ανέκαμψε μερικώς τον Αύγουστο μετά από μια απότομη ύφεση τον Ιούλιο.

Η στερλίνα αρχικά δεν ανταποκρίθηκε, αλλά τελευταία διαπραγματεύθηκε με πτώση 0,16% στα 1,2295 $.

Η στερλίνα ήταν το νόμισμα της G10 με τις καλύτερες επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία και τον σταθερό πληθωρισμό που αύξησε τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από τους περισσότερους ομολόγους της.

Στη συνέχεια, όταν αυτοί οι παράγοντες αντιστράφηκαν, είχε τον χειρότερο μήνα του έτους τον Σεπτέμβριο και παρέμεινε σταθερός αυτόν τον μήνα.

Ο αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος της Monex Europe, Nick Rees, δήλωσε: «Χωρίς ανάκαμψη της ανάπτυξης, ο πληθωρισμός είναι πιθανό να συνεχίσει να μειώνεται προς τον στόχο της BoE και οποιεσδήποτε αυξήσεις επιτοκίων φέτος φαίνονται επικίνδυνες δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής αδυναμίας». αυτός είπε.

«Οι αγορές συναλλάγματος φαίνεται να έχουν παρόμοια προοπτική».

Η δημοσίευση του ΔΤΚ της Πέμπτης ακολουθεί τη μικτή έκθεση της Τετάρτης για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ και τα λεπτά από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

Τα πρακτικά ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι της Fed έδειξαν ότι οι αβεβαιότητες στην οικονομία, τις τιμές του πετρελαίου και τις χρηματοπιστωτικές αγορές ενθάρρυναν «την προσεκτική πρόοδο στον προσδιορισμό της έκτασης της πρόσθετης σύσφιξης της πολιτικής που μπορεί να είναι κατάλληλη».

Το ελβετικό φράγκο είναι έτοιμο για έβδομη συνεχόμενη ημέρα κερδών με μέτρια άνοδο στα 0,90155, το μεγαλύτερο σερί νικών του από τον Ιούλιο του 2020.Source link

Σχολιάστε