Προστατέψτε την επένδυσή σας στο γάμο

Το μέσο κόστος ενός γάμου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 26.500 $ – και αυτό είναι απλώς ένας μέσος όρος! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται να ασφαλίσουν το συμβάν, παρόλο που το κόστος για τον μετριασμό του οικονομικού κόστους όλων των πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά είναι ελάχιστο. Οι τυπικοί προϋπολογισμοί γάμου περιλαμβάνουν αυτά τα στοιχεία:

• Χώρος, Catering & Ενοικιάσεις. Αυτό συνήθως καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι χώροι συνήθως κρατούνται ένα χρόνο νωρίτερα και συνήθως απαιτούν μια σημαντική προκαταβολή για να κρατήσουν μια ημερομηνία, Λίγοι σκέφτονται τη «χαμένη κατάθεση» που θα μπορούσε να συμβεί εάν, για παράδειγμα, η νύφη ή ο γαμπρός ή η στενή οικογένειά τους αρρωστήσουν απροσδόκητα τη μεγάλη μέρα.

• Ο χώρος θα απαιτήσει επίσης «πιστοποιητικό ασφάλισης». Η πολιτική ιδιοκτητών σπιτιού σας δεν θα το κάνει πια αυτό για εσάς! Βεβαιωθείτε ότι η κάλυψη της εκδήλωσής σας μπορεί να το εκδώσει για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της “υποχρέωσής σας για ποτά”. Αυτό καλύπτει την ευθύνη σας για τους επισκέπτες που μπορεί να μεθύσουν στη ρεσεψιόν σας και να προσπαθήσουν να οδηγήσουν στο σπίτι. Ορισμένες πολιτικές περιλαμβάνουν επίσης το δείπνο πρόβας.

• Νυφικό. Τα φορέματα μπορεί να χρειαστούν πολλούς μήνες για να αποκτηθούν. Αφού καταβάλετε μια σημαντική κατάθεση για να φτιάξετε αυτό το φόρεμα των 3.000 $, θα μπορούσατε να υποστείτε χρηματική ζημία εάν το κατάστημα νυφικών χρεοκοπήσει ξαφνικά ενώ περιμένετε να φτιαχτεί ή να τροποποιηθεί.

• Φωτογραφίες και Βίντεο. Η τεκμηρίωση των γεγονότων της ημέρας είναι σημαντική για πολλά χρόνια. Τι συμβαίνει εάν ο Φωτογράφος ή ο Βιντεογράφος χάσει το “αρχείο” σας ή ο εξοπλισμός τους καταστραφεί και δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν αυτές τις αναμνήσεις; Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλιση της εκδήλωσής σας καλύπτει τη συγκέντρωση του γαμήλιου πάρτι για να τραβήξετε ξανά φωτογραφίες εάν είναι απαραίτητο – ακόμα κι αν ο κουμπάρος ζει στην απέναντι ακτή.

• Γάμος προορισμού. Ίσως πάντα φανταζόσασταν να παντρευτείτε σε μια παραλία της Καραϊβικής. Σχεδιάζατε για μήνες και ένας τυφώνας αποφασίζει να προκαλέσει τον όλεθρο το Σαββατοκύριακο που είχατε προγραμματίσει να παντρευτείτε εκεί. Η αναβολή ή η ακύρωση της εκδήλωσης θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια προκαταβολής για μεταφορά, χώρο, τροφοδοσία και διαμονή.

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό της μεγάλης ημέρας σας:

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπογράψει συμβόλαια με προμηθευτές που θα σας προσφέρουν υπηρεσίες και κρατήστε ένα αντίγραφο.

• Λάβετε “Ασφάλιση Συμβάντων” νωρίς στη διαδικασία, καθώς ορισμένες καλύψεις έχουν “περιόδους αναμονής”. Μπορείτε να αγοράσετε κάλυψη μερικές φορές έως και δύο χρόνια πριν από την εκδήλωση.

• Κρατήστε αποδείξεις για τις δαπάνες σας που σχετίζονται με την εκδήλωση.

• Επιστρατεύστε τις υπηρεσίες ενός διοργανωτή γάμου εάν προγραμματίζετε μια μεγάλη εκδήλωση. Μπορούν να είναι πολύ χρήσιμοι στη διαδικασία προγραμματισμού και στο να διασφαλίσουν ότι η ημέρα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Δυστυχώς, στον πραγματικό κόσμο, συμβαίνουν «πράγματα». Ίσως αξίζει τον κόπο να ξοδέψετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για να έχετε λίγη “ηρεμία” για την κύρια εκδήλωση σας. Συγχαρητήρια!!

Σχολιάστε