Πού να πουλήσετε χρυσό

Το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής (ABC) περιγράφει την ανακάλυψη χρυσού σε επτά περιοχές της Αυστραλίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα ίχνη ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο Fish River της Νέας Νότιας Ουαλίας το 1823 από τον κυβερνητικό επιθεωρητή James McBrien, ενώ το πρώτο μεγάλο ψήγμα βρέθηκε στο Hargraves της Νέας Νότιας Ουαλίας το 1851. Περιγράφει επίσης τον αυξανόμενο αριθμό ιδιοκτησίας και εξόρυξης χρυσού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας δίνει τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

Το 2010, οι εξαγωγές χρυσού ήταν τρίτες στην κατάταξη μετά το σιδηρομετάλλευμα και τον άνθρακα, με αξία 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας. Αυτό ήταν περίπου το 6,5% των συνολικών εξαγωγών. Μια αύξηση κατά 3% ετησίως καταγράφεται σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια, υποδηλώνοντας μια υγιή αγορά χρυσού. Η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρονται ως η μεγαλύτερη αγορά, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 36% των εξαγωγών. Η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Κίνα είναι άλλοι μεγάλοι αγοραστές.

Δημοφιλείς βιομηχανίες που αγοράζουν χρυσό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο είναι:

1. Βιομηχανία Νομισματοκοπείων

Το Αυστραλιανό Nugget, που κόπηκε από το Νομισματοκοπείο του Περθ, είναι ένα παράδειγμα νομίσματος από χρυσό και διατίθεται σε διάφορες ονομαστικές αξίες.

2. Κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Αποτελεί συνήθη πρακτική για πολλές κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως τράπεζες ή αποκλειστικούς πιστωτές, να αποθηκεύουν αποθέματα χρυσού ως μορφή αποθεματικού χρήματος ή εμπορικούς σκοπούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεγάλος αγοραστής για αυτόν τον λόγο.

3. Κοσμηματοπωλεία

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους «καταναλωτές» χρυσού, με την Ινδία να είναι ο μεγαλύτερος διεθνώς. Τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, οι τσάντες, τα περιδέραια, τα παπούτσια και οι τσάντες είναι όλα στολισμένα με χρυσό και όποιος επισημανθεί με χρυσό θεωρείται ότι ανήκει στην ανώτερη οικονομική τάξη. Η ανθρώπινη φύση μας προδιαθέτει να θέλουμε να ξεπεράσουμε ο ένας τον άλλον. Έτσι, δεν είναι πιθανό να σταματήσει η αγορά χρυσών κοσμημάτων ή αντικειμένων ντυμένων με καθαρό χρυσό.

4. Ιδιώτες

Υπάρχουν άτομα που υπερηφανεύονται ότι είναι συλλέκτες χρυσού, ενώ άλλοι, από μια υποτιθέμενη αίσθηση μιας διαφαινόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συλλέγουν χρυσό για να διατηρήσουν τα χρήματά τους. Ως έχει, ο χρυσός είναι ένα διεθνές νόμισμα.

5. Οδοντίατροι

Τα χαμένα δόντια μερικές φορές αντικαθίστανται από τεχνητά δόντια επικαλυμμένα με χρυσό.

6. Βιομηχανία τέχνης και διακόσμησης

Χρυσά γλυπτά για την αγορά υψηλής ποιότητας είναι διαθέσιμα για να διακοσμήσουν σπίτια και γραφεία.

Περίτεχνα χρυσά γλυπτά, γλυπτά και αγάλματα έχουν υψηλή τιμή σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Ένα άγαλμα όπως ο Χρυσός Βούδας, το μεγαλύτερο χρυσό άγαλμα στον κόσμο, κοστίζει 250 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (περίπου 217 δολάρια Αυστραλίας).

7. Απονομή Μεταλλίων

Στους νικητές σχεδόν σε όλα τα αθλήματα και τα πρωταθλήματα απονέμονται χρυσά μετάλλια ως συνήθης πρακτική.

8. Βιομηχανία Μηχανοκίνητων Οχημάτων

Τα συστήματα αερόσακων ασφαλείας διαθέτουν αισθητήρες πρόσκρουσης που περιλαμβάνουν επίχρυσες μπάλες από χάλυβα στα άκρα.

9. Ηλεκτρονικά

Ο χρυσός είναι εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού, είναι εύπλαστος και όλκιμος. Χρησιμοποιείται σε αποκλειστικές περιπτώσεις, αντί για τυπικό χαλκό ή αλουμίνιο, για την κατασκευή ηλεκτρικών καλωδίων και σε συστήματα κυκλωμάτων υπολογιστών.

10. Δορυφόροι Και Πύραυλοι

Ο χρυσός αντανακλά τη θερμότητα και χρησιμοποιήθηκε για την επικάλυψη του Apollo 14, το οποίο ήταν το πρώτο όχημα που προσγειώθηκε και στο φεγγάρι. Οι δορυφόροι που αποστέλλονται στο διάστημα είναι επίσης επικαλυμμένοι με φιλμ χρυσού για τον ίδιο λόγο.

Έμποροι χρυσού

Η πώληση χρυσού μπορεί να είναι επικίνδυνη και μακράν, αυτή είναι η πιο βιώσιμη επιλογή, καθώς πολλοί έμποροι χρυσού μπορούν να πάρουν μικρότερες ονομαστικές αξίες χρυσού ακόμη και από ιδιώτες. Είναι επίσης πιο έντονες για τις τάσεις και τις τιμές της αγοράς, διευκολύνοντας έτσι την πώλησή σας. Σχεδόν όλοι οι άλλοι κλάδοι έχουν ένα καθορισμένο ελάχιστο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει ένα άτομο. Καθορίζονται λογικές τιμές και η διαπραγμάτευση είναι ευκολότερη με τους αντιπροσώπους χρυσού.

Σχολιάστε