Πουλώντας τον χρυσό σας στον 21ο αιώνα

Τις τελευταίες εβδομάδες, μια γρήγορη ματιά στον Δείκτη Χρυσού δείχνει ότι είναι περίπου 1300 $ η ουγγιά. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν, ήταν λιγότερο από το μισό και μάλιστα κατά καιρούς ήταν πολύ χαμηλότερα. Σήμερα, με το GFC, τη Μέση Ανατολή, τις φυσικές καταστροφές και τι έχετε, φαίνεται ότι ο χρυσός είναι το προϊόν της επιλογής, επομένως όλοι θα πρέπει να πάρουν μερικές ουγγιές και να κερδίσουν μετρητά! Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο. Αν θέλετε να αγοράσετε μια ή δύο ράβδους χρυσού, από πού θα τις πάρετε και πού θα τις κρατήσετε ώστε να είναι ασφαλείς από τους κλέφτες; Πιστεύετε ότι μπορείτε να πάτε στο τοπικό κοσμηματοπωλείο και να αγοράσετε λίγο «ακατέργαστο» χρυσό στα 1300 δολάρια η ουγγιά και να τον κρατήσετε μέχρι να φτάσει τα 1400 δολάρια και μετά να κάνετε μετρητά;

Η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και όλα γίνονται ηλεκτρονικά, κανένας πραγματικός χρυσός δεν αλλάζει ποτέ φυσικά χέρια ή φεύγει από το θησαυροφυλάκιο. Μπορείτε να αγοράσετε ράβδους χρυσού, το πρότυπο είναι η ράβδος London Delivery Goods Gold που ζυγίζει 400 ουγγιές, αξίας περίπου 500.000 $ σε τρέχουσες τιμές. Το κόστος διατήρησης αυτού του κουταβιού ασφαλές και ασφαλές δεν αξίζει να ληφθεί υπόψη όταν έχετε μόνο ένα από αυτά!

Μπορείτε να αγοράσετε μετοχές χρυσού, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού και άλλα μέσα που έχουν έκθεση σε χρυσό, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να βλέπετε κάτι να λάμπει στο φως του φεγγαριού, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να επενδύσετε σε ορυχεία χρυσού και μερικά από αυτά είναι πραγματικά νόμιμα! Για τους περισσότερους από εμάς όμως, χρυσός σημαίνει χρυσά νομίσματα, κοσμήματα και ρολόγια. Όταν μιλάμε για χρυσό, σκεφτείτε επίσης το ασήμι και αυτό το ακόμη πιο πολύτιμο μέταλλο, την πλατίνα.

Υπάρχουν διαδικτυακοί ιστότοποι και μικρά περίπτερα στο εμπορικό κέντρο όπου μπορείτε να στείλετε τα χρυσά σας κοσμήματα για να τα εξετάσετε και θα σας πληρώσουν μετρητά για αυτό. Ορισμένοι από αυτούς τους ιστότοπους έχουν καλή φήμη, όπως η Cash4GoldUSA, η οποία διαπιστώθηκε ότι πληρώνει τριπλάσια από ό,τι πρόσφεραν άλλοι ιστότοποι όταν διεξήχθη ένα τυφλό τεστ από την Trisha Thompson του Fox News. Είτε πηγαίνετε σε ένα περίπτερο στο εμπορικό κέντρο είτε στέλνετε το χρυσό σας μέσω της FedEx, η πραγματικότητα είναι ότι θα λάβετε αξία μόνο παλιοσίδερων για αυτό.

Λάβετε υπόψη σας όταν αγοράσατε το προϊόν που πληρώσατε λιανικά. Αυτό σήμαινε ότι ένα κοσμηματοπωλείο ή ένα εργοστάσιο κοσμημάτων έπρεπε να αγοράσει τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούσε, να προσθέσει την εργασία και στη συνέχεια να πουλήσει σε ένα κατάστημα λιανικής, ίσως μέσω ενός χονδρέμπορου ή αντιπροσώπου και ο λιανοπωλητής έπρεπε να σημαδέψει το αντικείμενο για να βγάλει κέρδος. Θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερο από 100% περισσότερο από αυτό που κόστισε η κατασκευή του. Έτσι και μόνο για αυτόν τον λόγο πολλοί χρυσοπώλες είναι πικρά απογοητευμένοι από την τιμή που τους προσφέρεται για τα κοσμήματά τους.

Οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους του ιστότοπου προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων, δηλαδή εάν δεν σας αρέσει η τιμή που πληρώνουν για τα αντικείμενα, θα επιστρέψουν τα προϊόντα σας εάν επιστρέψετε την επιταγή τους εντός καθορισμένης περιόδου. Πρέπει να θυμάστε ότι τα περισσότερα χρυσά κοσμήματα δεν είναι καθαρά για αρχή. Τα 24 καράτια ή τα 24 καράτια είναι αγνό, αλλά είναι μαλακό, έτσι πολλοί κοσμηματοπώλες προτιμούν να το κάνουν κράμα με ψευδάργυρο, ασήμι, χαλκό και ακόμη και πλατίνα για να το σκληρύνουν. Ο χρυσός 9Κ είναι περίπου 40% καθαρός, ο 14Κ 58,3% και ο πιο δημοφιλής, ο 18Κ εξακολουθεί να είναι μόνο 75% καθαρός χρυσός. Τα αντικείμενα που στέλνετε πρέπει να τελειοποιηθούν και αυτή είναι μια δαπανηρή διαδικασία που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μέχρι να λιώσουν το αντικείμενο σας και να πάρουν το χρυσό από αυτό, το κομμάτι για το οποίο πληρώνουν, μπορεί να μην έχουν μείνει πολλά και έτσι η τιμή που πληρώνεστε είναι πολύ μικρότερη από ό,τι νομίζατε.

Ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση και είναι καλό να έχετε μια στοίβα Krueger Rands κρυμμένη κάτω από το στρώμα, αλλά μην βασίζετε ολόκληρη τη στρατηγική δημιουργίας πλούτου σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο πράγμα.

Σχολιάστε