Πολιτική και οικονομική κατάσταση των κρατών της Κεντρικής Ασίας και επενδυτικές ευκαιρίες για τουρκικές εταιρείες -1- Τατζικιστάν


Πολιτική και οικονομική κατάσταση των κρατών της Κεντρικής Ασίας και επενδυτικές ευκαιρίες για τουρκικές εταιρείες -I-

Σήμερα, η πλήρης ανεξαρτησία περνά μέσα από την οικονομική ανεξαρτησία. Τουρκία, Έχει τη δύναμη να το πετύχει με τις σημερινές του δυνατότητες.

Τα γεγονότα στην περιοχή μας το έχουν δείξει με τους φίλους μας Πρέπει να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας τη συμβουλή μας Πρέπει να το τελειώσουμε. δημιουργήθηκε μεταξύ μας ο σκύλος Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε συνολική ανάπτυξη και περιφερειακή ενότητα ισχύος μοιράζοντας τους αμοιβαίους πόρους και τον πλούτο μας.

Περιφερειακή συνεργασία πολυπολική νέα παγκόσμια τάξη καθοριστικό ρόλο TürkiyeΠιέζει να δημιουργήσει νέες στρατηγικές και συνεργασίες με τους φίλους και τους γείτονές του.

συλλογική δύση Δημιουργώντας μια γροθιά ενότητας δύναμης, με τους γείτονές μας τις διαφωνίες μας λύστε το για τους ανθρώπους μας ευημερία σε ειρήνη Θα φέρω.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλη ευθύνη φέρουν πολιτικοί, άνθρωποι, επιχειρηματίες και βιομήχανοι της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό οι χώρες της περιοχής επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες ξέρετε, ξέρετε, μας ορίζοντάς μας Θα μας διευκολύνει να το δούμε.

Αυτή η ερώτηση είναι α κατάσταση πολιτική Είναι απαραίτητο.

Τουρκία, Είναι μια χώρα που μπορεί να συνεισφέρει σοβαρά σε αυτές τις χώρες με την εμπειρία της.

Το πρώτο σε αυτή τη σειρά άρθρων Τατζικιστάν Θα ξεκινήσω και μετά θα συνεχίσω με άλλες χώρες. Στο τέλος των άρθρων μου θα συζητήσω τι έχει γίνει για την ανάπτυξη του εμπορίου με χώρες της περιοχής. λάθη σε ένα λάθος Θα εκφράσω τα ευρήματά μου για την κατάσταση.

Young Energy of Asia: Δημοκρατία του Τατζικιστάν


Εκταση γης 93 τοις εκατό ορεινός Τατζικιστάν Για “εγκόσμιος, από τον κόσμο στέγηΔεν θα ήταν κακό να πω.

στα νότια Παμίρ Με ύψος 7.495 μ. στην προέκταση των βουνών, είναι μια από τις υψηλότερες κορυφές στον κόσμο. Λόφος Σομόνι Έχει εντυπωσιακή ομορφιά με δεκάδες βουνά πάνω από τα 6.000 μ.


Δημοκρατία του Τατζικιστάνμε έκταση 143.100 km2 και εκτιμώμενο πληθυσμό 9 εκατομμύρια 537 χιλιάδες 645 άτομα. στην Κεντρική Ασία Είναι μια μεσόγεια χώρα.

στα νότια Αφγανιστάνστη δυση ΟυζμπεκιστάνΣτο Βορά Κιργιζιστάν και στα ανατολικά κινέζικα πλησίον Τατζικιστάνεπίσημη γλώσσα Τατζικιστάνr.

Τατζίκοι, Αν και ο πληθυσμός τους στην περιοχή είναι 10 εκατομμύρια Αφγανιστάν, Ουζμπεκιστάν Αν συμπεριλάβουμε και κατοίκους στα σύνορά της, περ 40 εκατομμύρια Έχουν περιφερειακό πληθυσμό.

ο Πρόεδρος Εμομαλί Ραχμάν διέπεται από προεδρικό σύστημα Τατζικιστάνέχει μια κοσμική προσέγγιση διαχείρισης. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στην πρωτεύουσα Ντουσάνμπε Οι άνθρωποι που ζουν στα περίχωρά του έχουν ιστορία 4000 ετών. Δρόμος του μεταξιού στα σταυροδρόμια Έχει πλούσια επιχειρηματική κουλτούρα χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις του.

σοβιέτ της Ρωσίας με διάλυση 1991 κήρυξε ανεξαρτησία συμπεριλαμβανομένου Τατζικιστάν 19921997 γνώρισε έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ τους1994 ήρθε στην εξουσία Πρόεδρος Emomali RahmonΥπό την ηγεσία του η χώρα έφτασε σε ένα επίπεδο και μπήκε σε μια ραγδαία αναπτυξιακή διαδικασία.

Σήμερα, έχει υιοθετήσει τη διπλωματία ανοιχτών θυρών και έχει διπλωματικές σχέσεις με 180 χώρες. Τατζικιστάν, Είναι επίσης μέλος 57 διεθνών οργανισμών. Το Τατζικιστάν έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια του κεφαλαίου και των επενδυτών διεθνώς.

Έχει πολιτική σταθερότητα Τατζικιστάναναπτύσσει υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 7,5%.

Οι κύριες περιοχές παραγωγής είναι οι τομείς της εξόρυξης, των πολύτιμων λίθων, του βαμβακιού και των προϊόντων βάμβακος (αποθήκη βαμβακιού στην περιοχή), της υδροηλεκτρικής ενέργειας, των αγροτικών προϊόντων (φρέσκα λαχανικά και φρούτα).

Όλα τα μέρη της χώρας καλύπτονται από λίμνες και ποτάμια. ΤατζικιστάνΟ πλούτος της χώρας είναι η ορειβασία, το σκι, το κάμπινγκ, η πεζοπορία, ο πανοραμικός τουρισμός, το rafting, ο ιστορικός και πολιτιστικός τουρισμός.


Αυτοί είναι πόροι Στην έννοια Κεντρική Ασία Είναι η πλουσιότερη χώρα.

Ενώ παράγει όλη την ενέργειά της από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, αποτελεί μεγάλο μέρος της παραγωγής της Ασία πουλά στις χώρες τους.

βιομηχανία Είναι η χώρα με το φθηνότερο ρεύμα. Προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα κόστους στους βιομήχανους με παροχή ενέργειας 4 cents/USD ανά kWh.

ξένους επενδυτές βιομηχανία Υπουργείο Έχει μεγάλη υποστήριξη στους τομείς των τροφίμων, της μηχανικής, της γεωργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, της φαρμακευτικής, της ιατρικής, της εξόρυξης (χρυσός, ασήμι, αντιμόνιο, αλουμίνιο), υποδήματα, ειδικά στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.


Η χώρα είναι ανοιχτή σε ξένους επενδυτές 5 οικονομικές ζώνες Είναι διαθέσιμο και παρέχεται φορολογική απαλλαγή για 1 έως 5 χρόνια ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης.

Η χώρα έχει επιτύχει ενοποίηση με ολόκληρο τον κόσμο με τα χερσαία, σιδηροδρομικά και αεροπορικά δίκτυά της.

Τατζικιστάν, Εφαρμόζοντας πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο, διευκόλυνε την εποπτεία, διευκόλυνε τις διαδικασίες εισαγωγής και εξαγωγής, επιτάχυνε τη διαδικασία της γραφειοκρατίας και παρείχε υποστήριξη και κίνητρα σε νέους επενδυτές. επενδύσεις Παράδεισος αυτό έγινε.

2023 Το πιο συστηματικά αναπτυσσόμενο Ασία κέρδισε το βραβείο της χώρας. Μεταξυ τους Υπάρχει και η Τουρκία Απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για 52 χώρες παρέχεται επίσης Türkiye Υπογράφηκαν συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με

Ευρασιατική Επενδυτική Συμφωνία, Επενδυτική Συμφωνία ECO, Συμφωνία εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Τατζικιστάν, Σύμβαση TIFA των ΗΠΑ και της Κεντρικής Ασίας για τα δικαιώματα των επενδυτών στο , Συνθήκη για τον Ενεργειακό Χάρτη της ΚΑΚ, Επενδυτική Συμφωνία για τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC Επενδυτικές Συμφωνίες) Εξασφάλισε τους επενδυτές υπογράφοντας διεθνείς συμβάσεις όπως π.χ

Στο τέλος σταθερός μακροοικονομική μαρκίζαένα νομικό περιβάλλον που δεν επιδέχεται εκπλήξεις, ένα φτηνό και νέο εργατικό δυναμικό, 99 τοις εκατό αλφαβητισμός, φρέσκα και βιολογικά αγροτικά προϊόντα πλούσια σε μέταλλα, περίπου 1500 φαρμακευτικά και αρωματικά είδη φυτών, φθηνή ενέργεια και νερό παράδεισος, 99 τοις εκατό Στους επενδυτικούς δείκτες της χώρας συγκαταλέγεται η χρήση πράσινης ενέργειας, η οποία συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες στον κόσμο όσον αφορά το ποσοστό μείωσης της φτώχειας και τη ραγδαία αύξηση της αγοραστικής δύναμης.

20072022 Για ξένους επενδυτές μεταξύ Η Τουρκία βρίσκεται στην 3η θέση Τοποθετείται.


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmonτο αμοιβαίο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια Ο στόχος της εξόρυξης δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Ο Πρέσβης του Τατζικιστάν στην Τουρκία Ashrafjon Gulov και ο εμπορικός ακόλουθος του Τατζικιστάν στην Τουρκία Hakim İsmailzod.εντατική εργασία, Στην Τουρκία Τατζικιστάν τον έκανε διάσημο σε σύντομο χρονικό διάστημα.


τούρκικος βιομήχανος Δυστυχώς, αυτή η εργασιακή διαδικασία, την οποία η εταιρεία παρακολούθησε με εκτίμηση και ενίσχυσε την αμοιβαία φιλία, συνέπεσε με τον Covid, την οικονομική δυσπραγία στη χώρα μας και μια μεγάλη καταστροφή από σεισμό. Τατζικιστάν Εμπόδισε τις επενδύσεις στο επιθυμητό επίπεδο.


Πολύ συχνά, καθώς και επίσημες εμπορικές αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου DEİK, MÜSİAD, Εμπόριο Avrasya εμπορικές οργανώσεις όπως το Τατζικιστάν και Επένδυση στο Τατζικιστάν Επισκέψεις στην Τουρκία συνομιλητών όπως π.χ Τουρκοτατζίκικο συνέβαλε στο να τεθούν τα θεμέλια για το μέλλον της εταιρικής σχέσης.


Η όμορφη χώρα αυτής της γεωγραφίας, όπου έχουμε κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό και κοινές αξίες. Τατζικιστάν; Να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, να αυξήσουμε τις αμοιβαίες επενδύσεις και να ενισχύσουμε τις φιλίες. τούρκικος επενδυτές Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του.

Καθήκον μας ως κράτος είναι να υποστηρίξουμε αυτό το απλωμένο χέρι φιλίας χωρίς κανένα συμβιβασμό και ως επιχειρηματίες να ανταποκρινόμαστε στην αρχή των αμοιβαίων επιχειρηματικών συμφερόντων.

.

DR. Hikmet Çıra, dikGAZETE.com

-Πρόεδρος του Συνδέσμου του Ευρασιατικού Οργανισμού Εμπορίου (ATOD) Trade Eurasia-

Source link

Σχολιάστε