Ποιον Υπολογιστή Αμοιβαίου Κεφαλαίου πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Δεν υπάρχει έλλειψη οικονομικών αριθμομηχανών που διατίθενται στο Διαδίκτυο και μερικές φορές οι αρχάριοι επενδυτές μπερδεύονται από τον τεράστιο αριθμό συνδέσμων αριθμομηχανών που προκύπτουν για ένα απλό ερώτημα αναζήτησης όπως «υπολογιστής στόχου» ή «υπολογιστές στόχου». Πώς επιλέγει κανείς τότε την αριθμομηχανή που θα δώσει ακριβώς απάντηση σε αυτό που αναζητούσε αρχικά ο επενδυτής;

Υπάρχουν πολλές αριθμομηχανές διαθέσιμες στο Διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε απαντήσεις σε ορισμένες από τις δικές σας οικονομικός σχεδιασμός ερωτήματα. Αλλά εδώ είναι μια λίστα με τις βασικές αριθμομηχανές που πρέπει να δοκιμάσετε, τις οποίες πρέπει να δοκιμάσετε, γιατί αυτές θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την ανάγκη για ένα οικονομικό σχέδιο και πώς πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε για οικονομικούς στόχους στη ζωή.

  1. Υπολογιστής πληθωρισμού
  2. Αυτή η αριθμομηχανή θα σας βοηθήσει να κάνετε έναν έλεγχο πραγματικότητας στη ζωή. Εάν πιστεύετε ότι τα πάτε καλά στη ζωή, έχετε μια σταθερή πηγή εισοδήματος που σας προσφέρει έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής, ενώ καταφέρνετε να κάνετε λίγη εξοικονόμηση, τότε αυτή η αριθμομηχανή θα επιφέρει μερικές εκπλήξεις. Η αριθμομηχανή πληθωρισμού σάς βοηθά να βρείτε το ποσό που θα χρειαστείτε στο μέλλον για να καλύψετε τα τρέχοντα έξοδά σας ή πόσο θα κοστίσει μια δαπάνη Rs. Το X σήμερα σας κόστισε μετά από βέβαιο όχι. των ετών. Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός ήταν κατά μέσο όρο 7,7% στη χώρα μας για την περίοδο 1969 έως 2013. Τώρα μπορείτε να φανταστείτε πώς ο πληθωρισμός μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αποταμιεύσεις σας. Ως εκ τούτου, χρειάζεστε ένα έξυπνο επενδυτικό σχέδιο για να νικήσετε τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να το απλοποιήσουμε για εσάς. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα SUV 4 χρόνια αργότερα που σήμερα κοστίζει 10 λαχ. Θα χρειαστείτε 12,16 lakhs για να αγοράσετε το ίδιο SUV μετά από 4 χρόνια, εάν ο μέσος πληθωρισμός είναι 5% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο πραγματικός πληθωρισμός θα μπορούσε να αποδειχθεί υψηλότερος από την υπόθεσή μας, οπότε θα χρειαστείτε περισσότερα από 12,16 lakhs. Για παράδειγμα, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί ότι είναι 6% αντί για 5%, θα χρειαστείτε 12,62 lakhs για το αυτοκίνητο.

  3. Υπολογιστής SIP στόχου
  4. Αυτή η αριθμομηχανή είναι η επόμενη που θα πρέπει να δοκιμάσετε μόλις καταλάβετε πόσα απαιτούν τα μελλοντικά σας έξοδα για έναν συγκεκριμένο στόχο μετά την προσαρμογή για τον πληθωρισμό. Θα μπορούσε να είναι ένα SUV για τον εαυτό σας ή ένα πτυχίο ιατρικής για την έφηβη κόρη σας ή απλώς οικογενειακές διακοπές στο πλοίο μετά από λίγα χρόνια. Το Goal SIP Calculator σάς βοηθά να υπολογίσετε το μηνιαίο ποσό SIP που χρειάζεστε για να επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο κατά τη διάρκεια του ορίζοντα στόχου, ώστε να μπορείτε να καλύψετε τις μελλοντικές δαπάνες με ευκολία όταν αυτό λήξει. Πρέπει να βάλετε τη μελλοντική αξία του στόχου σας, τη χρονική περίοδο κατά την οποία πρέπει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και το ποσοστό απόδοσης που περιμένετε ότι θα σας δώσει η επένδυσή σας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε το ποσοστό πληθωρισμού στην αναμενόμενη απόδοση σας, διαφορετικά θα κοιτάξετε σε ένα τεράστιο έλλειμμα όταν χρειαστεί να εκπληρώσετε τον στόχο. Στο παράδειγμά μας, το SUV μας θα απαιτούσε 12,16 lakhs σε τέσσερα χρόνια από τώρα με πληθωρισμό 5%. Έτσι, μπορείτε να ορίσετε το ποσό στόχου ως 12,16 lakhs, τη χρονική περίοδο ως 4 χρόνια και την αναμενόμενη απόδοση ως 15% που περιλαμβάνει 5% πληθωρισμό. Η αναμενόμενη απόδοση είναι οι προσδοκίες σας από την επένδυση που κάνετε και θα ποικίλλει για κάθε άτομο. Εάν επενδύετε με συντηρητική προσέγγιση σε ένα ισοσκελισμένο αμοιβαίο κεφάλαιο ή ένα ταμείο σταθερού εισοδήματος, πρέπει να μειώσετε την αναμενόμενη απόδοση σε σύγκριση με τις προσδοκίες σας από ένα μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο. Η αριθμομηχανή σάς δίνει ένα μηνιαίο ποσό SIP Rs. 18.642 στο παράδειγμά μας. Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο μέσω μηνιαίου SIP όπου αναμένετε να έχετε 15% ετήσια απόδοση.

  5. Υπολογιστής SIP

Εάν είστε ένας από εκείνους τους έξυπνους επενδυτές που έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει για τους στόχους της ζωής του και διαθέτει μερικά SIPs, αυτή η αριθμομηχανή είναι η κατάλληλη για εσάς. Θα σας πει τη μελλοντική αξία των SIP σας και μπορείτε να το συγκρίνετε με αυτό που σας δίνει η αριθμομηχανή πληθωρισμού. Εάν η μελλοντική αξία του SIP σας είναι μεγαλύτερη από αυτή που σας έδωσε ο υπολογιστής πληθωρισμού για τον ίδιο στόχο, είστε πραγματικά έξυπνοι! Αλλά αν η μελλοντική τιμή που δίνεται από την αριθμομηχανή SIP αποδειχθεί χαμηλότερη από αυτή που δείχνει η αριθμομηχανή πληθωρισμού, πρέπει πραγματικά να αυξήσετε το SIP σας τώρα, διαφορετικά θα κοιτάξετε επίμονα σε ένα έλλειμμα όταν έρθει η ώρα να εκπληρώσετε τον στόχο σας.

Σχολιάστε