Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ πιστωτικών καρτών Silver, Gold και Platinum;

Κατάσταση: Κάνοντας τους άλλους να ζηλεύουν

Αναμφίβολα, οι ασημένιες πιστωτικές κάρτες, οι χρυσές πιστωτικές κάρτες και πάνω από όλα οι πιστωτικές κάρτες Platinum προσφέρουν στον κάτοχο της κάρτας μια ιδέα της θέσης όπως ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ένα γιοτ, ακριβά ρούχα, κοσμήματα και άλλα επαχθή αντικείμενα.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, αλλά κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί εάν αυτός είναι επαρκής λόγος για να ζητήσετε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν ή να πληρώσετε σημαντικά περισσότερα χρήματα για αυτό. Εάν δεν υπάρχει άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό ή, όπως θέλουμε να επισημάνουμε σε αυτό το άρθρο, υπάρχει μια τάση μείωσης των διαφορών ως προς τα πραγματικά οικονομικά πλεονεκτήματα μεταξύ αυτών των προϊόντων, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να πληρώσουμε υπερβολικά έξοδα έκδοσης και έξοδα συντήρησης μόνο και μόνο επειδή του χρώματος ή του υλικού μιας πιστωτικής κάρτας.

Πιστωτικό όριο

Στην αρχή της ιστορίας των πιστωτικών καρτών, η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των πιστωτικών καρτών ήταν ότι το ποσό των χρημάτων που μπορούσατε να ξοδέψετε με αυτές διέφερε σημαντικά. Οι πιστωτικές κάρτες Platinum είχαν ένα πιστωτικό όριο όπως μια κλασική πιστωτική κάρτα, οι χρυσές πιστωτικές κάρτες είχαν υψηλότερα όρια και οι πιστωτικές κάρτες Platinum ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν καθόλου όρια (λέμε αξίωση επειδή δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα όριο. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, το πιστωτικό όριο είναι αρκετά υψηλό για να θεωρηθεί ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αληθινός.).

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό τα όρια των πλατινένιων και των χρυσών καρτών έχουν πλησιάσει αρκετά για να κρίνουν τη διαφορά ασήμαντη. Επομένως, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να πληρώσετε τις υψηλότερες χρεώσεις των χρυσών καρτών εάν αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ τους. Επιπλέον, καθώς και τα δύο όρια αυξάνονται και φτάνουν σε σημαντικά ποσά, οι πιστωτικές κάρτες πλατίνας και το χαρακτηριστικό τους χωρίς όρια αρχίζουν να είναι λιγότερο ελκυστικές.

Εισοδηματικές επιπτώσεις

Δεδομένου ότι υπήρχαν απαιτήσεις εισοδήματος για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτές τις πιστωτικές κάρτες, το να είστε κάτοχος κάρτας ασημένιας πιστωτικής κάρτας σήμαινε ότι είχατε συγκεκριμένο εισόδημα, το να είστε κάτοχος χρυσής πιστωτικής κάρτας σήμαινε ότι το εισόδημά σας ήταν υψηλότερο και ούτω καθεξής. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εύκολος τρόπος για τους άλλους να ξέρουν πόσα κερδίσατε χωρίς να το συζητήσετε. Οι λογαριασμοί της κάρτας καταστήματος θα μπορούσαν να ανοίξουν χωρίς πιστωτικούς ελέγχους κ.λπ.

Ωστόσο, οι διαφορές των απαιτήσεων προσόντων έχουν επίσης μειωθεί και ακόμη και οι πιστωτικές κάρτες πλατίνας, οι οποίες όπου ένας τύπος πιστωτικής κάρτας που μπορούσε να αποκτηθεί μόνο με πρόσκληση, τώρα προσφέρονται σε οποιονδήποτε μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις και να πληροί τις προϋποθέσεις δεν είναι τόσο δύσκολο από το να πληροί τις προϋποθέσεις χρυσός πιστωτική κάρτα.

Συνδρομές των μελών

Η μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ αυτών των πιστωτικών καρτών φαίνεται να είναι οι συνδρομές μέλους, οι προμήθειες ανανέωσης, οι προμήθειες έκδοσης κ.λπ. Έτσι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, φαίνεται ότι πληρώνετε υψηλότερα ποσά απλώς για να καταστεί σαφές ότι μπορείτε να πληρώσετε υψηλότερα ποσά. Τα οφέλη από την κατοχή μιας πιστωτικής κάρτας υψηλότερης ποιότητας φαινόταν να έχουν εκδιωχθεί και επομένως θα ήταν σκόπιμο να σκεφτείτε δύο φορές πριν αποδεχτείτε μια προσφορά από μια τράπεζα που περιλαμβάνει αυτού του είδους τις κάρτες.

Σχολιάστε