Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εγχώριων και υπεράκτιων αμοιβαίων κεφαλαίων;

Για την κατανόηση της διαφοράς μεταξύ εγχώριων και υπεράκτιων αμοιβαίων κεφαλαίων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα κεφάλαια. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια που είναι διαθέσιμα στους επενδυτές, αλλά η βασική κατασκευή ενός αμοιβαίου κεφαλαίου είναι ότι δημιουργείται από μια εταιρεία που παίρνει τα χρήματα πολλών επενδυτών και τα επενδύει σε μετοχές. προθεσμιακές αγορές χρήματος, ομόλογα και άλλα είδη τίτλων. Τότε είναι που ο διαχειριστής του χαρτοφυλακίου διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα επενδύοντας και διαπραγματεύοντας τους υποκείμενους τίτλους αυτού του αμοιβαίου κεφαλαίου. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα κέρδη ή οι ζημίες κεφαλαίου πραγματοποιούνται και αυτά τα κέρδη και οι ζημίες μεταβιβάζονται στη συνέχεια σε κάθε μεμονωμένο επενδυτή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν αμοιβαία κεφάλαια που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια είναι αμοιβαία κεφάλαια ανοιχτού τύπου, αμοιβαία κεφάλαια κλειστού τύπου και καταπιστεύματα επενδύσεων μονάδων. Όσοι επενδύουν σε υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια μπορεί να διαπιστώσουν ότι ο όρος χρησιμοποιείται ευρύτερα. Χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε κάθε είδους συλλογική επένδυση. Τα ονόματα που μπορεί να δει ο επενδυτής να αναφέρονται σε αυτά περιλαμβάνουν εταιρείες επενδύσεων αορίστου χρόνου, καταπιστεύματα μονάδων, οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και ενοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι πρέπει να καταπιεί κανείς, αλλά πολλοί επενδυτές διαπιστώνουν ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες τους σε υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια δεν είναι τόσο περιορισμένες, επειδή υπάρχουν περισσότεροι τύποι αμοιβαίων κεφαλαίων για να επενδύσουν.

Το υπεράκτιο αμοιβαίο κεφάλαιο

Υπάρχουν φορολογικά πλεονεκτήματα για τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια που τα άτομα δεν θα βρουν με τα εγχώρια αμοιβαία κεφάλαιά τους. Εάν δεν βρεθεί ένα από τα σπάνια κενά, οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξακολουθούν να φορολογούνται πλήρως στο υπεράκτιο αμοιβαίο κεφάλαιο τους. Αυτό αναφέρεται συνήθως ως “ξένο εισόδημα που προκύπτει” στα φορολογικά έντυπα IRS. Ωστόσο, τα άτομα έχουν διαπιστώσει ότι οι φιλικές προς τους επενδυτές χώρες επιτρέπουν την εξοικονόμηση επενδύσεων μέσω φορολογικών κινήτρων. Ορισμένες υπεράκτιες τοποθεσίες, όπως οι Παρθένοι Νήσοι, δεν απαιτούν την καταβολή φόρου. Αυτό επιτρέπει την επανεπένδυση του μέρους του κέρδους που κανονικά θα πήγαινε στον φόρο.

Υπάρχουν ορισμένες οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι η μη καταβολή φόρου ή η μείωση του ποσού του φόρου είναι μια μορφή νομιμοποιημένης φοροδιαφυγής. Ωστόσο, τα φορολογικά κίνητρα είναι ένας τρόπος για τα άτομα να επενδύσουν σε αυτήν την οικονομία, καθιστώντας αυτήν την οικονομία ακόμη πιο δυνατή.

Αυτό όμως που θα διαπιστώσει κανείς είναι ότι υπάρχει υψηλός βαθμός ρύθμισης όσον αφορά τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια. Κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι μπορεί να υπάρχει μια ελάχιστη επένδυση 100.000 $ και ότι ένα άτομο πρέπει να προσδιορίσει τον εαυτό του ως «επαγγελματία επενδυτή». Στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε διάφορες άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, ένα άτομο δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίας επενδυτής για να επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια. Έχουν μεσίτες που μπορούν να το φροντίσουν και να τους καθοδηγήσουν στη διαδικασία ή απλώς να φροντίσουν το 100% των συναλλαγών του λογαριασμού.

Μπορεί επίσης να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες ο αριθμός των επενδυτών είναι περιορισμένος λόγω των προδιαγραφών που ορίζονται στα συνταγματικά έγγραφα. Αυτοί οι τύποι κανονισμών μπορούν να περιορίσουν τον αριθμό των ξένων επενδυτών σε αμοιβαία κεφάλαια, αλλά μπορούν να αποδειχθούν αρκετά κερδοφόροι.

Οι διαφορές

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εγχώριων αμοιβαίων κεφαλαίων και υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια. Τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να είναι μια φανταστική επένδυση για τον επενδυτή μόλις ξεπεραστούν τα εμπόδια. Μπορεί να είναι ευκολότερο να επενδύσουν τα εγχώρια αμοιβαία κεφάλαια, αλλά ένα άτομο μπορεί να διαπιστώσει ότι η απόδοση της επένδυσής του δεν είναι τόσο υψηλή. Ωστόσο, πολλοί προτιμούν τα εγχώρια αμοιβαία κεφάλαιά τους από τη σύγχυση που περιβάλλει τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι η σύγχυση αξίζει τον κόπο και ότι η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη για αυτούς με την πάροδο του χρόνου.

Σχολιάστε