Ποια είναι η αξία του οδοντιατρικού σας χρυσού;

Εάν διευθύνετε ένα οδοντιατρείο ή ένα οδοντιατρικό εργαστήριο και δεν πουλάτε σκραπ πολύτιμα μέταλλα, μπορεί να χάσετε κάποια σοβαρά μετρητά.

Γενικά, η χρήση χρυσού, αργύρου, πλατίνας και παλλαδίου στις οδοντικές αποκαταστάσεις μειώνεται τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο της τεχνολογίας.

Ωστόσο, επειδή πολλές αποκαταστάσεις με μέταλλο που τοποθετήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πλέον φτάσει στο προσδόκιμο ζωής τους, αφαιρούνται τώρα από το στόμα των ασθενών για να αντικατασταθούν με νέα πιο προηγμένα εμφυτεύματα.

Από πού να αρχίσω? Απλώς ρωτήστε τους ασθενείς σας εάν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μια παλιά κορώνα, γέφυρα ή άλλα εμφυτεύματα που περιέχουν πολύτιμα μέταλλα. Εάν ο ασθενής αρνηθεί, μπορείτε να προσθέσετε το κομμάτι σε ένα «σωρό σκραπ» και, μετά από λίγο, μπορεί να βρεθείτε με μια αρκετά πολύτιμη συλλογή.

Ο προσδιορισμός της αξίας των χρυσών δοντιών και γεφυρών μπορεί να είναι πολύ δύσκολος, επειδή ο οδοντικός χρυσός είναι συχνά κράμα με πολλά άλλα διαφορετικά μέταλλα. Σε αντίθεση με τα χρυσά κοσμήματα, ο οδοντιατρικός χρυσός δεν επισημαίνεται με σήμα κατατεθέν που δείχνει την καθαρότητα. Τα οδοντιατρεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς τους για τα εμφυτεύματα που έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά με τα χρόνια οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν τι αγόρασαν.

Τα πολύτιμα κράματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κορώνων από κίτρινο χρυσό μπορούν να λειτουργήσουν της τάξης των 10 έως 20 καρατίων (καθαρός χρυσός είναι 24 καρατίων).

Ο κίτρινος οδοντικός χρυσός συνήθως αποτελείται από ένα κράμα υψηλής ποιότητας με την ακόλουθη σύνθεση:

– 50% έως 90% χρυσός

-1% έως 30% ασήμι

– 0% έως 20% παλλάδιο

– 0% έως 12% πλατίνα

– Υπόλοιπο: άλλα μέταλλα αναμεμειγμένα

Επίσης, οι κορώνες σε ασημί χρώμα (“λευκό” χρυσό) μπορεί να έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα. Η κρυφή μεταλλική υποδομή στεφανών και γεφυρών από πορσελάνη συντηγμένη με μέταλλο κατασκευάζεται μερικές φορές και από κράμα πολύτιμων μετάλλων.

Ο λευκός οδοντικός χρυσός μπορεί να αποτελείται από κράματα διαφορετικής αξίας:

– Ένα κράμα χρυσού-πλατίνας υψηλής ποιότητας

– Ένα ελαφρώς λιγότερο πολύτιμο κράμα αργύρου-παλλαδίου

– Ένα σχεδόν άχρηστο κράμα χάλυβα Mo/Cr/Co ή τιτάνιο

Οι τιμές του χρυσού αλλάζουν καθημερινά, επομένως η αξία του οδοντικού σας σκραπ θα εξαρτηθεί από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Λάβετε υπόψη ότι οι οδοντικές στεφάνες και οι γέφυρες δεν αξίζουν την πλήρη αγοραία αξία του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το υλικό δεν είναι χρησιμοποιήσιμο ή καθαρό μέχρι να εξευγενιστεί.

Το διυλιστήριό σας θα προσαρμόσει την τιμή που λαμβάνετε για να καλύψει το κόστος διύλισης. Είναι πάντα καλή ιδέα να συνεργάζεστε με έναν ραφινέρ που έχει εμπειρία με οδοντικά σκραπ. Πολλοί αγοραστές χρυσού απλώς ζυγίζουν την οδοντιατρική εργασία αφού τη χωρίσουν σε ομάδες με επένδυση από πορσελάνη και ολομέταλλα και κάνουν μια χαμηλή προσφορά υποθέτοντας ότι η οδοντιατρική εργασία έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χρυσό.

Ένα διυλιστήριο που ειδικεύεται σε οδοντιατρικές στεφάνες και γέφυρες θα χρησιμοποιήσει την πιο προηγμένη τεχνολογία για να προσδιορίσει τις ακριβείς ποσότητες των διαφόρων πολύτιμων μετάλλων που θα σας προσφέρουν μια πιο ακριβή (και υψηλότερη!) προσφορά.

Ένας έμπειρος εξευγενιστής μετάλλων θα δεχτεί τους περισσότερους τύπους οδοντιατρικών στεφάνων και γεφυροποιίας, οδοντοστοιχίες, ένθετα, κουμπώματα, σφραγίσματα, χρυσά δόντια, λείανση, στίλβωση, ράβδους, αμάλγαμα και άλλες εξαγωγές μετάλλων.

Ως μέρος της διαδικασίας, το εργαστήριο θα διαχωρίσει τα οδοντικά υπολείμματα χρυσού από τυχόν περιεχόμενα απόβλητα χωρίς πρόσθετο κόστος. Από εκεί, τα υλικά θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και η μέγιστη απόδοση για όλα τα πολύτιμα μέταλλα σας. Όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος για το οδοντιατρείο σας, τα σκραπ από πολύτιμα μέταλλα είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες οδοντιάτρους να παράγουν κέρδη σε όλες τις πτυχές της πρακτικής τους. Αυτό περιλαμβάνει την ανακύκλωση παλαιών ή αντικατασταμένων στεφανών, γεφυρών ή γεμισμάτων που περιέχουν πολύτιμα μέταλλα.

Υπάρχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο τεχνικών για την ανάκτηση χρυσού και πολύτιμων μετάλλων ακόμη και από τις πιο απίθανες πηγές. Βεβαιωθείτε ότι βάζετε αυτό το επιπλέον κέρδος πίσω στην επιχείρησή σας και όχι στα σκουπίδια.

Σχολιάστε