Παγκόσμια Οικονομική Πρόβλεψη για το 2012

Πρόγνωση για χρυσό και ασήμι:

Ο χρυσός και το ασήμι θα σημειώσουν απότομες αυξήσεις στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2012. Όμως, εκπληκτικό και αντίθετα με πολλούς, οι εισροές χρυσού και αργύρου ενδέχεται να αυξηθούν από το 2012 και μετά, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση. Τεράστιες διορθώσεις σε αυτά μπορούν να αναμένονται το 2012. Ο χρυσός μπορεί τελικά να τελειώσει το Bull Run των τελευταίων 8-10 ετών το 2012 για να δώσει κάποια στιγμή μια χρυσή ευκαιρία σε πολύ μακροπρόθεσμους επενδυτές. Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και η πραγματική δυναμική αυξάνεται από τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά. Το US $ θα είναι επίσης μάρτυρας μιας εξαιρετικά τεράστιας πτώσης, αντίθετη με την εκπληκτική άνοδο που παρατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο τους τελευταίους μήνες του 2011.

Η ευαισθησία των εθνών στις ελλείψεις τροφίμων θα είναι μία από τις κύριες πηγές αναταραχής στον αναπτυσσόμενο κόσμο την επόμενη περίοδο. Επαναστάσεις μεγάλης κλίμακας σίγουρα θα παρατηρηθούν σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου αλλά ιδιαίτερα στα λεγόμενα ανεπτυγμένα έθνη.

Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραίος κόκκινος συναγερμός για οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και για την Ινδία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία. Το 2012 και μετά μπορεί επίσης να φέρει φόβους για επιδημίες, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή η επιρροή είναι βέβαιο ότι θα φέρει θαυμάσια πρόοδο στην ιατρική.

Το να βάζετε φαγητό στο τραπέζι θα είναι πιο επιτακτική ανησυχία από την αγορά πολυτελειών ή δώρων.

Το 2013 είναι η χρονιά που ο πόνος αρχίζει πραγματικά. Η ανάγκη για μετασχηματισμό των υφιστάμενων κρατικών, επιχειρηματικών και τραπεζικών δομών θα είναι ισχυρή, αλλά κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει δημοκρατικές μεθόδους για να ζητήσει από κανέναν την άποψή του. Πρόκειται για επείγουσα χειρουργική επέμβαση, που εκτελείται από ισχυρούς ηγεμόνες μέσω μυστικών και αυταρχικών μεθόδων. Οι φόροι θα επιβληθούν ανελέητα με σκοπό να αμβλυνθούν οι κοινωνικές καταστροφές της εποχής που οδηγούσαν σε περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, πολλών αστέγων και τεράστιων εκτάσεων κενών ακινήτων. Η επιβολή ολοένα και περισσότερων φόρων θα πυροδοτήσει επιτέλους μεγάλες & βίαιες επαναστάσεις. Θα υπάρξουν επίσης μεγάλα κύματα εγκλημάτων που προκαλούνται από τις δύσκολες στιγμές.

Θα υπάρξει διαφθορά και η εκρίζωση της διαφθοράς. Οι βαρόνοι της βιομηχανίας θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματά τους αυτή τη στιγμή μέσω ισχυρών δεσμών με την κυβέρνηση. Η επίγνωση του πόνου των μη προνομιούχων έχει μόλις αρχίσει. Αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια είναι η ακραία πόλωση των δεξιών λύσεων. Τέλος, μέχρι το 2024, θα απομείνουν ελάχιστα από τις αυταρχικές δομές που έχουν δημιουργηθεί επί του παρόντος για την προστασία των τραπεζών και των εταιρειών των οποίων η επιβίωση απειλείται επί του παρόντος.

Τα δημοσιονομικά ζητήματα που ενστάλαξαν μεγάλο φόβο στις ανεπτυγμένες χώρες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, το 2008, θα επανέλθουν στο στοιχειωμένο σε ένα πιο τρομακτικό Avatar. Οι μέθοδοι επείγουσας χειρουργικής επέμβασης (Bail outs) για άμεση ανακούφιση θα αποδειχθούν η αναίρεση για πολλές κυβερνήσεις.

Μεταξύ αυτών των επιπλοκών, η πιο επίφοβη θα ήταν η σπειροειδής αύξηση του χρέους μέσω πιστωτικών καρτών, τα οποία φαίνεται να συνεχίζουν να συσσωρεύονται στους πλέον άνεργους, άστεγους και θα μπορούσαν επίσης να πληγούν πλήρως από επιδημίες. Ποιοι όλοι και πώς θα σώσουμε τώρα;

Η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων απαντήθηκε τώρα: Επενδύετε τώρα σε χρυσό ή σε τρόφιμα λόγω των αναμενόμενων ελλείψεων και πληθωρισμού; Μπορεί ο Χρυσός να ανέβει περαιτέρω όταν θα υπάρχουν τόσα λίγα για να επενδύσεις από την άποψη των χρημάτων και επίσης από την άποψη των τόκων όταν κυκλοφορεί τόσο μεγάλος αρνητισμός. Ο χρυσός στην πραγματικότητα θα πωληθεί για να ξεπεραστούν τα δημοσιονομικά βάρη και επίσης για άμεση ρευστότητα για να υποστηριχθεί η ζωή. Και έτσι η παραπάνω αναφορά ότι, οι εισροές χρυσού και αργύρου ενδέχεται να αυξηθούν από το 2012 και μετά…..

Ως απάντηση στις ελλείψεις, η συγκομιδή της θάλασσας θα πραγματοποιηθεί επίσης σε τεράστια κλίμακα αυτήν την περίοδο, και με τη μαζική παραγωγή ψαριών εργοστασίων, θα ανακαλυφθεί πολύ μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των οικολογικών μειονεκτημάτων της διαδικασίας, οδηγώντας σε πιο ανθρώπινα πρότυπα για τα ψάρια. Η εξόρυξη πετρελαίου από τον ωκεανό θα παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο και καθώς η έλλειψη πετρελαίου αρχίζει να απειλεί την ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας, τεράστια υποθαλάσσια αποθέματα θα αξιοποιηθούν σε προηγουμένως παρθένα περιβάλλοντα γύρω από τη Γροιλανδία και την Αρκτική.

Οι άνθρωποι θα αποσυρθούν από τη μικρή άνεση ενός σύμπαντος του Facebook – και θα αναζητήσουν ιδιωτικότητα και απομόνωση. Τα βάσανα θα είναι πολύ αληθινά για τους λάτρεις της πνευματικότητας και η αληθινή αλληλεγγύη θα βρεθεί στο να βοηθάς ανθρώπους που βρίσκονται σε καταστάσεις όπου – αλλά για τη χάρη του Θεού – θα μπορούσες να βρεθείς.

Το 2012 θα δει την αρχή της ανόδου της Αφρικής. Είναι πιθανό ότι οι αυξανόμενες παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων μπορούν να μετριαστούν με πιο αποτελεσματική γεωργία στην Αφρική, η οποία επί του παρόντος καλλιεργείται πολύ αναποτελεσματικά, και ο πλούτος που βρίσκεται σε γεωργικά, ορυκτά και πετρελαϊκά αποθέματα θα φέρει επιτέλους ευημερία. Η Ινδία μπορεί επίσης να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο.

Σχολιάστε