Ο κίνδυνος/ανταμοιβή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων

Όπως, σχεδόν, οτιδήποτε άλλο, στη ζωή, η αγορά και η κατοχή, η επένδυση σε ακίνητα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κίνδυνο/ βάση/ κλίμακα ανταμοιβής! Ενώ πολλοί έχουν κερδίσει τις περιουσίες τους ή έχουν συμπληρώσει τα εισοδήματά τους, αγοράζοντας τέτοιου είδους ακίνητα, κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια, για όλους! Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, θετικές και αρνητικές, και ένας σοφός αγοραστής/επενδυτής, αναγνωρίζει, κατανοεί και αναλύει, όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές, προκειμένου να πάρει την πιο έξυπνη απόφαση! Έχοντας αυτό κατά νου, αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει, εν συντομία, να εξετάσει, να εξετάσει, να επανεξετάσει και να συζητήσει, μερικούς από αυτούς τους τύπους θεωρήσεων, μεταβλητών κ.λπ.

1. Τιμή αγοράς: Η διαδικασία ξεκινά, με προσεκτική εξέταση και εξέταση, εάν η τιμή στην οποία αγοράζετε το ακίνητο θα εξυπηρετήσει τον στόχο σας! Γνωρίζετε, το ρεαλιστικό εύρος των ενοικίων, που μπορεί να μπορείτε να χρεώσετε, για μισθώσεις ενοικιαστών κλπ; Πόσο εύκολα θα πρέπει να μπορείτε να τα νοικιάσετε, ώστε να υπάρχουν λιγότερες κενές θέσεις; Ποια μπορεί να είναι η ταμειακή σας ροή, αφού λάβετε υπόψη τις οικονομικές σας εκροές, τόσο εκ των προτέρων όσο και σε μηνιαία βάση; Πώς θα καθορίσετε τα ενοίκια, τα χρεώνετε; Είστε βέβαιοι ότι δεν πληρώνετε για αυτήν την επένδυση; Τι ποσοστό απόδοσης αναζητάτε και πώς θα φτάσετε εκεί; Πόσο ρεαλιστικοί είναι οι στόχοι σας;

2. Απαιτούνται αναβαθμίσεις: Σε τι κατάσταση είναι; Θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες επισκευές, αναβαθμίσεις κ.λπ. στην αρχή; Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε, σύντομα, ποια θα είναι η στρατηγική και η εστίασή σας, και θα είστε αρκετά πειθαρχημένοι για να – δημιουργήσετε ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, χρονοδιάγραμμα; Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τις τυχόν δαπάνες, σε αυτούς τους τομείς, θα χρειαστεί να κάνετε, προκειμένου να προσδιορίσετε, το συνολικό κόστος αγοράς σας!

3. Πιθανές αναβαθμίσεις: Σκεφτείτε πλήρως και προϋπολογιστείτε για μελλοντικές αναβαθμίσεις, τις οποίες οραματίζεστε, θα χρειαστείτε για να πραγματοποιηθούν! Όταν τα προσδιορίζετε αυτά και προσαρμόζετε τις προβολές σας, αναλόγως, αρχίζετε να κατανοείτε καλύτερα τη συσχέτιση μεταξύ των πιθανών ανταμοιβών, έναντι των πιθανών κινδύνων!

4. Καλλυντικά και δομικά: Υπάρχουν 2 βασικές μορφές αναβαθμίσεων, που πρέπει να ληφθούν υπόψη, καλλυντικές και δομικές. Προφανώς, το δεύτερο δεν μπορεί να καθυστερήσει, ενώ, μερικές φορές, μπορεί να μπορέσετε να καθυστερήσετε το πρώτο. Ωστόσο, εάν είναι λογικό να προχωρήσετε, αμέσως, σε μια αισθητική αλλαγή, είναι σημαντικό να σταθμίσετε, εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστήσει το ακίνητο πιο περιζήτητο, βιώσιμο και ενδεχομένως, ικανό να δημιουργήσει αρκετά πρόσθετα έσοδα, κάντε αυτή μια έξυπνη προσέγγιση. Πριν από την αγορά, είναι σημαντικό να έχετε έναν ειδικευμένο, επιθεωρητή σπιτιού ή μηχανικό, ο οποίος θα εξετάσει διεξοδικά ολόκληρη τη δομή, όσον αφορά τη συνολική ποιότητα και τις προσδοκίες της!

5. Έσοδα από ενοίκια: Εξετάστε, στο κάτω άκρο, τι μπορεί να προσφέρει το ακίνητο (μονάδα – μονάδα), όσον αφορά το εισόδημα από ενοίκια. Κάντε τις προβλέψεις σας, με βάση μόνο το 75 – 80% περίπου αυτών των στοιχείων, για να διασφαλίσετε ότι είστε σε θέση να χειριστείτε τις ταμειακές ροές!

Εξετάστε πιθανές επενδύσεις σε ακίνητα, χρησιμοποιώντας την προσέγγιση κινδύνου/ανταμοιβής! Μην το κάνετε αυτό συναισθηματικά, αλλά, κάντε το, με λογικό, αναλυτικό τρόπο!

Σχολιάστε