Οι προσδοκίες του ETF και η κριτική του Munger επικεντρώνονται στην αγορά

Παρά τις κυμαινόμενες τάσεις απόδοσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές Bitcoin, συνεχίζει την πορεία της με ελάχιστη άνοδο 0,2% εν μέσω ενός εκτεταμένου ράλι της αγοράς που παρακολουθεί στενά ο κόσμος των επενδύσεων. Η ισοτιμία εικονικού νομίσματος διαμορφώνεται ανάλογα με πολλούς παράγοντες.

Κύριος μεταξύ αυτών των παραγόντων είναι το αυξανόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) και η κριτική στάση του Charlie Munger, μιας από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του χρηματοοικονομικού κόσμου, απέναντι στο Bitcoin.

Αυτή η ανάλυση τιμών Bitcoin αξιολογεί την αλληλεπίδραση μεταξύ της δυναμικής του ενδιαφέροντος της αγοράς στο ETF και της πίεσης που δημιουργείται από τη σκληρή κριτική του Munger. Προσπαθεί λοιπόν να προσδιορίσει τις πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει αυτό το ψηφιακό στοιχείο σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Αυτή η αξιολόγηση είναι μια σύνοψη παραγόντων που ενθαρρύνουν τόσο τους επενδυτές όσο και τους αναλυτές να σκεφτούν βαθιά τη μελλοντική πορεία του Bitcoin.

Οι προσεκτικές κινήσεις της Fed διατηρούν το δολάριο κυμαινόμενο: Εύρεση ισορροπίας με θεμελιώδεις αβεβαιότητες

επικεφαλής της αμερικανικής οικονομίας Federal Reserve SystemΜετά την πιο ήπια στάση που έδειξε η , οι συμμετέχοντες στην αγορά άρχισαν να αμφισβητούν την τύχη του δολαρίου. Το δολάριο προκάλεσε μικτή εικόνα στις παγκόσμιες αγορές χρήματος καθώς η κεντρική τράπεζα εγκατέλειψε την επιθετική της πολιτική.

Αν και ο δείκτης του δολαρίου συνεχίζει να λειτουργεί ως πυξίδα για τις προσδοκίες των επενδυτών, τραβάει την προσοχή με τη στασιμότητα του στις 105,07 μονάδες. Ο δείκτης, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του από τα μέσα Ιουλίου με πτώση 1 τοις εκατό την προηγούμενη εβδομάδα, επέτρεψε στις παγκόσμιες αγορές να γιορτάσουν την πιο λαμπερή τους εβδομάδα του έτους.

Ενώ ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το δολάριο μπορεί να συνεχίσει να χάνει την αξία του όλο τον Νοέμβριο, άλλοι είναι αισιόδοξοι ότι παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν το δολάριο μπορεί να πυροδοτήσουν μια μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη.

Από την άλλη πλευρά, κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin μπορεί να βρουν λίγο χώρο με την αποδυνάμωση του δολαρίου. Οι προσδοκίες ότι η Fed θα καθυστερήσει τις αυστηρότερες πολιτικές της φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στη σταθερότητα των κρυπτοστοιχείων. Το Bitcoin, το οποίο διατηρεί σταθερό το επιτόκιο γύρω στα $34.905, ξεχωρίζει ως δείκτης που ενισχύει αυτές τις εικασίες στις αγορές.

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στις αγορές κρυπτογράφησης: Μια νέα εποχή στην Ασία με ETFs spot bitcoin

Ο στόχος του Χονγκ Κονγκ να κάνει καινοτόμα βήματα στον χρηματοοικονομικό κόσμο υποδηλώνει μια νέα εποχή στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο πράσινων κεφαλαίων διαπραγματεύσιμων μέσων ανταλλαγής (ETF), τα οποία θα επιτρέψουν στους απλούς επενδυτές να επενδύσουν απευθείας στο Bitcoin.

Οι ανακοινώσεις της Julie Leung, γενικής διευθύντριας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ, υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της περιοχής. Προς το παρόν Χονγκ Κονγκ Ενώ τα ETF κρυπτογράφησης που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι διαθέσιμα στις αγορές των ΗΠΑ και των ΗΠΑ, αυτά τα προϊόντα δεν έχουν προσελκύσει την αναμενόμενη προσοχή των επενδυτών.

Εάν το Χονγκ Κονγκ ανοίξει τις πόρτες του στην ανακάλυψη των ETF Bitcoin, θα μπορούσε να ανοίξει τις αγορές κρυπτονομισμάτων σε ένα ευρύτερο κοινό επενδυτών και πιθανώς να αυξήσει τη ρευστότητα, κάτι που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin. Η εφαρμογή των νέων πολιτικών θα μπορούσε να σημαίνει ότι η περιοχή κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων.

Αναβίωση του οικοσυστήματος NFT: Κινητοποίηση της αγοράς με 18% ανάπτυξη με Bitcoin και Ether

Οι αγορές μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT) γνώρισαν ένα σημαντικό ράλι την περασμένη εβδομάδα, που τροφοδοτήθηκε από την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών και της συναλλακτικής δραστηριότητας. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 106,32 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 18,30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Διατηρώντας τον ηγετικό θρόνο, το Ethereum βρίσκεται στην κορυφή με όγκο 60,91 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα έσοδα NFT να αυξάνονται κατά 8,55%. NFT με βάση το Bitcoin‘s έκανε ένα αξιοσημείωτο άλμα 154,75%, λαμβάνοντας 13,17 εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι αυξήσεις δείχνουν αισιοδοξία σε όλη την αγορά και ανανεωμένη πίστη στα NFTs.

Αυτή η επιτυχία του Bitcoin και του Ether στον χώρο NFT ενδέχεται να μην επηρεάσει άμεσα τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin. Ωστόσο, ενισχύει το συνολικό οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων αυξάνοντας την εμπιστοσύνη και την όρεξη για επενδύσεις σε διάφορες εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain. Η δημοτικότητα των NFTs αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι μόνο για επενδυτικούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς, αλλά επεκτείνεται και στις μοναδικές και καινοτόμες περιπτώσεις χρήσης που προσφέρει η τεχνολογία.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να προαναγγέλλει μια διευρυνόμενη βάση χρηστών και επενδυτών που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων μακροπρόθεσμα.

Σκληρά λόγια από τον χρηματοοικονομικό δόγιαν Munger για το Bitcoin: «Δυσβρωμούσα μπάλα χρημάτων»

Ο δεύτερος στην εξουσία της Berkshire Hathaway και ένα θρυλικό όνομα στον κόσμο των επενδύσεων, ο Charlie Munger, έφερε για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα τις επικριτικές του απόψεις για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin ειδικότερα.

Ο 99χρονος άνδρας μιλά στη Wall Street Journal Mungerπεριέγραψε το Bitcoin ως «βρωμούσα μπάλα της χρηματαγοράς» και επεσήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου στην οικονομική τάξη.

Τα σχόλια του Munger εγείρουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την αυξανόμενη οικονομική σημασία των κρυπτονομισμάτων και την προοπτική των παραδοσιακών παικτών στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε αυτή τη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Αυτή η σκληρή κριτική στον βετεράνο του κλάδου μπορεί να προκαλεί κατά καιρούς αστάθεια στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά μακροπρόθεσμα, η αξία του Bitcoin παρατηρείται ότι διαμορφώνεται ανεξάρτητα από τέτοια σχόλια.

Οι παρατηρήσεις του Munger αντικατοπτρίζουν την υπάρχουσα διστακτικότητα έναντι των κρυπτονομισμάτων στους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς κύκλους, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην αστάθεια της αγοράς. Ωστόσο, ο άμεσος αντίκτυπός του στις κινήσεις των τιμών Bitcoin μπορεί να είναι περιορισμένος και μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη συνολική δυναμική της αγοράς.

Πρόβλεψη τιμής Bitcoin

Η κορυφαία μονάδα στις αγορές κρυπτονομισμάτων Bitcoinακολουθεί μια αξιοσημείωτη οριζόντια τάση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ένα σημαντικό επίπεδο περιστροφής που έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στις ενδοημερήσιες συναλλαγές βρίσκεται επί του παρόντος στα 34.990 $ περίπου. Εάν το επίπεδο των 35.360 $, το οποίο πρόσφατα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον αγοραστών και ξεχωρίζει ως σημείο αντίστασης, παραβιαστεί, τα επόμενα επίπεδα αντίστασης για το Bitcoin είναι 36.051 $ και 37.018 $.

Από την άλλη πλευρά, το τρέχον επίπεδο υποστήριξης είναι περίπου 34.693 $. Ένα διάλειμμα από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να φέρει βαθύτερα σημεία υποστήριξης για το Bitcoin όπως $33.281 και $32.481. Ο Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) βρίσκεται επί του παρόντος στο 57, γεγονός που υποδηλώνει μια ελαφρά ανοδική τάση της αγοράς, αλλά δεν σηματοδοτεί συνθήκες υπεραγοράς. Ο EMA 50 ημερών (εκθετικός κινητός μέσος όρος) είναι στα 34.390 $, υποδηλώνοντας μια βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Διάγραμμα Bitcoin – Πηγή: Tradingview

Για βραχυπρόθεσμες επενδυτικές στρατηγικές, είναι σημαντικό το Bitcoin να διατηρεί το επίπεδο υποστήριξης των 34.693 $. Μια διατήρηση πάνω από αυτό το επίπεδο υποδηλώνει ότι μια κίνηση προς την αντίσταση των 35.360 $ μπορεί να είναι δυνατή στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μια διάσπαση αυτής της στήριξης προς τα κάτω θα μπορούσε να εκθέσει τους επενδυτές σε μεγαλύτερες μειώσεις, όπου η στρατηγική χρήση των εντολών stop-loss είναι κρίσιμη για την προστασία από ζημίες. Σε αυτές τις ασταθείς συνθήκες, οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν ευαίσθητοι στη δυναμική της αγοράς και να εφαρμόζουν προσεκτικά τεχνικές διαχείρισης κινδύνου.

Τα 15 κορυφαία κρυπτονομίσματα που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2023

Μπορείτε να μάθετε για τον κόσμο των ψηφιακών στοιχείων και να δείτε 15 προτεινόμενα εναλλακτικά έργα κρυπτονομισμάτων και ICO ειδικά για το 2023.

Η λίστα μας έχει επιμεληθεί προσεκτικά από έμπειρους ειδικούς από το Industry Talk και το Cryptonews, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε συμβουλές ειδικών και πολύτιμες πληροφορίες για τις επενδύσεις σας σε κρυπτονομίσματα.

Μπορείτε να ενημερώσετε τις γνώσεις σας και να εξερευνήσετε τις δυνατότητες αυτών των ψηφιακών στοιχείων.

Αποποίηση ευθύνης: Τα έργα κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν οικονομικές συμβουλές από τον εκδότη ή την έκδοση. Τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθείς επενδύσεις που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο. Πάντα να κάνετε τη δική σας έρευνα.Source link

Σχολιάστε