Οδηγός Επενδύσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων – 3 Συμβουλές για Καλύτερη Επένδυση

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε και θα πρέπει να αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου σας εάν δεν είναι ήδη. Στη σημερινή οικονομία, η διαφοροποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική και τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει αυτό. Ανάλογα με το αμοιβαίο κεφάλαιο που θα επιλέξετε, η επένδυσή σας σας δίνει δικαίωμα σε ένα μέρος των κερδών. Ακολουθούν 3 βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε έξυπνες επενδυτικές επιλογές.

1. Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων

Μην βιάζεστε τόσο γρήγορα να πηδήξετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που όλοι σας λένε ότι θα έχετε τεράστια επιτυχία στο μέλλον. Πάντα να κάνετε την έρευνά σας έγκαιρα και να εξετάζετε διεξοδικά το αμοιβαίο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένου του πόσο καλά απέδωσε το αμοιβαίο κεφάλαιο στο παρελθόν, ποιοι είναι το συμβούλιο συμβούλων και σε ποια περιουσιακά στοιχεία επενδύουν. Φροντίστε να επενδύσετε σε μια εταιρεία με ιστορικό αποδεδειγμένης επιτυχίας .

2. Χρησιμοποιήστε συστήματα αξιολόγησης

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πόρους όπως το Morningstar και το Lipper Leader Fund Ratings, καθώς παρέχουν λεπτομερή ανάλυση κυριολεκτικά εκατοντάδων αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν ένα απλό σύστημα αξιολόγησης 5 αστέρων που χρησιμοποιεί κριτήρια όπως η συνολική απόδοση και η προηγούμενη απόδοση για την αξιολόγηση μεμονωμένων κεφαλαίων. Αυτοί οι πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγοί και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με ονομαστική αξία.

3. Εξέταση επένδυσης σε σταθερές βιομηχανίες

Πάντα θα υπάρχουν αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε καυτές τάσεις και ενώ οι επενδυτές μπορεί να απολαμβάνουν υγιείς αποδόσεις, είναι πιθανό να είναι μόνο προσωρινές. Επενδύστε σε σταθερούς κλάδους όπως οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες πετρελαίου, καθώς αυτές οι υπηρεσίες είναι πάντα σε ζήτηση ανεξάρτητα από την οικονομία. Οι περισσότερες βιομηχανίες όπως η ηλεκτρονική και η ακίνητη περιουσία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της οικονομίας.

Πριν επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια, φροντίστε να έχετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να πηδήξετε στο συγκρότημα των δημοφιλών ταμείων, κάνετε πάντα την έρευνά σας έγκαιρα, χρησιμοποιήστε συστήματα αξιολόγησης και σκεφτείτε να επενδύσετε σε σταθερές βιομηχανίες.

Σχολιάστε