ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ERDEMİR ΓΙΑ ΤΗΝ 100Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ERDEMİR ΓΙΑ ΤΗΝ 100Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OYAK Süleyman Savaş Erdem δήλωσε ότι είναι περήφανοι για αυτή την επένδυση που έκαναν για την 100η επέτειο της Δημοκρατίας και είπε: «Ο Erdemir, ένα από τα πιο πολύτιμα βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας, θα συνεχίσει να παράγει για το μέλλον της Τουρκίας στο δεύτερο 100 χρόνια της Δημοκρατίας».

Η τελετή σηματοδότησε την πρώτη παραγωγή της 2ης υψικάμινου “Zübeyde”, που ανακατασκευάστηκε από την περήφανη τουρκική ERDEMİR (Εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Ereğli), που βρίσκεται στην περιοχή Ereğli του Zonguldak. Η οικολογικά και τεχνολογικά νέα υψικάμινος, που κατασκεύασε η ERDEMİR στη θέση του παλιού κλιβάνου με τις προσπάθειες Τούρκων μηχανικών, τέθηκε σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Δημοκρατίας, 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Η Erdemir, μια από τις μεταλλευτικές εταιρείες μεταλλουργίας της OYAK, ανακαίνισε τη 2η υψικάμινο “Zübeyde”, που πήρε το όνομα της μητέρας του Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και την άνοιξε με τελετή με αφορμή τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας. Η τελετή κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη παραγωγή του ανακατασκευασμένου κλιβάνου από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικό διευθυντή της ERDEMİR Gürtan Damar και τον γενικό διευθυντή της ERDEMİR Niyazi Aşkın Peker. Ο Κυβερνήτης της Ζονγκουλντάκ Osman Hacıbektaşoğlu, οι εκπρόσωποι της Zonguldak Saffet Bozkurt και Eylem Ertuğ Ertuğrul, ο περιφερειακός κυβερνήτης Karadeniz Ereğli Mehmet Yapıcı, ο περιφερειακός διοικητής της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχος Niyazi Uğur, Kdz. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ερεγλί Χαλίλ Ποσμπιγιίκ, το Πρωτόκολλο Ερεγλί, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OYAK Süleyman Savaş Erdem, ο οποίος δημοσίευσε έκθεση με την ευκαιρία της θέσης σε λειτουργία της υψικάμινου “Zübeyde”, δήλωσε ότι το Erdemir, ένα από τα πιο πολύτιμα βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συνεχίζει την ταχεία και ισχυρή ανάπτυξη που πέτυχε μετά την ενσωμάτωσή του στην OYAK. το 2006. Ο Erdem συνέχισε ως εξής:

«Η Erdemir είναι μια από τις εταιρείες που είναι το καμάρι της χώρας μας. Αυτή την περίοδο, καθώς εστιάζουμε στην παραγωγή με υψηλή προστιθέμενη αξία αυξάνοντας την εγχώρια παραγωγική μας ικανότητα, εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τον ρόλο της χώρας μας ως ισχυρού παίκτη στην περιοχή. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια άλλη πολύτιμη επένδυση όχι μόνο για τον Erdemir, αλλά και για την τουρκική χαλυβουργία. Αυτή την ιστορική ημέρα, που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της δημοκρατίας μας, παρουσιάζουμε στην τουρκική βιομηχανία τη νέα μας 2η υψικάμινο, “Zübeyde”, που πήρε το όνομά της από τη μητέρα του Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και δημιουργήθηκε με τις προσπάθειες Τούρκων μηχανικών. Η νέα επένδυση της Erdemir, η οποία έπαιξε ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της χώρας μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας και πάντα επικεντρωνόταν στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας, θα συμβάλει στον στόχο της μείωσης της εξάρτησης από το εξωτερικό στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. που είναι καθοριστικής σημασίας για τη βιομηχανία της χώρας. Erdemir, που βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις μεταξύ των 500 μεγαλύτερων βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Συνεχίζει να παράγει για το μέλλον του Karadeniz Ereğli και της Τουρκίας, παρέχοντας πρώτες ύλες σε πολλούς τομείς και δίνοντας εμπιστοσύνη στο μέλλον με βήματα βιώσιμης ανάπτυξης. «Ο Ερντεμίρ θα φωτίσει το μέλλον της Τουρκίας στα δεύτερα 100 χρόνια της δημοκρατίας μας».
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος Erdemir Gürtan Damar, ο οποίος διοργάνωσε την τελετή, είπε ότι το Erdemir, ένα από τα σύμβολα των πρώτων 100 χρόνων της Δημοκρατίας, άφησε σημαντικό σημάδι στην ιστορία με το άνοιγμά του την Ημέρα της Δημοκρατίας. Η Damar δήλωσε: «Η Erdemir, η πρώτη και μεγαλύτερη ολοκληρωμένη παραγωγός πλατέων χαλυβουργικών στη χώρα μας, ήταν πάντα πρωτοπόρος για την τουρκική βιομηχανία χάλυβα με τις μεγάλες επενδύσεις, τις σύγχρονες τεχνολογίες, το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία. Στη νέα μας υψικάμινο και τις συνεχιζόμενες μεγάλες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα, υλοποιούμε κάθε φάση από τον σχεδιασμό του έργου έως την έναρξη λειτουργίας μαζί με τον Erdemir Mühendislik, μια από τις εταιρείες μεταλλουργίας της OYAK. Έχουμε εκτεταμένη μηχανική εμπειρία σε επενδύσεις εξοπλισμού καθώς και παραγωγή χάλυβα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν, από τους μηχανικούς μας μέχρι κάθε προσωπικό μας που υλοποίησε το έργο και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. Βιώνουμε μια αξέχαστη μέρα στα 100 χρόνια της δημοκρατίας μας. «Μακάρι να είναι επωφελές για το Karadeniz Ereğli και τη χώρα μας», είπε.
Ο γενικός διευθυντής Erdemir Niyazi Aşkın Peker ενημέρωσε επίσης για τα χαρακτηριστικά του νέου φούρνου. Ο Peker είπε: “Στην 100η επέτειο της δημοκρατίας μας, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε τον 2ο υψικάμινο “Zübeyde” του Erdemir στη βιομηχανία μας. Ένα νέο έργο υψικάμινου στο οποίο Τούρκοι μηχανικοί παίζουν σημαντικό ρόλο, ειδικά στο σύστημα τροφοδοσίας και φόρτισης πρώτων υλών ο σχεδιασμός , είναι ο Erdemir’s Όλες οι παράμετροι του νέου κλιβάνου, ο οποίος διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία με όλα τα συστήματα και τον υποστηρικτικό του εξοπλισμό, μπορούν να παρακολουθούνται αποτελεσματικά. και χάρη στο νέο σύστημα τεχνολογικών ελέγχων που χρησιμοποιείται, το Erdemir OHS και οι περιβαλλοντικές επιδόσεις, που είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων, αυξάνονται συνεχώς».

ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ
Η νέα υψικάμινος, η οποία κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει την προηγούμενη, η οποία παρήγαγε 60 εκατομμύρια τόνους υγρού χυτοσιδήρου κατά τη διάρκεια της 45ετούς περιόδου λειτουργίας της, αναμένεται να διαρκέσει 50 χρόνια ή περισσότερο.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ
Σε αντίθεση με τον προηγούμενο κλίβανο, ο νέος υψικάμινος, ο οποίος διαθέτει σύστημα κοκκοποίησης σκωρίας (αποστραγγισμένο), θα μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων κατά τη μεταφορά και θα μειώσει την κατανάλωση νερού στο σύστημα. Το “Zübeyde”, το οποίο διαθέτει συλλέκτη σκόνης τύπου κυκλώνα και σύστημα αφαίρεσης σκόνης, θα επιτρέψει στη λεπτή σκόνη από τον κλίβανο να εισέλθει σε περιβάλλον χωρίς πίεση, αποτρέποντας έτσι τη ρύπανση της σκόνης σε μεγάλο βαθμό. Η νέα υψικάμινος, όπου το σύστημα ψύξης έχει σχεδιαστεί ως «κλειστός κύκλος», θα αποτρέψει τη φθορά της δομής στον κλίβανο μειώνοντας το φαινόμενο της διάβρωσης και θα συμβάλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο νέος φούρνος, ο οποίος θα εξοικονομήσει καύσιμα αυξάνοντας την απόδοση της παραγωγής, θα μειώσει επίσης την κατανάλωση άνθρακα οπτανθρακοποίησης που προμηθεύεται από το εξωτερικό και χρησιμοποιείται στην παραγωγή.

Source link

Σχολιάστε